trabzon da yaşıyorum sürekli elektrik gidip geliyor elektronik cihazları korumak için akım korumalı prizlerden almak istiyorum. araştırdığım kadarıyla piyasadaki en iyi olarak tunçmatik ve hama markaları öneriliyor. tavsiyesi olan arkadaş var mı? |
Akım korumalı priz?
-
-
Akım korumalı prizler voltajdan korumaz. Elektrik kesintilerinden korunmak için voltaj koruma taktırmalısın.
Bunların görevi düşük voltajda ve yüksek voltajda elektriği kesiyor, bazılarında akım koruma da var.
En önemli özelliği ise kesinti durumunda, elektrik tekrar geldiğinde enerjiyi hemen vermiyor, belirli süre bekleyip ondan sonra veriyor, bu hepsinde olmayabilir ama.
Akım korumalı prizler genelde içinde küçük bir parçadan ibarettir, o dc şalter gibi atınca elektrik kesilir. Uzun süre evde olmaz isen dondurucu buz dolabı veya modem gibi aletler kapalı kalır.
Dediğim röleden takarsan enerji durumuna göre kendi ayarlayıp elektriği tekrardan veriyor.
Buradan bakabilirsin.
-
üstad bunlar arasında hangisini önerirsin, lojmanda kalıyorum daha sonra söküp götürebileceğim bişey olursa daha iyi olur
-
Önermek değil de benim kullandığım bu "SCHONER Gerilim Koruma Rölesi"
Google de aratırsan birçok sitede fiyat çıkıyor, 1000tl seviyelerinde satılıyor, ben alalı 1 yıla yakındır, fiyatı ikiye katladı maalesef.
Özellik olarak sevdiğim tarafları, ayarladığım voltajın altına inince enerjiyi kesiyor, ayarladığım voltajın üstüne çıkınca da enerjiyi kesiyor, elektrikleri gidip gelince istediğim süre bekliyor ondan sonra voltaj istenilen değerde ise elektriği veriyor, voltaj düşük veya yüksek ise bekliyor.
Anlık olarak şebeke voltajını gösteriyor, anlık olarak harcanan akımı veya istersen tüketilen elektrik kaç W oncuda gösteriyor, toplamda ne kadar tüketim yapmışsın onu da hesaplıyor, tabi sıfırlamayı sen yapman lazım, sıfırlamadan sonra ne kadar tüketim yapmışsın onu da bakabiliyorsun elektrik sayacı yani.
Ekranı ışıklı, isteğe göre ışığı açıp kapanabiliyor.
Montajı basit, ana hattan gelen faz ve nötrü bundan geçirip şebekeye öyle veriyorsun. Takması ve çıkartması kolay yani.
Diğerlerinin farklı özellikleride vardır, yurt dışından belki tavsiyesi olan vardır bilemem.
Mesela wifi destekli uygulamadan kontrol edilebilenler var ayrıntılı veri görebiliyorsun ama güvenemediğim için almadım ben.
-
eyvallah üstad zaten schoner ve tomzn markaları ağırlıkta görünüyor birini tercih edicez artık
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X