Şimdi Ara

Akıllı telefon fiyatları yüzde 15 ucuzluyor ama Hindistan’da

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akıllı telefon fiyatları yüzde 15 ucuzluyor ama Hindistan’da
    Son dönemde sürekli artan zamlar artık hayatın bir parçası haline gelirken Hindistan’da ise farklı bir hikâye yazılıyor. Üretimde rakipsiz olmayı hedefleyen Hindistan hükümeti üreticilere önemli bir teşvik paketi açıkladı.

Hindistan’dan önemli vergi indirimi

Hindistan Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ülkede üretim yapan üreticilerin dışarıdan getirdiği bileşenlere yüzde 15 vergi indirimi uygulanacak. Yasa sadece ülkede üretim yapanlar için geçerli. İthal edilen akıllı telefonlarda geçerli değil.

Ayrıca Bkz.Hindistan dizüstü cihazlara USB Tip-C zorunluluğu getiriyor

Hükümet vergi indirimi ile ülkede akıllı telefon üretiminin artmasını sağlamak istiyor. Gelişmeler elbette Hintli tüketicileri de doğrudan ilgilendirecek ve yerli üretim telefonlar daha ucuza alınabilecek. Özellikle 300$ altı telefon pazarının hareketlenmesi bekleniyor.

Hindistan yaklaşık 10 yıldır Make in India programı kapsamında ülkede telefon üretimini destekliyor. OnePlus Nord 4, Samsung Galaxy M35 ve Xiaomi Redmi 13 5G telefonlar bu kapsamda üretildi. Apple da ülkede büyük bir yatırıma sahip ve iPhone üretiminin yüzde 15’i Hindistan’da gerçekleştiriliyor.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/india_aims_to_lower_smartphone_prices_by_15_with_a_new_tax_reduction-news-63814.php

• 300 dolar altı telefon pazarı mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İthal olanları arttırsanız ya Türkiye gibi bak nasıl herkes Vestel kullanıyor ve telefonlar ne kadar ucuz Türkiye de örnek alın. Türkiye yüzyılı düşmanları çatlasın lütfen.

• Peki bu haberin bize ne katkısı var.

• Evrensel yasa gereği Türkiye'de bir şey ucuzlamaz. Pahalılaşmanın hızı değişir sadece.

• Hindistan; teknolojik üretim ve insan gücü ile pazardaki ağırlığını giderek artırıyor. Birçok marka üretim tesislerini Hindistan'a kurup, buradan dünyaya pazarlıyor. Jeopolitik konumu itibariyle hem Çinli firmaların; Afrika, Orta Doğu, Rusya ve Avrupa'ya, hem de ABD'li firmaların Asya'ya açılan kapısı görevi görüyor. Yakın Doğu ile Uzak Doğu hatta Pasifik arasında bir köprü misali. Hint hükümeti de üreticileri ülkesine çekebilirken, diğer yandan da kendi vatandaşına böyle kolaylıklar sağlaması örnek alınası.

• Peki bu yorumun bize ne katkısı var?

• Türklerinde tuşlu telefon yapıp satması lazım. Uçarlar o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 24 Temmuz 2024; 10:27:18 >
  • Bizde daima tersi olmuştur.
    Sorgulayan, yahu bu yanlış, bu halk ucuza alsın diyecek olan kim varsa, hainlikle suçlanır...

• Akıllı telefon fiyatları yüzde 15 ucuzluyor ama Hindistan’daRelaxing Classical Musicyoutube
    bu klipler www.gokhansemiz.net adresinden alinmistir. tum albumlerini de mp3 olarak orada bulabilirsiniz... bu parca beter bocek (beetlejuice) filminde "harry belafonte" in "jump in the line" sarkisinin muzigine turkce soz yazilmis seklidir. sozleride yazim tam olsun: yokh me? yokh me? illere vur da bize yokh me? de, bize de bize de bize de bize de bize de yokh ellere var da bize yok me? bir değil, iki değil mahvettin sen bu aşkı bana zehir ettin fıkra anlatırım gülmezsin ellere var da bize yok me? birazcık da bana bak ben erkek değil miyim? ellere var da bize yok me? çiğ köfteden yemezsin, saçımı beğenmezsin ellere var da bize yok me? tipimiz yerinde hamdolsun ellere var da bize yok me? benim neyim eksik, aşkolsun aşk olmazsa da meşk olsun de bize de bize de bize de bize de (ellere var da bize yok me?) de bize de bize de bize de bize de (ellere var da bize yok me?) benim canım da can değil mi? ellere var da bize yok me? bu gördüğün insan değil mi? ellere var da bize yok me? bir değil iki değil mahvettin sen bu aşkı bana zehir ettin objektif ol seviglim subjektif olma sevgilim ele şapır şupur, bize yarabbi şükür ellere var da bize yok me? bir öpücük ver senin için ölürüm ellere var da bize yok me? nerelere gideyim de nasıl nasıl edeyim? ellere var da bize yok me? bu yaşımdan sonra köyüme mi döneyim? sevdiğim ayıp olmuyor mu? de bize de bize de bize de bize de (ellere var da bize yok me?) de bize de bize de bize de bize de (ellere var da bize yok me?) yokh me? yokh me? ellere var da bize yokh me? yokh me yokh me? ellere var da bize yokh me?
    https://www.youtube.com/watch?v=exz36TnIcVo&feature=youtu.be
  • 5.5 inç çentiksiz deliksiz full 144hz ekran, tek kaliteli ön arka kamera, kaliteli yüksek ses, çift sim ve micro sd, hafıza kartı, 3.5 mm jack, çıkarılabilir batarya, şu özellikler olsun çoğu kişi memnun olur, işlerine gelmediği için bu özellikleri koymuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 24 Temmuz 2024; 18:41:51 >
  • ahmetkaraci kullanıcısına yanıt
    Peki bu yorumun bize n... şaka şaka :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.