Şimdi Ara

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
143
Cevap
12
Favori
3.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neon şeritlerin iki tanesini kendim taktım, elektrikçi digerlerini halledecek, salon yüksekliği 6m, bu yaşta zor olur merdiven ile o yüksekliğe ulasmak. O yuzden en iyisi profesyonel yardım 😊

Işıklar fena degil, "Dilber evin barkın yok mu" şarkısı iyi gidiyor. 😄😄

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.

• Uzun süreden beri uğraştığım elektri panosunun elden geçmesi ve bir miktar otomasyon işini de bitirdim sonunda.

Iki panonun arasına da ısı pompası kontrol paneli ve moes wifi termostat'ı yerleştirdik.

• Evin içindeki panolara ek olarak GES panosunun içini de rahatlattik.

Havuz motor dairesindeki kontrol panosu da elden geçti.

Arada bahçe süs havuzuna da wifi açma kapama anahtarı koyduk.

• Bana oldukça tuzluya patladı ama sonunda evdeki tüm elektrik işleri bitti. En son salon tavanına da led ışıkları yerleştirdik ve finali yaptık.

• Bu alet artık pano girişinde görev yapıyor ve özelliklerinden de memnunum ama bir problem var.

Her elektrik kesintisinde veya elektrik dalgalanmasına sistemi kapatıp 30 saniye sonra tekrar açıyor, bu 30 saniyeyi üzerinden manuel olarak 5-60 saniye olarak ayarlamak mümkün ama aplikasyondan müdahale edilemiyor.

Bunun iyi tarafı bir süre problemin geçmesi için zaman veriyor, özellikle voltaj problemlerinde ama kötü tarafı da GES sistemi anında devreye girmesine rağmen eve giden elektrik 30 saniye kesildiği için ev 30 saniye elektriksiz kalıyor.

Önümüzdeki hafta yine Bodrum'da olacağım, o zaman 5 saniye olarak ayarlayacağım ama o da aslında uzun. GES sistemini UPS gibi kullanamıyorum böyle olunca.

Bir de Bodrum'da elektrik şebekesi ne kadar düzensiz, sürekli alet kendini kapatıyor. Neredeyse hergün bir defa oluyor. Geçenlerde eve gelen elektrikte tek faz normal, diğer iki faz 150-160V gibiydi. Böyle durumlarda otomatik GES devreye giriyor ve elektrik kesintisi olarak düşünüp eve üç fazı da kendi veriyor ama GES sistemin kontaktörü yandı bu sebeple.

Servis kontaktörü 3000 liraya değiştirdi ve rapor verdi voltaj düzensizliğinden dolayı diye. Dönünce elektrik firmasından bunu tazmin etmeye çalışacağım, bakalım ne olacak?

Şimdi şu smart voltaj/akım koruma rölesinin başka alternatifleri de var mı onlara bir bakalım.

* Unuttuğum bir başka problem de neden kapandığına dair bilgi göremiyorum, elektrik mi kesildi, voltaj mı yükseldi, kaçak akım mı oldu bilgi vermesi gerekirken vermiyor.

Verdiği operative record böyle, belki de bu sefer sadece elektrik kesildi, bilemiyorum.

Alarm verilerinde ise birşey göstermiyor, böyle olunca 15 saniyelik elektrik kesintisi diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 5 Haziran 2024; 17:7:44 >

• Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.
    Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.aliexpress.com
    113.61US $ |Tuya Smart Circuit Breaker Metering | Wifi Three Phase Leakage Protection - 4p Three - Aliexpress
    https://www.aliexpress.us/item/3256804506214998.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.151.719c1802Bpjv9X&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US

Bu rölenin reclosing özelliği olmadığı için önce bunu ana girişe koymama rağmen sonra çıkarmiştım çünkü her elektrik kesintisinde elektriği kestiği için, bizim manuel olarak açmamızı gerektiriyordu.

Bunu şimdi havuz motor dairesine yönlendirdik. Bir fazını havuz pompasına, diğer fazını hidrofora, son fazını da havuz ışıklarına bağladık.

Yine her elektrik gittiğinde bunun sigortası da atıyor ama ana girişteki reclosing olduğundan 30 saniye sonra elektriği veriyor, bunu da aplikasyondan açabiliyorum.

Bunun verilerine de baktım,

Son 15 saniyelik elektrik kesintisinde bu da off konumuna gelmiş ama ben biraz tembellik edip aplikasyon bunu 3 saat sonra açmışım. Daha doğrusu unutmuşum.

Alarm verilerine de daha önce bakmıştım, 20A olarak yaptığım ayar hidrofor ve havuz pompası aynı anda çalışınca yetmemiş anlaşılan onu da 30A'e yükselttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 5 Haziran 2024; 17:40:48 >

• Bu aletin tekrar açılma zamanını 5 saniye olarak ayarladım. Bizim güneş enerjisinde ne yazık ki pilleri ups olarak kullanamıyormuşum. Kullanabilsem iyi olacaktı. Neyse artık böyle olunca bu 5 saniye gecikme önemli olmaz artık. Hemde güvenlik olur.

• Havalar ısındı, sıcak yerlerdeki GES üretimleri invertör'lerin fazla sıcak olup üretimlerini azaltmalarından dolayı birçok GES sahibi sorun yaşıyor. Benim sistem de pano 45 dereceyi geçince üretimi %20 kısıtlıyor.

Bunun için pano içinde bir fan var ama yeterli olmuyor, kapakları öğle saatlerinde açmak zorunda kalıyorum. Şimdi bir ikinci fan daha takacağız, olmazda panoyu biraz kesip oldukça büyük bir faz takmak gibi düşüncemiz var. Bizim elektrikçi arkadaş ile.

Şu anda üzerindeki fan bu

Buraya ikinci bir fan takacağız yine aynı boyutlarda, ama daha güçlüsünü bulmaya çalışıyoruz.

Bugün yaptımlarım; Pano kapaklarını açtım. Sıcaklık 43'ü geçince,

Sıcaklık biraz düşünce ve saat de 15 olunca kapakları kapattım.

Burada pano kapaklarını kapattıktan sonra sıcaklık yine arttı ama saat 17 den sonra düşmeye başladı.

Neyseki GES üretimi kapakları açtığım için güç azaltmasına gitmedi.

Kapakları açmasam, aşağıdaki grafik gibi birden üretimi %20 düşürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 16 Temmuz 2024; 18:8:38 >

• Bu konuyu bir update edeyim. GES elektrik panosuna ikinci fan da takıldı, 30 derece üzeri çalışacak şekilde ayarlandı. Sıcaklıklar 45-46 olsa bile GES performansında bir düşüklük olmuyor artık. Sıcaklık dışında sadece havalanma bile yeterli oluyor demek ki.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt

Bu cihaz 100 amper görünüyorda 40 ampere vs. ayarlanabiliyor mu acaba, var mı ayarları?

Ayrıyetten, Tuya'nın enerji tasarrufu sekmesinde anlık tüketimi vs. gösteriyor mu? Ev kısmında kendi ekranında değil de Akıllı sayfasında enerji tasarrufu uygulamasında? Ücretli bir şey ama ana ekranından destekleyen cihazlardan gelen tüketimi gösteriyor olmalı.

Bir de bunun girişi üst, çıkışı altta görünüyor. Benim şimdi kullandığım Siemens tam tersi, panoda da uğraştıracak o zaman bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 22 Temmuz 2024; 3:57:43 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt

İstediğiniz amper değerini girebilirsiniz, anlık enerji tüketimleri ve sıfırladığınız tarihten itibaren harcadığınız elektrik değerini de gösteriyor. Tuya aplikasyonu ile görüyorsunuz.

• Hassas voltaj koruma rölesi kullanmanın şöyle bir dezavantajı var.

Evdeki klimalardan ikisi 30000btu. Bunları aynı anda çalıştırınca, anladığım kadarı ile ilk birkaç saniye çok fazla güç çekip voltajı düşürüyorlar, o zamanda düşük voltaj koruma devreye girip elektrikleri kesiyor, 5 saniye sonra tekrar açıyor. Cok sorun olmuyor ama aklımda onların sigortasını voltaj korumalı RCBO ile değiştirmek var. Böylece tüm elektrikler kesilmez.

Aklımda bu ürün var. Tip A özellikli

https://www.aliexpress.com/item/1005007345659987.html?spm=a2g0o.cart.0.0.792538daPrXf7N&mp=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 15 Ağustos 2024; 18:47:21 >

• Biraz önce benim elektrikçi geldi, bu voltaj düşüklüğü şebekeye bağlıdır dedi. Bir deneme yaptık, voltaj yerinden kıpırdamadı bile. Emin olamadım. Ben de aslında oldukça büyük bir voltaj regülatörü de var. Bekleyelim bakalım.

Bu arada havuz pompa dairesi havalandırma işini de bitirdik. Oldukça güzel bir boru aspiratörü bağladık.

• Konuya bir update yapayım, geçenlerde elektrik yine 5 saniye kesildi. Hemen neden alarm vermiş diye baktım, kaçak akım alarmı vermiş. Tüm sigortalardan gelenler birleşince 30mA'den fazla geldi diye düşündüm, ayarını 99 mA yaptım. Aslında kaçak akım özelliğini 'off' da yapabilirdim, zaten biri hariç tüm sigortalar kaçak akım özellikli, sadece veranda ışıklarının nötr'lerini bulamamıştık, onun için kapatmadım.

Kaçak akım ayarını 99mA yaptığımdan beri elektrikte bir kesiklik olmadı.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt

Hocam, kaçak akım olayı ciddi iş. Emin olun kafasına göre atmıyordur o. Normal kullanımda kaçak akım değeri bir değer gösteriyor mu? Bende 0 mesela. Hani tüm hatlardan gelip de 30'u geçmesi gibi bir şey olmamalı. Anlık olarak bir yerde bir kaçak olup attırıyordur yüksek ihtimalle.

Ha kaçak akım değeri sürekli bir değer görüyorsa o başka, o zaman sürekli kaçaklar vardır orada burada. O da sigortaları kapatarak denenebilir. Hatta sık atıyorsa zaten sigortalarınız akıllı, grup grup kullanılmayanları kapatıp deneyerek en azından etkisi olmadığından emin olduklarınızı eleyebilirsiniz. Gerçi şu var, kaçak akım kapalı olsa da sigorta yolunu bulur hatta başka bir yerden. :D

• Konuyu tek tek okudum ilginize hayran kaldim baya bi ugrasmissiniz. Sizin aldiginiz trifaze tuya destekli sigortadan bende de var .

dukkanin ust katinda kullaniyorum . Suzme saat gorevide yapiyor(net dogru olcuyor mu bilmiyorum ama muhtemelen dogru olcuyor). kacak akimi iptal etmek zorunda kaldim cunku kacagi bulamiyorum😅 3 fazdan sadece 1inde gorunuyor uygulamada ama muhtemelen 1i 2si falan yok bunun cunku tek notr giriyor ve cikiyor.

2 . Ve 3. Sayfada leake 0 gorunuyor.

1. Faza bagli sigortayi kapatsamda kacak gitmiyor. Tesisat biraz karisik ve dukkan oldugu icin cok girisemedim. Notrlerin hepsi birlestirilmis onun icin isin icinden cikamiyorum. Topraklama saglam yaptigim olcumlere gore ama biryerde kacak var tek tek notrleri ayirmak disinda yapabilecegim birsey yok sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 3 Eylül 2024; 21:58:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

Hocam kaçak olan faz hariç diğerlerinin sigortalarını indir. Sonra açık kalan aletleri teker teker prizden çekip, en son da prizlerini kontrol edin teker teker. Kaçak bir yerden çıkar ille. Yüksek değer sizde görünen.

tüm sigortaları indirsemde kaçak devam ediyor. muhtemelen şase toprak arası bi kaçak var

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

Cihazları prizden çekince de aynı mı?

Bizim apartmanda arada tüm dairelerin kaçak akımları atıyordu. Öyle dışarıdan bir şey de olabilir mi diye düşündüm ama pek sanmıyorum.

Ana sigorta kutusu asagida.Altta kar yok. Acaba asagidaki kacak ustu mu etkiliyor onuda dusunuyorum ama alta girersem isin icinden cikamam. Zaten ust bile bi hayli karisik. Siva alti gelen kablo demetlerinde bile renklerde sorun var. Oturup tek tek sase toprak bakmam lazim ust kat komple 100m2 alttan gelen 3faz direkt kar a bagli ordan cikis aliyorum. Alttan gelen sasede ayni sekilde. Daha sonra dagiliyor ama burasi biraz karisik malesef.

3grup sigorta yaptim 1ve 4 birlesik 1. Fazdan geliyor.

Faz dagitimlari malesef aydinlatma priz ayri degil oda oda ayrilmis. Yani odanin priz ve lamba tek sigortada. Burdan dolayi karisiklik cikiyor aslinda sorunu bulmak zorlasiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 6 Eylül 2024; 18:9:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.