Şimdi Ara

AKIL VERİN.. PASSAT 1.4TSİ mi yoksa SONATA 2.0 CRDİ mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
17.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deserthawk

%50 kayıpla bir günde satmışsınız.Bence avantaj değil bu.Ben de bugün arabama atıyorum 28 bin TL fiyat versem,hemen satarım.

Sonuç olarak bence avantajınız 1 (bir) adetmiş.

Genel olarak şunu söyleyebilirim,Avrupa arabası dışındaki D segmentlerinde zarar büyük olur,en az zarar da Almanlarda olur.Çünkü Türkiye pazarına D segmentinde Almanlar hakim.Bakın satış adetlerine,ben Almandan başka birinci olan görmedim.

Satılan günün ekonomik koşulları bilinmeden yorum yapılınca pek doğru olmayabiliyor...Eğer ki kriz ortamında araç satmaya uğraşır ve tecrübe ederseniz daha rahat anlaşabiliriz...
  • Tartışma yersiz.Bu iki model birbirinden farklı.Çünkü biri diğerinden bariz pahalı bu nedemek oluyor ucuz olanın parçaları biraz daha vasat.Ama sadece plastik aksam olarak biraz daha basit olduğu için ucuzdur.Yoksa sorunsuzluk konusunda sonata passata meydan okur.Size şunu söyleyebilirim.İki marka buzdolabı düşünün ikisi de aynı motoru kullanır ama biri daha ucuzdur çünkü kullandığı dış malzeme gövde ve plastikleri daha basittir.O yüzden bu iki araç arasında bizim ülkemiz için kârlı olanı passattır.Çünkü daha az değer kaybeder ayrıca vergisi de daha düşük.Bu iki avantajı olmasa passatı bırakır gözüm kapalı gider sonataya binerim sonuçta parayı sokaktan bulmadım.Ayrıca sonatanın şanzumanlarını porsche ile geliştirdiğini okumuştum.
  • Bütün mesajları okudum ve aklımda kalanlardan bazıları:
    - volkswagen kelime olarak halkarabası manasına gelir ama bu sadece ilk yapılış amacına uygun bir kelimeydi. günümüzde volkswagen halk arabası olsun parası az veya çok olan herkes rahatça alabilsin diye arabalar üreten bir marka değildir, bunu hepimiz biliyoruz.

- cruise control olmayan bir avensis nasıl olur anlamıyorum, artık c segmentinin bile hepsinde var neredeyse. yuh diyorum toyotaya bu nedenle.

- passat kasa yenileyeceği için ben de olsam şimdi almazdım. donanımına göre benzerlerinden pahalı satıldığına da katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökhan40

DesertHawk a sonuna kadar katılıyorum.

Bir alman aracı ile kore aracını kesinlikle mukayese etmem. Bazı kişiler bunu ne kadarda inkar ederse etsin VW araçları ve Alman diğer firmaların araçları , Opel BMW Mercedes, Audi bunlar ülkemiz insanında içerisinde bulunan kişiye saygı göstereceği bir mesaj veriyor.

Neden mi?

Hyundayı , Fiat, Tata, Kia ( son yıllarda eski kötü imajını kırmaya başladı ama daha çok ekmek yemesi gerekiyor) Gibi araçlar ucuz araçlardır. Bir ürün ne kadar kaliteliyse fiyatıda o oranda yüksektir. VW geke ülkemizde gerekse dünyada referansı güçlü bir araçtır.Fazla yorum yapmıcam Kesinlikle PAssatı tercih ederdim. Bir TSI 122 Kullanıcıs olarak tavsiyem bu yöndedir.

2 aracı ele alalım , ikiside Vw fabrikasından
    Yeni vw Golf 1.6 102 hp benzinli en boşu (yanılmıyorsam Tredline) 38.800 TL
    Yeni Seat Leon 1.6 102 hp benzinli en boşu 35.500 TL

Yeni Golf'ün en full'ü 1.4 tsi 122 hp 49.900 TL
    Yeni Seat Leon'un en full'ü 1.4 tsi 125 hp 39.900 TL

Bildiğim kadarıyla ikiside aynı fabrikanın aracıydı , tahminimce Leon , Golf'ten biraz daha geniş olması lazım ( yanlış biliyorda olabilirim ) peki bu aradaki fiyat farkı çok uçuk olmasada anlamı nedir ? Sadece vw amblemine o aradaki farkı bayılmaktan başka birşey değilmiş gibi geliyor bana ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 21 Kasım 2009; 21:42:43 >

• İlgisiz olacak biraz ama kıyaslama için aşağıdakini yazıyorum. Aradaki fark doğuş otonun cebine fazladan giden para...

Hollanda Fiyatları :
    Hyundai Sonata : DynamicVersion 2.0 CRDi VGT sedan facelift 6-handgeschakeld € 29.995,00
    VW PAssat : 1.4 TSI 90 kW/122 pk 7-DSG € 31.090,
    Fark : 1095 Euro yani 2.500 TL

Türkiye Fiyatları
    VW Passat 1.4 TSI DSG : 58100 TL
    Hyundai Sonata 2.0 CRDİ 6 vites : 48900 TL
    Fark : 10.500 TL
  • VW Passat tabiki 2,0 tdi var bizdede hyundai ile karşılaştırılamaz bencede yani hyndai kötü araba deil ama passat bi gömlek daha iyi tsi motoruda gayet güzel gidio passatta hem 2. el olsun sem servis parça olsun passat ağır basıyor bence passat seçimi senide yanıltmayacaktır bizi 3 senedir yanıltmadı
  • İLGİ GÖSTEREN VE CEVAPLAYAN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM. ASLINDA BENDE YENİ KASA LAGUNA 2.0DCİ FULL VARDI AMA MADDİ SIKIŞIKLIKTAN DOLAYI SATMAK ZORUNDA KALMIŞTIM. AMA PEKTE MEMNUN KALMAMIŞTIM MOTOR OLARAK SÜPERDİ AMA BAZI ELEKTRONİK UFAK SORUNLARI VARDI. ŞU AN İDARETEN 2006 LAGUNA 1.6 KULLANIYORUM VE BUNDAN SONRA BEDAVA RENAULT VERSELER BİNMEM. EN SON PASSAT VE SONATADA KARAR KILMIŞTIM. SONATAYI TERCİH ETMEMİN EN BÜYÜK NEDENİ BÜYÜK ARABALARI SEVMEM VE 5 SENE GARANTİSİ. PASSAT ZATEN PASSAT:) ANCAK BU İKİ MODELİNDE YENİ KASALARININ SENEYE ÇIKACAĞINDAN DOLAYI BİRAZ DAHA SABRETMEYE KARAR VERDİM. ÖZELLİKLE SONATANIN YERİNİ ALACAK OLAN İ40 I GÖRÜNCE BÜYÜK İHTİMALLE ONDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. TABİ BU İKİ MODELİN YENİ KASALARINI TEST ETTİKTEN SONRA NİHAİ KARARI VERECEĞİM. HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER.
  • Şimdi girdim foruma ve neler neler yazılmış buraya inanamadım doğrusu.

Kilitlemeyelim bu topiği şimdilik; herkes açık etsin kendini,üslubunu
  • Bana kalırsa ;

Hyundai SONATA'nın VW PASSAT'tan aşağı kalır hiç bir yanı yok.Gönül rahatlığı ile alıp kullanılabilinir.Şayet önyargılarınız yoksa SONATA sizi gayet memnun eder.Hemde daha az paraya daha çok konfor sunuyor.

Tabiki secim sizin.

Saygılar;
    kal_sau
  • Mesajları sildim. Aynı şekilde tartışma,atışma,gerginlik devam ederse silmekle kalmayacağım. Lütfen dikkat edelim...
  • Arada gercekten cok komik cumleler sarf edilmis, Allah akil fikir versin :)
  • arkadaşlar lütfen birbirimizi kırmayalım. konuyu açtım diye kötü hissettim şimdi kendimi:)))) bu arada sanırım karar vermeye başladım 1 sene sabredip sonatanın yerine gelicek olan i40. youtube dan tanıtım filmini izleyebilirsiniz. ve mutlaka i40 hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

saygılar...
  • TOYOTA COROLLANIN FULL olanını alın derim nacizane
  • Afedersin ama bahsettiğiniz araç, konuda bahsi geçen araçların yanında lafi edilmeyecek bir araçtır. Avensis demek istediniz herhalde.

quote:

Orijinalden alıntı: 75hp

TOYOTA COROLLANIN FULL olanını alın derim nacizane
  • bugün bu sınıfta bir araç alacak olsam.
    eğer aracım daha sportif olsun diyorsam insignia turbo
    eğer daha oturaklı olsun diyorsam superb olur.
    şahsi tercihim ikisi haricinde hiç bir araç olamaz.
  • Hesabinizda bir hata var passat 1.4 motor, Sonata 2.0 arada daglar kadar vergi farki var. O vergi farkini da koydugunuzda Dogusun cebine giden paranin daha da yuksek oldugu ortaya cikiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

İlgisiz olacak biraz ama kıyaslama için aşağıdakini yazıyorum. Aradaki fark doğuş otonun cebine fazladan giden para...

Hollanda Fiyatları :
    Hyundai Sonata : DynamicVersion 2.0 CRDi VGT sedan facelift 6-handgeschakeld € 29.995,00
    VW PAssat : 1.4 TSI 90 kW/122 pk 7-DSG € 31.090,

Türkiye Fiyatları

• Hyundai sonatayı iyi bilirdim ancak bu kadar iyi olduğunu bilmezdim.

Çok etkileyici bir video mutlaka izleyinHondacılar biraz kızacak ama olsun

EXCELX2youtube
    Hyundai Sonata VS Honda Accord slalom test
    http://www.youtube.com/watch?v=kBhiB_qH1KY

• Kesinlikle haklısınız, Doğuş oto'nun cebine giden parayı oldukça eksik hesaplamışım.

quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Hesabinizda bir hata var passat 1.4 motor, Sonata 2.0 arada daglar kadar vergi farki var. O vergi farkini da koydugunuzda Dogusun cebine giden paranin daha da yuksek oldugu ortaya cikiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

İlgisiz olacak biraz ama kıyaslama için aşağıdakini yazıyorum. Aradaki fark doğuş otonun cebine fazladan giden para...

Hollanda Fiyatları :
    Hyundai Sonata : DynamicVersion 2.0 CRDi VGT sedan facelift 6-handgeschakeld � 29.995,00
    VW PAssat : 1.4 TSI 90 kW/122 pk 7-DSG � 31.090,

Türkiye Fiyatları

• Adana'da sabah trafiği İstanbul'u pek ve
    Adana'da akşam trafiği İstanbulu hiç aratımıyor...

Zaten bu nedenle "en iyi ihtimalle" demeyi de ihmal etmedim.

quote:

Orijinalden alıntı: omerf
    quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde
    - Şehirdışında 100 km/h ile gittiğinde dizel kadar az yakar ama şehiriçinde de en iyi ihtimalle 7-DSG ile orta mesafe dur-kalklı trafikte asgari 7-8 litreye ulaşabilirsin.
    Taner Göde

Taner abi adanada trafik nasıl bilmiyorum ama örneğin bir cuma akşamı istanbulda cevizlibağ-yenibosna arasında o aracın kafadan 10-11litre yakarı var en az

Şu prehistorik cenaze suyu, dinozor özütü, vejetasyon kanı ucuz olsaydı da doya doya "petala" bassaydık beaaahhh...!!!

• kesinlikle passat al derim bazıları değmez diyo passata o kadar para bence değer özellikle ülkemizde çok heybetli bir araç zaten alman ekolü vw,mercedes,audi,bmw arabalara bak hangi ülkenin otomotiv sektörü bu kadar gelişmiş birde hyundai parçası sanırım passat parçasından daha zor bulunuyo
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.