Herkese Merhaba, İş yerine fiber internete GPON O-24240E-Q üzerinden ZTE ZXHN H298A modem ile bağlanıyoruz. 3 access point ve bir 24 port switchle kulanıcılar ağa bağlanıyorlar. Özellikler wifi kısmında erşim problemleri nedeniyle sistemi güncellemek istiyorum. Arzu ettiğim sistemde gerekli min özellikler; -Modem yerine routerla internete bağlacak.(modemi devredfen çıkaracağız.) -Router üzerinden port açılacak. -Wif6 olacak -2 yada 3 Mesh ile ağ işyerinde dağıtılacak. -Misafir (Guest wifi olacak) -Misafir ağının locak networkle bağı kesilebilecek. -Birden fazla Misafir ağı oluşturulabilecek. Misafir personel alarm vb.... -Misafir ağlarının ayrı ayrı hızları limiti verilebilecek. -Mümkünse misafir ağları mesh boyunca yayın yapabilecek. TP-Link Archer AX72 ve2,3 tane RE190 ile istediklerimi yapabilirim gibi geldi. Fakat network konusunda güncel ve yeterli bilgi sahibi değilim. siztemde hata var mı? Yada tavsiye edeceğiniz bütçe dahilinde bir model olur mu? |
İş yerinde fiber internet için router seçimi
-
-
Merhaba,
Arzu edilen minimum özelliklere bakılırsa sizin profesyonel yardım almanız gerekiyor. Zaten bütçe dahilinde tavsiye demişsiniz fakat bütçe de belirtmemişsiniz. Profesyonel destek almanız sizin için en iyi seçenek olur.
-
Teşekkürler.
Bütçeyi seçtiğim model dahilinde düşünüyorum.
Aslında mevcut sistemde Asus routeri access point kullandığımda istediklerimin bir çoğunu yapabiliyorum. Bir daha araştırmak gerekecek herhalde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesh sistemi kurulmak isteniyorsa Archer yerine Decolara bakmak daha iyi gibi. Archer serisinin kullandığı teknoloji Onemesh diye geçiyor. Tüm ek aksesuarlar routera bağlı, tüm ayarlar da daha kapsamlı bir şekilde router üzerinden yapılıyor. Deco serisi ise direkt mesh olarak geçiyor. Komponentlerin her biri başlı başına router ve illa merkezi bir decoya bağlanmasına gerek yok. Bu sayede daha geniş alanlara ulaşabiliyor ama bunların da kontrolleri çok kapsamlı değil. Sadece mobil uygulamadan birkaç ayar yapılabiliyor. Vlan ve misafir ağı özellikleri var ama.
AX72'den daha ucuza wifi6 Deco bulabiliyorsunuz ama AX72'ye RE190 bağlamak hiç mantıklı değil bence. Çünkü wifi6 özelliğini extender tarafında kullanmamış oluyorsunuz. RE500X ve sonrasındaki wifi6 modellere bakmanız lazım. O zaman da fiyat olarak Deco daha uyguna geliyor ve gerçek bir mesh sistemi kurmuş oluyorsunuz. Amazon'da şu an Deco x50 4500TL'ye düştü. Bir bakın isterseniz.
-
Wifi 6 yerine. 6E almak daha iyi olacaktır. 6E de iyi düzeltmeler mevcut.
Aldığınız ürünü en az 5 sene kullanacaksınız.. 6E bakın
İşi gücü modem üretmek olan firmaları tercih edin.
-
Çokta profesyonel bir istek değil. Keenetic ile deneyimli bir destek ile 15 bilemedin 30 dk'da listelediğiniz sistem çıkarılır.
Bütçe dahilinde ama bütçe belirtmemişsiniz.
-
KYTECHNGAMING'in söylediği gibi, Keenetic'ten online destek talep ettim ve isteklerimi yazdım.
Bana 1 adet Hopper ve istediğim kadar Sprinter modeli tavsiye ettiler.
Aldığım routerlar istediğim her şeyi ve daha fazlasını yapıyorlar. Fiyatlarına bakılmaksızın son derece yetenekli makineler.
Ücretlerini de göz önüne alınca memnuniyetim daha da arttı. Herkese tavsiye ederim.
-
Güle güle kullanın. Daha önce mesajınızı görseydim, hem tedarik hemde kurulum için destek sağlardım. Güle güle kullanın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X