Şimdi Ara

Akıllı telefonları araç içi HUD ekranı olarak kullandırtan uygulama: Hudway

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Akıllı telefonları araç içi HUD ekranı olarak kullandırtan uygulama: Hudway

Modern bazı otomobillerin içerisinde bulunan ya da harici olarak satın alınabilen ürünler sayesinde kullanılan HUD (Heads up display) sistemi, hız ve navigasyon bilgilerini direkt olarak ön cam üzerine yansıtabiliyor ve bu sayede daha güvenli bir sürüş sağlanmış oluyor. Bu özellik için hazırlanan Hudway isimli uygulama ise, yansıtma işlemi için akıllı cep telefonlarından yararlanıyor.

Şimdilik sadece iOS (Android 2014 Şubat ayında) işletim sistemli iPhone ve iPod Touch gibi cihazlar üzerinde çalışabilen Hudway uygulaması, her hangi bir projektör sistemine ihtiyaç duymadan GPS üzerinde elde ettiği hız ve navigasyon bilgilerini araçların ön camı üzerine yansıtabiliyor. Bu işlemi yerine getirebilmesi için akıllı cihazın ön konsol ile cam arasına yerleştirilmesi gerekiyor ve telefonun ekranı üzerinden yansıtma yapıldığı için gündüz kullanılamadığı belirtiliyor.

İlginç bir fikir olmasına rağmen gerçek şartlar altında kullanımı hakkında bazı sorun işaretleri bulunan Hudway, ücretsiz olarak buradan elde edilebiliyor. Sistemin işleyişini anlatan tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.

Kaynak:http://www.digitaltrends.com/cars/hudway-unveils-iphone-based-head-display-app-free/

• guzel gozukuyor. aslinda daha once de benzer uygulamalar android icin de cikmisti, route66 gibi...

http://www.youtube.com/watch?sa=X&v=VXZ6Hj2IOPE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzergahı tanıtma işi biraz sorun olur herhalde
  • Otu b.ku akilli telefonlara yapiyorlar.

Bu gidisle bizde akil kalmicak.

• Ekrandan ne kadar yansıyabilir ki.

• Merakla bekliyorum guzel bir sistem emege saygi

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Ekrandan ne kadar yansıyabilir ki.

gunduz zaten yansimaz da gece karanliginda tatmin edici derecede yansima yapacagini tahmin ediyorum, deneyip gormek lazim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende telefonu kablosuz olarak aracin aiatemine bagliyoruz bu sekilde uygulama ile hud a ostenilen bildirimler (arama,mesaj,mail vs) yansitiliyor sandim

• Android sistemli telefonumda 1 yildan fazla suredir kullaniyorum. Android markette bir ton uygulama var. Gunduz kullaniminda is gormuyor ancak gece yolculuklarinda ise yaradigi gercek.

• Zaten yok muydu bu playde?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Ekrandan ne kadar yansıyabilir ki.

Araçların ön camı eğimli olduğu için telefondan yayılan görüntü, cam şeffaf da olsa belli bir açıyla geldiği için ayna vazifesi görerek yansıma yapar. En kötü telefon ekranı bile akşam karanlığında rahatlıkla görünebilir-okunabilir.

• Gunduz vakti kullanmak telefon surekli gunes isigina maruz kalacagindan dolayi zararli olabilir zaten. Gece vakti guzel olabilir ama.

• https://itunes.apple.com/en/app/id673146260

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Android'de de kullanılabilen Navier Hud uygulaması da var ancak telefonun konulduğu yer kaygan olmamalı yoksa dönüşlerde telefon oradan oraya kayıyor.
  • Gayet iyi bir sistem. Fazla dikkat de dağıtmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Android'de de kullanılabilen Navier Hud uygulaması da var ancak telefonun konulduğu yer kaygan olmamalı yoksa dönüşlerde telefon oradan oraya kayıyor.

Şu 2-3 TL'ye satılan yapışkan altlıklardan kullanmak gerekiyor. Yukarıda paylaştığım resimde de var. O zaman sorun olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 5 Kasım 2013; 19:56:56 >
  • pil dusmani gbi :)
  • Çok lazımdı.. Normal navigasyonlar yetmiyordu.. Görüşü de kısıtlıyordu, önümüzü falan hiç göremiyorduk..

Gündüz de kullanılamıyormuş zaten, bu kadar kasmanın alemi ne?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Severim böyle uygulamaları. Önceden AwesomeHud kullanıyordum.
  • Öncelikle tele şarj dayanmaz. İkincisi, araç içinde yolda ekran ışığı bile rahatsız ederken, bunu cama yansıtmak dahada göz alacaktır. Parlaklığıda sona getirmek gerekecek çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.