Şimdi Ara

Akım Korumalı Prizm mi? UPS mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar selam. Sancılı bir süreç sonrası 2080'li 3900x'li RM750W'lı bir sistem topladım. Sistemi korumak istiyorum. Akım korumalı prizler için pek işe yaramadığı ve içinde ki malzemeye göre fiyatlarının çok pahalı olduğu yönünde yorumlar var. UPS'ye gelecek olursak misal 200 TL daha fazla verip böyle bir cihazdan faydalanmak isterim, fakat cihaz hakkında pek bir bilgim yok sadece elektrikler gittiğinde belli bir süre devreye girdiğini biliyorum. Şebekeden gelen voltaj değişimlerinde aynı zamanda koruma özelliği var mı? Diğer avantajları ne olur? Bunlardan birini alacak olsam neleri önerirsiniz ?

• Psu sistemi koruyor zaten onlara gerek yok.
  • Sistemi koruma niyetiniz varsa online ups almanız gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Hocam öneriniz var mı marka model olarak?
  • glitche G kullanıcısına yanıt
    En uygunu bu gibi.

gittigidiyor
    FSP Champ 1K 1KVA Online UPS Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/cevre-birimleri/ups-guc-kaynagi/fsp-champ-1k_spp_71174

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Amanın çok pahalı hocam bu :) Priz için 100 PSU içinse 300 TL verebilirim en fazla.
  • eğer elektrik hattında çok sık dalgalanmalar oluyorsa ups almanızı öneririm çünkü upslerin bir regiletör görevide vardır akımı dengeler ayrıca pc başındayken elektirik kesintisi sigorta atımı gibi durumlarda verdiği güce bağlı olarak sistemi açık tutacaktır sizde bu arada sistemi kapatırsınız parçalar zarar görmez vereceğim linkteki ups
    elektrik kesildildiği andan itibaren(pc boştayken) 3-5 dk açık tutar bu arada kapatırsınız yük altında oyun vs oynarken süre kısalır daha uzun süreler için daha yüksek ups tercih edebilirsiniz

TIKLAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagan_60 -- 20 Ağustos 2020; 20:36:6 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • armagan_60 A kullanıcısına yanıt
    Hocam linki kontrol eder misiniz. Farklı ürünler çıkıyor. Benim için 3-5 dakika fazlasıyla yeterlidir sadece sistemimin zarar görmesin yeter.
    Link doğru görünüyor fiyatı 319 tl zannedersem işinizi gorur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İkisi birden tabiki.
  • bütçeniz varsa ups + akım korumalı priz çok daha iyi bir seçenek ama bütçem yok derseniz sisteminiz giriş-orta-üst farketmez mutlak philips, apc, Schneider Electric, fsp gibi bilindik markaların akım korumalı prizini tercih edin piyasada abuk sabuk markalarda var onlar yarardan çok zarar sağlar joule değeri önemli bir kriter bu prizlerde
    bende 2000va powercom ups var.Mutlaka en azından ups alın 1000va lık alırsanız 600 wat için uygun olur va değeri 0,6 la çarpılıyordu.Marka olarak

powercom tavsiye ederim programla elektrik kesildiğinde yada oynadığında dıt dıt dıt ötmesi kesiliyordu içinde fanı sadece elektrik kesik iken

çalışıyor usb bağlantısı ile anlık akünün değeri işletim sisteminde gözüküyor kendi programı kurulmasa bile.

Daha önce mahalleye gelen elektrik hattının nötürü kopmuştu o zaman komşuların pc leri yandı bendeki açık olduğu halde arıza çıkarmadı.ups alırsanız

artı akım korumalı priz almanıza gerek yok ups akım korumalı priz işinide yapıyor.Dalgalanan voltajı 165v-235v gibi bir aralıkta düzeltiyor elektirik

kesilirsede pc yi koruyor.
  • okidoki64 kullanıcısına yanıt
    Hocam sistemimi sana söylesem ihtiyacım olan VA değerini söyleyebilir misiniz?

AMD Ryzen 9 3900x
    Asus Rog Strix x570-e Gaming
    Asus Rog Strix 2080 Advanced Edition
    Asus Rog Strix Lc 360 RGB
    G.Skill Trident Z Neo 64 GB (2x32) 3200 MHz DDR4 CL16
    SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD
    Corsair Rm 750W 80+Plus Gold
    ViewSonic VP 2768 4K

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    2KVA işinizi görecektir fiyat performans oranı yüksek modellere yönelim sağlanabilir.
    Daha önce yazmış hocam 2k lık alın rahat edin. Kimisi 7v

aküsü var kimisinin 9v lik kimisi 2 akülü oluyor bunlara

bakarsanız ileride akü değiştirip devam edersiniz 7v akülü

olanlar daha uygun fiyatlı oluyor

kullanmaya.Sisteminiz çok iyimiş iyi günlerle kullanın.

• urun.n11.com
    EATON GÜÇ KAYNAĞI 850VA USB Line-Interactive 5E-850I-USB-DIN Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/ups-ve-guc-kaynagi/eaton-guc-kaynagi-850va-usb-line-interactive-5e-850i-usb-din-P425546615

Bende bu var, eski sistemim R7 3800X, ROG RTX2080, bu güç kaynağıyla 3-4 dakika idare ediyordu. Tabi ben beklemiyordum baktım elektrik kesildi güvenle kapatıyordum bilgisayarı hemen. 2KVA'lara ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Forumun elektronik kısmında sorun isterseniz orada konuya daha hakim arkadaşlar olabilir.
    https://forum.donanimhaber.com/forumid_199/tt.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.