Şimdi Ara

Akıllı telefonların yurt dışı kayıt ücretinin 600 TL'ye çıkarılması talep edildi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
4
Favori
14.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turkeytv

Çini bir inceleyiniz xiaomi markası nasıl dünya devi oldu haberiniz varmı ayfonu samsungu yasaklatarak xiaomi yerli markasını çıkarttı çin ve xiaomi şuan dünya devi türkiyeyi sürekli küçümsüyorsunuz fakat bu konuda ciddi girişimler var vestel ile değil emin olun.Tüketim çılgını türk halkına ambargo yüksek fiyat şart çünkü paramız sürekli yurt dışına gidiyor.Biz fakirleşiyoruz telefonu aldığınız ülke zengileşiyor 3 sene sabredin bu ülkede çok güzel şeyler olacak.

Atma ziya. Ayfonu yasaklatmislar
    Xiaomi mi nasıl dünya markası oldu biliyor musun. Fiyat performans ürünleri üreterek. Bunu nasıl yaptı. Xiaomi bir kaç yıl önce yanlış hatirlamiyorsam %1 karla satış yaptıklarını söylemişlerdi. Veya %2 ama çok dusuktu yanı onu hatırlıyorum. Çinde yerli onlarca marka var hepsini cin hükümeti mi destekliyor yaniyani adamlar karlarindan feragat esiyor FP cihazları uretiuor ve millette gelip onların cihazını alıyor.
    Sence vestel telefon basıma % kaç kar ediyordur . yahu vesteli sizin düşündüğünüz kadar vestel sizi dusunseydi FP cihazları yapardı. Koysaydi bi s801 işlemci 3gb RAM iyi bir ekran ve kamera verseydi 750 TL ye ben gidip almaz miydim tabiki alirdim. Ama vestel beni dusunecegine kendi cebini düşündüğü için bu saydığım özellikte bir cihazı size en az 1500tl ye kakalardi. Hal böyle olunca bende gidip xiaomi mi4u 750 TL ye alıyorum param çine akıyor. Zerre umrumda değil isterse marsa gitsin param. Beni düşünmeyen ben hiç dusunmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp Er Timur -- 5 Ağustos 2015; 0:43:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Mesele burda o bu değil zihniyet, istediğim konu da hele forumda istediğim yoruma cevap verme özgürlüğüne sahibim,bu kadar vergi vermeye meraklıysanız önden buyrun da bizde rahat edelim biraz

• hani şeref diye birşey vardırya öyle birşey işte

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halk hakettiği gibi yönetilir.. Şaka gibi vallahi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman beyler fislerler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asdzxcas3507

quote:

Çini bir inceleyiniz xiaomi markası nasıl dünya devi oldu haberiniz varmı ayfonu samsungu yasaklatarak xiaomi yerli markasını çıkarttı çin ve xiaomi şuan dünya devi türkiyeyi sürekli küçümsüyorsunuz fakat bu konuda ciddi girişimler var vestel ile değil emin olun.Tüketim çılgını türk halkına ambargo yüksek fiyat şart çünkü paramız sürekli yurt dışına gidiyor.Biz fakirleşiyoruz telefonu aldığınız ülke zengileşiyor 3 sene sabredin bu ülkede çok güzel şeyler olacak.

Bu kadarda at gözlüğüyle bakılmaz ki kardeşim çinliler o telefonları üretebilmek ve geliştirebilmek için gümrük vergilerini sıfıra indirerek bütün cihazların ülkeye uygun fiyata girmesini sağlayıp birebir kopyalarını üreterek hem bilgi düzeyini arttırdı hemde nasıl bir yol izleyeceklerini öğretti vatandaşlara
    Biraz araştır da öyle yaz bu a partisi yandaşları hep aynı

Ayfona samsunga ve diğerlerine çinde ambargo var xiaomi huawei ise kolaylık var çinde yazıyorsun ama ne yazdığını sen bile bilmiyorsun.

Noldu bana cevap veremedin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hiusanmaz

Mesele burda o bu değil zihniyet, istediğim konu da hele forumda istediğim yoruma cevap verme özgürlüğüne sahibim,bu kadar vergi vermeye meraklıysanız önden buyrun da bizde rahat edelim biraz

Senin ödediğini bende ödeyeceğim benim ödediğimi sende ödeyeceksin değişen hiçbir şey yok sanki ben çok memnunum ama bu sitelerin arkasına saklanıp klavye delikanlılığı yapmak hiçbir işe yaramıyor geçmişten bugüne kadar bir dünya vergi uygulaması devreye girdi kim ne dedi aoaofs afnsfsn millet açtı ağzını yazdı çizdi söyledi ne değişti bugün ödüyor muyuz ödüyoruz o zaman boş laf kalabalığı yapmaktan başka bir işe yaramıyor demek ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp Er Timur

quote:

Xiaomi mi nasıl dünya markası oldu biliyor musun. Fiyat performans ürünleri üreterek. Bunu nasıl yaptı. Xiaomi bir kaç yıl önce yanlış hatirlamiyorsam %1 karla satış yaptıklarını söylemişlerdi. Veya %2 ama çok dusuktu yanı onu hatırlıyorum. Çinde yerli onlarca marka var hepsini cin hükümeti mi destekliyor yaniyani adamlar karlarindan feragat esiyor FP cihazları uretiuor ve millette gelip onların cihazını alıyor.
    Sence vestel telefon basıma % kaç kar ediyordur . yahu vesteli sizin düşündüğünüz kadar vestel sizi dusunseydi FP cihazları yapardı. Koysaydi bi s801 işlemci 3gb RAM iyi bir ekran ve kamera verseydi 750 TL ye ben gidip almaz miydim tabiki alirdim. Ama vestel beni dusunecegine kendi cebini düşündüğü için bu saydığım özellikte bir cihazı size en az 1500tl ye kakalardi. Hal böyle olunca bende gidip xiaomi mi4u 750 TL ye alıyorum param çine akıyor. Zerre umrumda değil isterse marsa gitsin param. Beni düşünmeyen ben hiç dusunmem

s801 işlemci koyacakmış 3 gb ram koyacakmış bir de 750 tl 'ye verecekmiş seni düşünecekmiş nerede bu özellikte telefon 750 tl 'ye satılıyor merak ettim.. 64 bit snapdragon 410 en ucuza 2 gb ramli olarak mal edilen Huawei Ascend G7 ve GM Android One var bildiğim Xiaomi ülkemde satılıyor mu ben neden görmüyorum 1400 tl 'lik telefonlarını demiyorum 750 tl lik telefonları nerede var ülkemde merak ettim..

Adamın teki bile ilan veriyor 1050 tl 'ye satıyor nerede 750 tl merak ettim lütfen site ismi koyun gerçek veriler koyunda biz de öğrenelim..

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-sifir-xiaomi-mi4-16gb-3gb-4g-lte-5.0-1920-1080-13mp-tr-rom-224538424/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: erken gelen adam

vergi az bile daha da arttırsınlar adamda 13y var 13z almak için böbreğini satacak duruma gelmiş aptallaştı iyice millet sonrada devlet neden böyle diye yakınırız millet neki devlet ne olsun size bu devlet bile fazla

Sen ömür boyu kazıklanmayı hakediyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

quote:

s801 işlemci koyacakmış 3 gb ram koyacakmış bir de 750 tl 'ye verecekmiş seni düşünecekmiş nerede bu özellikte telefon 750 tl 'ye satılıyor merak ettim.. 64 bit snapdragon 410 en ucuza 2 gb ramli olarak mal edilen Huawei Ascend G7 ve GM Android One var bildiğim Xiaomi ülkemde satılıyor mu ben neden görmüyorum 1400 tl 'lik telefonlarını demiyorum 750 tl lik telefonları nerede var ülkemde merak ettim..

Adamın teki bile ilan veriyor 1050 tl 'ye satıyor nerede 750 tl merak ettim lütfen site ismi koyun gerçek veriler koyunda biz de öğrenelim..

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-sifir-xiaomi-mi4-16gb-3gb-4g-lte-5.0-1920-1080-13mp-tr-rom-224538424/detay

Kardeş sen okuduğunu anlamıyor musun. Ben yurt dışı fiyatlarını söylüyorum.

Xiaomi işlemciyi ekranı Rami hafızayı anakarti kısacası bütün bileşenleri başka firmalardan alan firma olduğu ahlde s801 3gb RAM kombinasyonunu 750 TL gibi bir fiyattan satarken aynı şekilde bütün bileşenleri yabancı firmalardan alan vestel gibi bir firma s801 işlemci ve 3gb RAM kombinasyonu sence kaça satardı. Vurgulamak istediğim nokta bu.

http://www.pandawill.com/xiaomi-mi4-smartphone-3gb-16gb-snapdragon-801-25ghz-50-inch-fhd-screen-glonass-white-p91632.html

Al bak burada 250 dolar 750 TL bile değil. Sen hala neyin savunmasını yapiyorsun

• Çerez parasindan kısın çerez parasinda Allah cezanızi versin sayenizde telefon bilgisayar alamıyoruz ne diyim ki haram olsun ulan bu ülke vergi ile ayakta duruyor her şey den vergi gelişiyoruz diyen kim varsa sıkarim kafasina hadi gidin başka yerde oynayin.

• zaten akp nin oyları pastadan payını alanlar onlar için hava hoş. devlet malı deniz yemeyen keriz.. olan yine fakir fıkaraya olucak zaten sesini çıkaran herkes ya terörist ya ateist ya çapulcu oluyor direk. 13 yıldır hiç akp seçmenini tvlerde isyan ederken gördünüz mü? göremezsiniz çünkü keyifleri yerinde..
  • 600 TL mi, yasaklasınlar bari
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

quote:

Kardeş sen okuduğunu anlamıyor musun. Ben yurt dışı fiyatlarını söylüyorum.

Xiaomi işlemciyi ekranı Rami hafızayı anakarti kısacası bütün bileşenleri başka firmalardan alan firma olduğu ahlde s801 3gb RAM kombinasyonunu 750 TL gibi bir fiyattan satarken aynı şekilde bütün bileşenleri yabancı firmalardan alan vestel gibi bir firma s801 işlemci ve 3gb RAM kombinasyonu sence kaça satardı. Vurgulamak istediğim nokta bu.

http://www.pandawill.com/xiaomi-mi4-smartphone-3gb-16gb-snapdragon-801-25ghz-50-inch-fhd-screen-glonass-white-p91632.html

Al bak burada 250 dolar 750 TL bile değil. Sen hala neyin savunmasını yapiyorsun

Bana bu telefonu yurtdışından getirme imkanın var mı yani ben bunu alacağım ve gümrüğe takılmadan 750 tl gibi bir fiyata gelecek, bana sonucu söyle gelir mi gelmez mi 100 euro üzerine gümrük vergisinden haberin var herhalde dimi artı telefon getirdiğinde imei kayıdı yaptırmak zorunda olduğundan haberin vardır herhalde dimi?? Yani anlayacağın benim elime 750 tl 'ye gelmez o telefon kardeş o yüzden Vestel 'in de böyle bir şey yapma imkanı yok mantığa sığmaz sanki şirketin var muhasebecilerin var mühendislerin var telefon üretimi için yapılmış olan bir sürü lisans anlaşmaların var dolar euro hesabı ile yurtdışından mal ithalatı ve ihracatı yapma imkanların var daha bir sürü şey bunların hepsini hesapladın ve 750 tl 'ye mal edip o seni düşünmeyen vatandaşını düşüneceksin ha o kadar kolay olsaydı bu hesaplar keşke keşke..

• quote:

Orijinalden alıntı: This Is My Destiny

Böyle olursa imei çaktırırım.Yeter artık.Vergi ödemek istemiyorum vergi ödememek için 1.0 litrelik ford focus aldım (turbolu) vergi ödememek için yurtdışından telefon getiriyorum (144tl vergi) iyice sapıttılar kalmadı.
    başlamış yine "dövlet eyye gidiyyyyyyy almayın 3gsle yetinin her 5 yılda bir telefon mu değişir bir telefon 15 yıl kullanılır" diyenler.
    Soygun soygun.

Eğer talep ediliyorsa çıkarır bunlar kimse hayır diyemiyor.

Acizim,gücüm ancak küfretmeye yetiyor.
    Küfretmekten başka yapacak bir şey yok.
    Bu ülkeden gidesim var.

Li-ion bataryanın ömrü 1000 şarjdan biraz daha fazla.Nasıl 15 yıl kullanacaz biz bunları :) Yazık bu ülkeye..

• quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

zaten akp nin oyları pastadan payını alanlar onlar için hava hoş. devlet malı deniz yemeyen keriz.. olan yine fakir fıkaraya olucak zaten sesini çıkaran herkes ya terörist ya ateist ya çapulcu oluyor direk. 13 yıldır hiç akp seçmenini tvlerde isyan ederken gördünüz mü? göremezsiniz çünkü keyifleri yerinde..

Aynen kardeş AK Parti 'ye oy verdik ve babam da q7 annem de x5 bende de aventador var annemle babam aracı kullanmıyorlar saray da davetlere katılıyorlar sürekli o yüzden uçağı çok kullanıyorlar thy 'den indirimli alıyorlar hem de vip, bende araçları sürekli değiştirerek kullanıyorum hepsinin zevkini sürmüş oluyorum artı holding açmaya doğru gidiyoruz istanbul da boğaza karşı arsalar da var daireler de kanal istanbul 'u sizin tabirinizle rte söyledi ilk bize sizlere yerler vereceğiz dediler ilk düşük fiyatlardan kayaşehir taraflarından aldık arsaları müteahhitlik işine gireceğim kayaşehir de 3 dönüm üzerine birkaç site dikerek sizlerden kat ve kat alacağım nasılsa karşılığını 3. köprü geçişine de kendimize küçük ama aslında büyük bir villa da yapayım bari de kanal istanbul 'dan geçen gemileri seyrederim bari tabi arkadaş bütün AK Parti 'ye oy verenler böyle yaşıyor eminim ohooo GSS ödeyen üniversitesini bitirmeye çalışan 25 yaşını geçmiş bir Ak Parti 'ye oy vermiş biriyim fakat çıkar için oy vermedim işte siz bu düşünce ile ilerlerseniz sizin istediğiniz partiler o yüzden gelemeyecek çünkü senin istediğin parti gelince ona hadi bakalım ben seni seçtim bana sen de bir şeyler ver zihniyeti ile beslemişsiniz kendinizi o yüzden istediğiniz olmuyor işte.. Ben bu ülkeye istikrar gelsin diye oyumu verdim ve öyle 3 yıl da 13 yıl da avrupa lar amerikalar gibi bir Türkiye olmayacağını biliyorum ama sizler de iştah böyle hemen 4000 euro olsun asgari ücretler araçlar bedavaya alınsın yunanistan gibi yattığımız yerden maaş lar gelsin öğleden sonra 2.5 ta iş bitsin işte bu kafa ile olmuyor maalesef..

• quote:

Orijinalden alıntı: i_lenker

Ülkede telefona ilgi çok fazla, parası olmayan adam bile telefon derdinde e tabi haliyle yerli perakendeciler ve ithalatçılar kaymağını kimseye bırakmak istemiyor.
    Kuzenimin bana aylardır 100 TL borcu var aç aç geziyor, tamam neyse kuzendir çok önemli değil ses etmiyoruz ama adam gidip kredi çekip note 4 almış. Teyzem yine aynı şekilde, kocası içki içmekten yiyecek bir şey bulamıyorlar ama telefon için 1000 TL gözden çıkarılmış. Yani durum böyle olunca yerli tüccarlar da acımıyor.

Ha kardeş işte hayatın gerçekleri bunlar benimde etrafımda böyle bir sürü var ki biri de bendim öğrenciyim babamız sağ olsun Motorola Atrix i onun sayesinde aldım sonra 2. hatta LG KF 510 vardı android değil hadi onu da değiştirelim Smasung Galaxy S Advance aldım baktım bu işin sonu yok 2. hattı iptal ettim Motorola Atrix 'i sattım ve 2.5 senedir Advance 'yi kullanıyorum yavaş tam iyi iş görmüyor 1.5 gb ramli telefonlardan aşağısı bugünün programlarını kaldırmıyor biliyorum ama hükümet kredi kartı taksit olayını yasakladı ohh iyi oldu 1.5 sene olacak yasak geleli sanırsam yoksa kendime hakim olamayıp iphone 6 alacaktım herhalde 12 taksitle az kalsın hatta babam dedi alalım ayda 200 tl çıkar benden dedim boş ver baba değmez bu işin sonu yok şimdi de 600 tl vergi gelecek iyi bir şey olduğunu söylemiyorum ama insanlar bunu da he he diyecek en azından deli gibi harçla borçlar telefon almamayı biraz olsun öğrenirler.. 7-8 yaşlarında yeğenim var bayram da dededen 200 tl istiyor 100 tl vermiş dedesi dede iphone alacam bana çok para lazım diyor halbu ki iphone nerene çocuğum senin ama gel de anlat millet yemeyip içmeyip bu telefonu alıyor ya haliyle o da önemli bir şey bu sanıp ufacık çocuk bile deden 100 e hayır deyip 200 istiyor.. Eskiden dedemiz para verince utanırdık paraya bakamadan cebimize koyar boş bir yer de bakardık kaç para diye 20 tl mi vermiş o dedem çok cömert davranmış derdik sevinirdik şimdi ise daha parayı uzatırken geri çeviriyor ufaklıklar internetten tv den ne kadar kötü alışkanlıklar varsa öğreniyorlar daha ufacık yaşta yüssüzlüğü marifetmiş gibi sergiliyorlar.. O yüzden bazı dizginlikler gelmeli yoksa insanlar farkında olmadan kontrol dışı hareket ediyorlar.. Psikolağa götürsek siz de kontrol dışı var dese yooo ben hasta değilim beni iyi bilirim kendimi diye kabullenmeyiz çünkü öyle bir toplum bilincine sahibiz..

• Mr. Beyin kullanıcısına yanıt
    bu uygulamaya tamamen karşıyım soygunculuktur.....fakat devletten vergi kaçırmak ve üçkağıda başvurmak Türkçü birine yakışmadığı da aşikar....
  • Vergileri makul seviyeye, alım gücünü makul seviyeye çekerek tüketim toplumu olma özelliğini arttırma pahasına da olsa kayıt dışılığı azaltma şeklinde de bir formül varken, illegal ötesi bir duruma sokarak kaçak ve kayıtdışılığı daha da arttırmaktan başka bir işe yaramaz.

Bu 600tl sadece telefonculara yarar. 10-100tl'ye telefon modeline göre yaptıkları işi şimdi 50-200tl arasına yaparlar.

Yasal ithalat elektroniğin vergisini arttırırsan kimse garantisine taksidine bakmaz, yurtdışından alır, telefonu da bir şekilde sokar.
  • Arkadaşlar siz yapmayın da kopya İMEİ diye bir olay var Androidlerde.Ama sakın yapmayın siz 600 TL verin.Sonuçta bu kadar yüksek yaşam kalitemiz ve çok düşük vergilerimiz var.Doğru vatandaş olun sakın kopya imei yaptırmayın telefonlarınıza.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.