Şimdi Ara

Akım korumalı priz ve topraklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski bir binadan ev aldım, yaklaşık 25 yıllık, elektrikçiye baktırmıştım, mutfak ve banyomda topraklama hattı mevcut diğer odalarda malesef yok. Diğer odalarada toprak hattı çektirmek istedim fakat, tesisat eski olduğu için köşe yerlerinden alçı kartonpiyer vs artı masraf çıkartma durumu var diye vazgeçtim.

Sigorta eski sigortaydı,elektrikçi kaçak akım rölesi olan bir sigorta ile yeni sigorta kutusu taktı. Duvar içlerindeki kablolar 2,5 luk muş, ne anlama geldiğini bilmiyorum. Elektrikçi yeterli demişti.

Bu yeni sigortadaki kaçak akım rölesi topraklama olmayan odalarda bir işe yararmı, toprak olmayan odada avize takarken birkaç kez bu röle atmıştı sanırım çalışıyor, emin değilim :)

Bir de bu konuda bahsi geçen akım koruma prizlerinden, tunçmatiğin surgepro lardan aldım. Sanırım toprak olan mutfak ve banyodaki beyaz eşyalarda ek bir koruma görevi görebilir.

Benim sormak istediğim topraklama olmayan odalarda akım koruma prizleri bir işe yarar mı, tv ve pcler var, elektrik gidip gelmesinden zarar görsün istemem.

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• donanımhaber forum
    Akım koruma prizleri tavsiye » Sayfa 4 - 9
    http://forum.donanimhaber.com/m_36256638/mpage_2/tm.htm
  • 2.5 kablo kalınlığıdır prizler için yeterlidir aydınlatmalar içinde 1.5 dir.

Öncelikle topraklamanın avize ile ilgisi yok avizede faz-nötr hattı vardır o kadar akım koruyucu bir nebzede olsa eh işte korur ben şahsen topraklı evimde kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cat6 -- 16 Şubat 2015; 17:09:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.