Şimdi Ara

Akıllı ev için internet gereklimi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben evimde akıllı ev sistemine yeni yeni basliyorum kendi evimde wifi ile bir sistem kurdum ama bahcedeki evim icin de bir sistem kurmak istiyorum ama internet yok zigbee uzerinden sistem kursam wifi olmadan olur mu? Yani evde internet olmasa evin icindeyken telefon uzerinden isiklari ,kapı kilidini vs acip kapatabilir miyim yoksa internet olmazsa olmazmidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Hayır telefon üzerinden kontrol etmek istiyorum hocam. Yani evdeyken telefon veya sesli komut ile acip kapatabilir miyim ? Zigbee ile telefon arasindaki baglanti bluetooh ile mi oluyor?

• Xiaomi tarzı bir telefonun varsa yani kızıötesi sensörü olan telefon ile kızılötesi alıcı sensörleri kontrol edebilirsin bluetooth ile de akıllı ev sistemi kurabilirsin ama zigbeeyi bilmiyorum.Zigbee alıcı yi incelemen önce nasıl kontrol edebildiğini denemen lazım baktın istediğin gibi kontrol edebiliyorsun sonra sistemi kurarsın

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Anladim tamam cok sagolun

• Zigbee için bir hub gerekir. Önce o hub telefonla eşleştirilip ayarı yapılır, kurulur, bağlantısı sağlanır. Daha sonra alınan Zigbee cihazlar bu huba bağlanır ve bu hub üstünden İnternet'e çıkış sağlanır. Elektriğe bağlı cihazlar da mesh olarak sinyal tekrarlayabildiği için menzili arttırmak mümkündür biraz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sadece internet için hat
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.