Şimdi Ara

Akdeniz Hukuk Hakkında Merak Edilenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
8.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar terih döneminin başlamasıyla herkesin kafasında bir takım sorular oluşmaya başladı.Şöyle bi baktığımda forumda benden başka Akdeniz hukuk fakültesinde okuyan yok sanırım.Henüz 2.sınıfa yeni geçmeme rağmen elimden geldiğince sizlere 1 sene boyunca yaptığım gözlem ve analizlerimi aktarıp yardım etmeye çalışıcam.
    Öncelikle bana sorarsanız en az 4 yılınızı geçireceğiniz şehir çok önemli.Okuduğunuz şehrin standartları yüksek olmalı.Okuduğunuz şehir sizi her yönden değiştirip geliştirecektir.Antalya bu yönden harika bi şehir. Genelde 14-17k sıralaması olan arkadaşlar Uludağ ya da Selçuk seçiyo ama bence ne Konya ne de Bursa (hukuk fakültesi Gemlik ilçesinde) Antalya'nın yanına yaklaşamaz.
    2) Bu maddede kampüs faktörüne değinmek istiyorum.Kampüs çok önemli arkadşalar bunu kampüsü olmayan bi fakülteye gittiğinizde daha iyi anlarsanız.Yaklaşık sabahtan akşama kadar 6 saatiniz kampüste geçer.Kanımca bi kampüs öğrencinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde ve sosyal yönden de gelişmiş olmalı.Akdeniz üniversitesi gerçekten de şahane bi kampüse sahip,merak eden arkadaşlarım internetten araştırabilir.Ayrıca hukuk fakültesi binası da yeni bir bina.Konferans salonundan tutun da çalışma salonları,amfileri gercekten cok güzel.

3)Şimdi hocalara değinmek istiyorum.
    Arkadaşlar ne yazık ki hocalar şehir ve kampüs kadar iyi değil.Bir tane prof var,çoğunluk yar.doç. Dersime giren 5 hocadan sadece ikisini başarılı buldum ki bazi hocaların dersine bile gitmedim. Tabi ki bu benim düşüncem,benim başarısız bulduğum hocaları beğenen,benim begendiklerimi beğenmeyen arkadaslarim da vardı

4) Biraz da sisteme değinmek istiyorum.Akdeniz hukuk yıllık sistem arkadaşlar.Güz doneminde sadece ocak ayında 1 vizeye giriyoruz.Bahar döneminde nisanda 1 vize haziranda da 1 final olmak üzere toplam 3 sınava giriyoruz. Geçme notu 60,çan eğisi yok. (bazı hocalar yapıyor)
    Hocalar cidden zorluyor arkadaşlar,sinavlar bi istanbul,ankara kalitesinde olmasa da kalitesi yüksek sınavlara girdim(istisnalar da var tabi)

5)Biraz da yeme-icme ve barinma konularina deginmek istiyorum.
    Kızlar için cok güzel yurtlar mevcut ve her keseye uygun yurtlar bulmak mümkün.Erkekler icin ayni seyi soyleyemiycem erkek yurtlari berbat,sakın yurtta kalmayın.ilk sene apartta kalmanizi tavsiye ederim arkadaş edinirsiniz. Tabi durumu iyi olan arkadaslar varsa tek basina eve çıkmasını öneririm en rahati ev çünkü.Ev kiralari da izmir istanbul'a göre uygun.
    Kampüsün içinde ise yeni yapilan bi kyk yurdu var herkes cok iyi oldugunu söylüyo ilk sene icin başvurmanızı tavsiye ederim.
    Yeme-içme konusuna gelirsek;ben manisa'da yasiyorum arkadaşlar ki antalya'da dışarda yemek yemek manisa'ya göre oldukca pahalı(ucuz yerler de mevcut ama nasıl yapıldıgı mechul) ama izmirle aynı seviyede diyebilirim.
    Benim anlatacaklarım bu kadar arkadaşlar merak ettığiniz seyler olursa her zaman cevaplarım.iyi tercihler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Iibf fakültesi hakkında bir bilgin var mı ui bölümü

• Bilgim yok hocam ama %100 ingilizce eğtim veren bi yeri seçersen daha iyi olur senin için

• naptın kardeş bitti mi
  • Keşke bittiyse yazsa konu sahibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam burada mısınız?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.