Şimdi Ara

Akıllı telefonların yurt dışı kayıt ücretinin 600 TL'ye çıkarılması talep edildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
4
Favori
14.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yemin ediyorum sinirden ne yazacağımı bilemiyorum...

Ya bu iş adamlarınin şirketleri zaten yılda en az 500 milyon Tl kâr ediyor. amacınız ne bu kadar para yetmiyor mu? GÖZLERİNİZ DOYMUYOR MU? NE YAPACAKSINIZ BU KADAR PARAYI? bırakında halk biraz nefes alsın YETER ARTIK YA YETER. DAHA NE KADAR ŞU VERGİLER ALTINDA EZECEKSİNİZ MİLLETİ?

yurt dışındaki telefon 100 dolar olurken bizde 400 Tl olsun bakın bakalım KAÇAK TELEFON OLUYOR MU?

100 DOLARLIK TELEFONU 700 TL DEN SATARSANİZ TABİKİ DE KAÇAK GETİRİRLER..

• Durmak yok, vatandaşı düdüklemeye devam... Vatandaş ta adam olsa ses çıkarsa da o da yok, "gül ağacı değilem her gelene eğilem" diye bi laf var da biz her gelene eğiliyoruz.

Allah belanızı versin.
  • yine çok sinirlendim forum kurallarını çignemek istemiyorum ama böyle olursa çignicem neyin peşindesiniz resmen tecavüz bu başka bişey deil sonra neden korsan kullanıyorsunuz yurtdışndan getiriyorsunuz ülkeden gitmek istiyorum nalet olsun bela anmam sevmemde ama YETER ARTIK ALLAH BELANIZI VERSİN...

• Yeni telefon alacam yakında ,sözüm ona yerli ureticilerin yaptiklarindan sonra yerli almamaya kesin olarak karar vermistim.

Ama distributor garantili alacaktim. Bu aciklamadan sonra kesin yurt disindan getirtecem. 600 değil isterse 1600 lira olsun . Bu çakallar kazanmasin yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disconnectus_Erectus -- 3 Ağustos 2015; 16:35:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili MOBİSAD Başkanı,

Bu ülke sizin gibi çapsız iş adamları nedeniyle gelişemiyor. Her zaman küçük düşünüyorsunuz. Böyle parlak bir fikir aklınıza gelmiş, verdiğiniz rakam 600 lira gibi komik bir rakam. Oysa bildiğiniz gibi tam sayılar kümesi sonsuz bir küme. 1600 TL, 16000 TL, 376539035408 TL gibi rakamlar dururken ne diye dar görüşlü bir şekilde 600 TL'ye saplandınız kaldınız anlayamadım.

Vatandaşın Türk Lirasını ağaçtan topladığı, ensesine şaplak yediğinde şaplağı atana elindeki her şeyi verdiği, bir de üstüne "Yarabbi şükür" dediği (bkz. yukarıdaki şakşakçı arkadaşlar) şu güzelim ülkemde böyle basiretsiz, öngörüsüz adamlar dernek başkanı olduğu için ilerleyemiyoruz. Yoksa şimdiye kadar Mars'a minibüs seferlerine başlamıştık. Ne güzel binenden 100 milyon binmeyenden bir milyar alırdık, Amerika'nın ağzı açık kalırdı valla.

• ooo ne de güzel bir ülke

• adamı zorla illegale yönlendiriyorlar. imei çakma işi baya büyüyecek böyle giderse.

• Yurt disinda fake imei destegi olan telefonlar gelmeye baslar bolca, onlara da eski telefonlarin imei numaralari yazilir. siz sag, ben selamet. 130 tl den de, vergiden de olurlar..
  • 600 tl az olmus enaz 1000 tl olsun ....ulkeye kacak yollardan telefon sokmaya calisan biri yakalanirsa anayasa mahkemesinde yargilansin...

cogu seyden aldiklari vergi yeterince sacma degilmis gibi ciddi ciddi kafa patlatip bu vergilere uygulanacak zam oranini belirliyorlar birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 3 Ağustos 2015; 15:20:33 >
  • Ülke gelişeceği yerde nasıl geri gider canlı canlı örneğini izliyoruz.

• Yok hayır zaten 2 senede bir adet telefon getirip ğasaporta kaydediyoruz. Bari bireysel kullanıcılara bunu yapmayın. Paralel ithalat yapan firmalara da yapmayın tabi ki ama çok insafsızca hareket bu. Hatta ahlaksızca.

• Ya hani bu tür şeyler kendi ekonomimizi geliştirmek için yapılır genelde yerli üretim yerli tüketim mantığıyla da hiç bir şey üretemiyoruz ki. Yine vergiler yüzünden birileri zengin olcak yine tepki olucak falan derker öyle öyle gidicek.

• Biz kalkıp ülke iyiye gitmiyor dediğimizde bizi kendini beğenmişlikle, elitistlikle, halka yukardan bakmakla, çok bilmişlikle suçluyorlar. Ben olsam 1200 yaparım. Asıl o vergiyi komple kaldırsalar halk niye vergi almıyonuz diye tepki gösterir o durumdayız.

• Ulan dunyanin en pahali vergisini itelemeseydiniz millet dışardan almazdi.imei kaydi diye birsey hicbir yerde yok.hollandada alin amerikada kullanin kimse laf etmez.bir tek Türkiye'de boyle uygulamalar.fiyatlar mubarek Euro endeksli ama ben TL kazanıyorum .hergun TL deger kaybederken ben daha fakirlesiyorum.devlet hala benden daha cok para talep ediyor.buna cozumle gelen baba yigit var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 3 Ağustos 2015; 16:21:32 >
  • eşinize dostunuza casper, vestel, gm vb. telefon önermeyin. szi zaten almazsınız yazmaya bile gerek yok.

illa soran eden olur. kesinlikle bu markaları aldırmayın.

görelim bakalım 6 ay sonra elmi yaman beymi yaman.

çözüm kendimizde. ben şahsen almıyorum bunların ürünlerini vede aldırmıyorum.

• sabah sabah bu haberi gördüm ve kan beynime sıçradı. hayatımda böyle saçma sapan bi şey ne gördüm ne duydum.

ben rusya'da yaşıyorum. istediğim yerden telefon alıp hiç bir extra para vermeden telefonumu kullanıyorum.

dünya da hiç bir ülkede telefon kayıt etme gibi bi olay yok. bizde vardı onu da 600 tl yapacaklarmış.

bunu diyen adam demeye dilim varmayan zat acaba ne marka telefon kullanıyor? kesin iphone dur ben söyliyim peşinen.

vestel iphone gibi bi telefon yaptıda biz mi almadık arkadaş? ayrıca o vestel in venüs denen telefonu tamamen yerli üretim mi? Snapdragon bizim yerli malımız mı? Gorilla Glass bizim mi? bu olay gerçekten gerçekleşirse allah belamı versin benim bi daha Türkiye'ye gelirsem. yazıklar olsun size.
  • Bence o bile az! Dışarıdan getirilen telefonun ülkede ki satış fiyatının ortalaması neyse o kadar kayıt ücreti alınmalı ki caydırıcı olsun! Misal iphone 6+ mı getirdin, ülkemiz de bu telefonun ortalama satış fiyatı 3000 TL ise kayıt ücreti de 3000 TL olmalı! Burada satılmayan bir model mi getirdin, aynı gişelerden kaçak geçişlerde uygulanan en uzak mesafe ücreti ödenir modeli örnek alınarak ülkede satılan en pahalı telefon modeli fiyatından ödenmeli kayıt ücreti.

Canı gönülden bu talebin kabul edilmesini istiyorum. Boşuna dememişler, her toplum layık olduğu şekilde yönetilir. Hayırlı müstehaklar size Türkiye!

Aziz Nesin' in bahsettiği %60 ın neyine pahalı telefon kullanmak? Teknoloji devi! vestel, casper neyinize yetmiyor?
  • Nasıl olsada milleti ***sek.Bu milletin ** na ** cağız diyenlerden ne beklersin ki.

• kadirirdem kullanıcısına yanıt
    Normal bunlar daha bir şey değil şu bir kaç ay içerisinde bomba haberler ortaya çıkıyor daha neler çıkıcak. Demokraside çare tükenmez bu seferde imei atma işlemleri fazla olur.
  • Bu ülke ben doğduğumdan beri bana zerre yardım etmedi. Küçükken yeşil kartlılardan bana sıra gelmezdi hastahanelerde. Okullarda yırtındım o kadar çalıştım. Çevremdeki en iyi birkaç Anadolu lisesinden birini kazandım(%2), öğretmen derste gazete okuyordu. Denetim yok çünkü. Yine çalıştım, biri onunla aynı siyasi görüşte değiliz diye bütün dönemin karnesine o ders zayıf geldi. Üniversiteye geçtik. Durum yine farklı değil. Birkaç saat önce bir tomar parayı verdik geldik. Çünkü devlet üniversitesine girmek hem çok zor hem hocalar özellere kaçmış. Mezun olduktan 1-2 sene geçmeden askere de çağırır bu devlet. Yok kardeşim, ben onca yıl tonla vergi vereceğim, sen benim ağzıma sçacaksın sonra gel askere, gel araba alırken donu indir diyecek. Şimdi de telefon almak için donları indir diyecek. Tecavüz bu. Fırsatı bulduğum gibi giderim.

Din, üç kuruşluk bir uydurmaya dönmüş. Herkesin ağzında din. Herkes alim, herkes hacı, hoca. İnanç, kul ile tanrı arasında olur ama ne işse bu coğrafyada sülük gibi araya kaynak yapan yapana. Müstehak. %110 orana sabitlesinler. Fatura yoksa o gün ülkede satılan seri üretim telefonun toplam vergi oranı kadar vergi verilsin. Çünkü müstehak.Daha çok para vereceğim, daha iyi imkanlar sağlayacağım diyeni yuhlayıp bunları yapmayacağım diyeni seçti bu halk. Değnek partisi de destek atınca sonuç ortada.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.