Şimdi Ara

Akıllı telefonların yurt dışı kayıt ücretinin 600 TL'ye çıkarılması talep edildi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
4
Favori
14.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vestel gibi firmaları sürekli desteklerdim yerli diye, ancak Vestel ne zaman halkın elektronik özgürlüğüne darbe vurdu o zaman benim için bütün yerli markalar bitti. bilmem neremden aşağı kasımpaşa. kim iyiyse o kazansın ben senin dandik telefonunu kullanmak zorunda değilim ona bir ton para vermek zorunda da değilim. iş adamları derneğiymiş darphane derneği olmasın orası ?
  • Sözle anlatamıyorum, anlayın içimden geçenleriAkıllı telefonların yurt dışı kayıt ücretinin 600 TL'ye çıkarılması talep edildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castieello -- 4 Ağustos 2015; 2:00:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSMANLI TEAM kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yaşım önemli değil bence.
    Eskiden iki günde bir şeye zaman gelirdi diyorsun şimdi durum ortada. 1 günde milyonlarca şeye zam geliyor. Eskiden bir ekmek ne kadardı şimdi ne kadar? Televizyona vergi ödeteni tanımıyorum ancak şu an dünyanın en çok vergi ödeyen vatandaşlarından biriyiz. Bu kadar düşük gelire bu kadar fazla vergi seni rahatsız etmiyor mu yani? Onu geçtim ayda 2-3 telefon değiştiren bir kaç tanıdığın var diye herkesi aynı keseye koyamazsınız. Ayrıca bir insanın kendi özeline yapacağı harcamalar ne seni ne de devleti ilgilendirir. Sen onu caydırmak için fazladan vergiler ekleyemezsin bu insan haklarını çiğnemek gibidir. Çözüm sürecini görüyoruz kardeşim gerçekten çok işe yaradı. Fark ne? Madem çözüm süreci diye bir süreç var, neden hala bu masum polislerimiz, askerlerimiz şehit olmaya devam ediyor? Bu pislikler neden hala yok edilmedi? HDP'liler bizi vuruyor diye ağlıyorsun da, HDP yokken çok farklıydı değil mi? Avrupa'ya senin gibi düşünenler yüzünden asla giremeyeceğiz zaten. Avrupa gelişmişlik, medeniyet demektir. Bu da bizde yoktur. Sayenizde efendim. Aman devlete laf etmeyelim vergileri soksunlar bize nasıl olsa yol yapıyorlar devlet kurumlarını özele satıyorlar. Gelişiyoruz.

Ha bu arada arkadaşın dediği gibi. Uyumaya devam et kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YereDusenAdam -- 4 Ağustos 2015; 2:02:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir buna el atmamislardi

• Sizlere yine konuşmak (yazışmak) için bir konu çıkmış.. Hadi bakalım harcayın vaktinizi..
  • sadece vergilerle devlet yönetilmez, üretmiyoruz satmıyoruz. 5 ton mercimek satıyoruz 1 tane telefon alıyoruz böyle ülke ilerlemez. herkes ideolojisine göre oy veriyor çünkü halk eğitimsiz. hükümetin tek gelir kapısı özelleştirmeler ve derin vergiler. bıktık yavv

• OSMANLI TEAM kullanıcısına yanıt
    Avrupa'da Amerika'da 10 bin euroya adamlar en kral otomobillere biniyor. litresi 1.60 dolara depo fullüyorlar. Türkiye'nin çöpçüsü ay sonunu nasıl getiricez diye düşünürken Avrupa'da işsizler aldıkları işsizlik maaşıyla türkiye'de ki çöpçünün gidip gezemediği yerleri gezip yiyemediği yiyecekleri yiyip en kral otellerde konaklayıp ülkesine geri dönüyor. Avrupa'nın emeklisini-memurunu sana hiç saymıyorum. İspanya devleti de terör örgütleriyle masaya oturdu ama sorunu kökten çözdü duyuyormusun ispanya'da terör örgütü faaliyeti ? devlet soludğumuz havadan bile vergi alıyor. vergi elbette olucak vergisiz devlet mi olur ? ama bizimkisi vergi almıyor hayatımızı alıyor elimizden. 600 lira nedir yahu ? sıfır otomobil alımında %50 devlete vergi ödüyoruz bunu biliyor musun ? 80 bin tllik bir arabanın 40 bini devlete vergi olarak gidiyor hem de öyle 3000 cc 4000cc lik motorlar değil 1.2 1.4 motorlar bunlar. Amerika'da adam 4000cc lik araca binerken biz otomobil üreticileri düşük cc li motor yapsada vergi ödemesek diye bekliyoruz. birileri Amerikaya uşaklığı ne zaman bırakırsa o zaman belki biraz yol katederiz 1923 yılları gibi.

• Yahu adam tuttuğu türk takımının Avrupa maçını izlemek için bile para veriyor bu ülkede iş adamları derneği sağolsun ona da el atmışlardır. doğan yayın grubu dijitürk kahretsin ya nasıl bir ülkedeyiz.
  • Gelenek bozulmasın:

Nereye uzanıyoruz?
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Ben bu vergilerin alayına da, onları getirenlere de, talep edenlere de karşıyım. Vergiler zaten fazla iken daha da arttırılmasına şu veya bu bahane ile destek veren (en kibar ifadesiyle) şaşkınlara daha çok karşıyım.

Ayaküstü vergi ile soygun düzeni oluşmuş, yurtdışından telefon getirme davası değil bu. Ben pasaporta telefon işletmiyorum. Onun arttırılmasının ucu bana dokunmuyor.

Vazgeçtik vergileri arttırmıyoruz deseler de bu vergiler zaten aşırı durumda ve inmeli.
  • kadirirdem kullanıcısına yanıt
    Osman abinin oğluna imei atılırsa böyle durumlar olabiliyor ama şöyle bir durum imei atınca güncellemeyi alırsın ama imei uçabilir. Ben yakınımdakilerden böyle bir durumu görmedim sağlam birini buldunmu olur.
  • Vergilere ses çıkarmazsan olacağı bu...

adam koyacağı vergi konusunda çok rahat çünkü halktan vergi konusunda hiç ses yükseldi mi?
  • Yolsunlar yolabildikleri kadar bakalım kimsenin gıkı çıkmıyor ülkeden. Kaçak saray nasıl telafi edilecek sanıyordunuz yeni zamlarla. Başvuran da kapitalist derneğin teki. Türk halkı olarak hakettiğimizi alıyoruz sadece.
  • 20likcivi kullanıcısına yanıt
    Hocam sesini çıkaran vatan haini terörist ilan ediliyor neredeyse.

• İnşallah hayallerimi gerçekleştirip bu ülkeden çok uzaklara gideceğim, inşallah.

Vatanımı çok seviyorum ama bu yapılanlar artık insanı kerizden de öte biryere koyuyor, yapılan diğer işlerde de hiç dirayet yok, el ile tutulur biryanı kalmadı gerçekten. Ayrıştırıcı söylemler yapa yapa insanların da arası açıldı, herkes birbirine artık düşman gözüyle bakıyor o eski günlerimizde yok, yapılana değer de verilmiyor, her attığın adımda bir soygun girişimi.

Adamlara göre 350 lira olan bir malı yani 350 dolar malı ki bu da satış fiyatı karlı fiyat düşünün artık toptan fiyatını, burada satışı 1660 TL, o adamın maaşı 2000$ , senin maaşın 2000 TL ( çok optimist yazdım ) Adamın cebinde 1650 $ kaldı , senin cebinde 340 TL kaldı, adamda Iphone 6 700 $, tr de 2,700 TL, adamın cebinde yine kaldı 1300 $ , bu sefer bizde para kalmadı 700 lira da borçlandık, doktor bu ne ?

Daha neler yazarım da bunlar gerçek olamaz dersiniz, imzamda amazon rehberi var biraz takılın her gördüğünüz fiyat farkında küfür etmemek için kendinizi zor tutarsınız. ( Artık bu ülkedeki çıkarcı fahiş mal satanlara gram para kazandırmıyorum, amazondan siparişimi veriyorum hemde süper kaliteli hizmet alıyorum. Dibimdeki adamlar sürekli beni kazıklamak için yollar arıyor, okyanus ötesindeki adamlar ne yaparız da bu müşteriyi memnun ederiz diye kılı kırk yarıyorlar, en kısa zamanda muhattap olun anlarsınız demek istediğimi. )

Vestel vergisi, yurtdışından alınan elektroniğe özel zam, fahiş ÖTV vergileri, dünyanın en pahalı benzini, en pahalı arabaları, şimdi yurtdışından getirilen telefonların izni için alınan 135 liranın 600 liraya çıkarılması konusu vs.vs. yaz yaz bitmez bunlar... En basiti ekmek 1 lira yahu diğer gıda masraflarını saymıyorum bile artık dokunuyor yani ağırıma gidiyor , gerçi her ülke hakettiği şekilde yönetilirmiş ama ben bu şekilde yönetilmek istemiyorum, yıllarım geçiyor bu ülke bana hiçbirşey vadetmiyor, hiçbir vizyon sunmuyor, fırsatını bulduğum an ben yolcuyum, Allah kalanlara sabır versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Ağustos 2015; 4:28:06 >

• 1 tane 3310+MTKlı cihaz sayesinde üstünden gelinir

• quote:

Orijinalden alıntı: brhmrsln

sadece vergilerle devlet yönetilmez, üretmiyoruz satmıyoruz. 5 ton mercimek satıyoruz 1 tane telefon alıyoruz böyle ülke ilerlemez. herkes ideolojisine göre oy veriyor çünkü halk eğitimsiz. hükümetin tek gelir kapısı özelleştirmeler ve derin vergiler. bıktık yavv

Adam diyeceğimi açıklamış "tankir" yazıyorsun ama boş yazıyorsun litresi 1.60 dolara depo fullüyor diyorsun sadece hesap yapmayı bilir zaten bizim türkler ama hiç düşünmez o dediğin ülkenin sömürmediği ülke var mı petrol konusunda daha kendi ülkesindeki petrol rezervlerine dokunmuyor ırak tan afganistan dan nereye çöküyorsa oradan petrol benim diyor ve sonra 1.60 dolar ülkesinde vatandaşına satar gelelim bizim ülkemize kimi sömürüyoruz kime savaş açıp madenlerini ele geçiriyoruz.. Üstelik o dediğin ülkeler aracını üretiyor hem de bir çok model ile dünyaya satıyor sadece kendi ülkesine değil dünya 'ya ee dışarıdan para gelirse ülkesinde tabiki araç fiyatları ucuz olur artı vergiye gerek duymaz ülkemdeki gibi bizim ülke de üretmezse ne yapacak dayayacak vergiyi yoksa ne Türkiye kalır ne de başka bir şey bir tabir vardır devleti yaşat ki millet yaşasın diye bunu hiç bir zaman unutma sistem bunun üzerine kurulu üretmeyen ülkelerde gelelim telefona çatır çatır telefon alıyoruz bir yetmiyor iki üç metrobüs lerde millet şarj deliği arıyor neden facebook 'tan kim ne yazmış twitter da paylaşımını retweet yapan olmuş mu ha bu kafayla gidersek hiç bir şey olmaz o yüzden ben ülkemin bu 600 tl vergi muhabbetini bende anlamsız buluyorum ama başka da seçenek yok yerli üreticiyi (bakın dikkatinizi çekerim yerli üretici derken tamamen her şeyi yerli olan yapan firma değil ülkem de bir çok bölümü toplanan satışa çıkarılan yerli üretici diyorum) işte bu yüzden yerli üreticiyi destekleyelim para ülke de kalsın samsung 'a yani kore 'ye apple 'a yani abd 'ye para gitmesin diye.. Ha paran varsa o zaman 600 tl daha var al diyor benim anladığım sistem.. Sonra çıkıyoruz abd apple samsung kore işte biz bunlar gibi olamayız kusura bakmayın da biz bu ülkelerin mallarını alırsakkkkk böyle tabiki olamayız..

Bakalım var mı bir çözümün değil öyle yazıp ben bu ülkeden soğudum gibi sitemler etmek çözüm üretin abi üretin de sizleri başa getirelim bu kadar basit..

• Yerli Kazıkçılara (casper, vestel) gün doğdu desenize. Ancak ne kadar baskı kurulursa kurulsun, insanlar yine arka bahçeden dolanmaya çalışacaklardır.

Bu seferde kafayı IMEI'ye takmışlar, insanlar da gider bunu kırmanın yolunu bulur ki, çakma telefonlara sahte IMEI atan arkadaşlarım vardı.

İnsanları zorla sahtekarlığa yönlendiriyorsunuz.

• S**makta parayla mı gardaş? küfür etmek istemiyorum ama buna zorluyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

İnşallah hayallerimi gerçekleştirip bu ülkeden çok uzaklara gideceğim, inşallah.

Vatanımı çok seviyorum ama bu yapılanlar artık insanı kerizden de öte biryere koyuyor, yapılan diğer işlerde de hiç dirayet yok, el ile tutulur biryanı kalmadı gerçekten. Ayrıştırıcı söylemler yapa yapa insanların da arası açıldı, herkes birbirine artık düşman gözüyle bakıyor o eski günlerimizde yok, yapılana değer de verilmiyor, her attığın adımda bir soygun girişimi.

Adamlara göre 350 lira olan bir malı yani 350 dolar malı ki bu da satış fiyatı karlı fiyat düşünün artık toptan fiyatını, burada satışı 1660 TL, o adamın maaşı 2000$ , senin maaşın 2000 TL ( çok optimist yazdım ) Adamın cebinde 1650 $ kaldı , senin cebinde 340 TL kaldı, adamda Iphone 6 700 $, tr de 2,700 TL, adamın cebinde yine kaldı 1300 $ , bu sefer bizde para kalmadı 700 lira da borçlandık, doktor bu ne ?

Daha neler yazarım da bunlar gerçek olamaz dersiniz, imzamda amazon rehberi var biraz takılın her gördüğünüz fiyat farkında küfür etmemek için kendinizi zor tutarsınız. ( Artık bu ülkedeki çıkarcı fahiş mal satanlara gram para kazandırmıyorum, amazondan siparişimi veriyorum hemde süper kaliteli hizmet alıyorum. Dibimdeki adamlar sürekli beni kazıklamak için yollar arıyor, okyanus ötesindeki adamlar ne yaparız da bu müşteriyi memnun ederiz diye kılı kırk yarıyorlar, en kısa zamanda muhattap olun anlarsınız demek istediğimi. )

Vestel vergisi, yurtdışından alınan elektroniğe özel zam, fahiş ÖTV vergileri, dünyanın en pahalı benzini, en pahalı arabaları, şimdi yurtdışından getirilen telefonların izni için alınan 135 liranın 600 liraya çıkarılması konusu vs.vs. yaz yaz bitmez bunlar... En basiti ekmek 1 lira yahu diğer gıda masraflarını saymıyorum bile artık dokunuyor yani ağırıma gidiyor , gerçi her ülke hakettiği şekilde yönetilirmiş ama ben bu şekilde yönetilmek istemiyorum, yıllarım geçiyor bu ülke bana hiçbirşey vadetmiyor, hiçbir vizyon sunmuyor, fırsatını bulduğum an ben yolcuyum, Allah kalanlara sabır versin.

Hiç durma arkadaşım çek git ülkeden ülkemi seviyorum ama bu yapılanlar.. İnşallah çeker gidersin ama şöyle bir baktım profiline girmedim sadece dikkatimi çekti 41580 mesaj yok arkadaş adam sabah akşam donanımhaber 'de yaşamış yaa sonra dedim 41580 mesaj atan biri her mesaja 10 saniye ayırsa ortalama ki çok fazlasıdır ben sadece 10 saniyeden hesapladım 415800 saniye yapar böl 60 'a 6930 dakika böl 24 'e yaklaşık 288 gün be arkadaş yaklaşık 1 yılını hiç durmadan bu sitede geçirmişsin eğer o değil de bu 1 yılı ders çalışma üniversite okuma ya da bilim için bir şey yapma ne bilem en moda olan yazılımcı olmaya harcasa idin şimdi MIT 'te bilim için ya da yurtdışında iyi bir yazılımcı olup bize uzaklardan gülüyor olurdun ama işte bu kafayla hayaller hayaller de kalır yani senin iş inşallah 'a kalmış.. Bende hep derdim sınava az çalışmışım sınav vakti gelmiş dua et inşallah kazanırım derdim sınav oluruz bakarız hüsran neden çalışmadık tabiki ondan sonra baktım olmuyor oturdum çalıştım sınava girerken de dua mı ettim ha bak bu sefer oldu o yüzden sende çalışta hayallerini gerçekleştir git ülkemizden madem beğenmiyorsun durmanın anlamı yok ülkemizde..

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.