Şimdi Ara

Akkuyu NGS’de kritik bir montaj aşaması tamamlandı: 2025'te faaliyete geçecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
3
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yenidoğan çetesine emanet etmesinler de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

her ülke başka bir ülkeye bağımlı zaten. bugün almanya abd ye amgargo koysa tarihin krizini yaşar abd.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Yahu adamlar ukraynaya, buralar bizimdi eskiden deyip girdi. Ukraynalı diye birşey yoktur hepsi rus onların dedi çıktı işin içinden.

yüz yüze olsak , hacı sen iyi misin, ne dediğinden haberin var mı ? Derdim.

rus ayısına nükleer santral diktirmek akıl mantık işi değildir. Bunun lamı cimi yok, savunulur yanı hiç yok.

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

Bu bağımlılık değil. Sen istersen yine rustan elektriğini al ama hangi ülke başka bir ülkenin işlettiği bir nükleer tesisi kendi toprakların kurdurmuş?

hele o ülke en çok savaştığın ve düne kadar senden toprak isteyen ülkeyse. Daha yeni başka bir ülkeye sebepsiz savaş açmış manyaklarca yönetiliyorsa, diktatörlükse.

bi cilalayın parlatın şu düşünen yerlerinizi ya.

• freeleaks kullanıcısına yanıt

Santrallerin belli bir ömrü var. Bitince gidecekler. Boş santralde oturacak halleri yok. Belki ömrü biten santralin yıkımı için yine Rus şirketlerle anlaşılır kim bilir.

haa demekki birbirimizi düşman görmüyoruz bizi düşman görmüyorlar gelecekte bizim üzerimizde hesapları yokmuş demek anlamına da gelir bu akkuyu nükleer anlaşması.

• Umit_22 kullanıcısına yanıt

Soru şudur tabi madem öyle o zaman direkt elektrik ithal etseydik neye yaradı bu yada doğalgaz santrali acsaydik bize faydası yok ki. Ha 300 500 amele inşaatta çalışmış. İnşaattan sonra 30 40 kişi ayak işlerini yapacak. Eeee sonuç ne kazandık bundan. Her an koruman gereken bir atom bombası

Rusya'nın, Ukrayna'ya girmesinde sorumlu olan ABD dir.

Rus ayısı ile aynı coğrafyada yaşıyoruz. ya beraber yaşamasını öğreniriz. yada birimiz diğerini yok eder. bu iki seçenekten Rusya yı yok etmeyi tercih ediyor olabilirsin saygı duyarım. ama benin tercih hakkım olsa beraber yaşamayı öğrenmeyi seçerdim.

kendi topraklarımdaki kurulacak olan nükleer santrallerden korkmuyorum. Bulgaristan ve Ermenistan da bulunan eski teknoloji nükleer santrallerden daha çok korkuyorum.

Rusya yı eleştirebilirsin bende Rusya'yı sevmem ama ABD ye tek bir eleştiri gelmiyorsa bunu hazmedemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 29 Ekim 2024; 19:55:59 >

Güzel soru. Nedeni şu. Nükleer Santral işin bahanesi.

Amaç Türkiye'de ilk defa nükleer santral açıldı demek.

Zira ülkenin yarısından fazlası bu tesislerin badem bıyıklıların yaptığını ve Türkiye'ye ait sanıyor.

Badem bıyıklılar nükleer santral yaptı nükleer! siz anca heykel yapın diye sayıklıyorlar meydanlarda ve sokaklarda.

Yani propaganda başarılı oldu.

Ikincisi ise teknoloji transferi. Bunu umdular ama Ruslar buna yanaşmadı. Batı tarafı da buna yanaşmadığı için zaten Ruslara gittiler. E Ruslar da vermedi.

Üçüncüsü ise nükleer tesis yakıtı. Zaten bu tesis için gerekli olan uranyum yakıtını yapmak ciddi bir yatırım ister.

Bunun için hem büyük bir maliyetin altına girmen hem de bu işi kotaracak bilim insanları bulman gerekecek. Yani bilim üretmen gerekecek.

Senin daha ilk 100 e giren üniversiten yok. Eğitim sistemin dökülüyor. Millet yurtdışına kaçıyor.

O yüzden bu iş de yaş. Yani kısa vadede elin kolun bağlı.

Propaganda başarılı oldu. Gerisi koy gitsin. Kim tınlar Yalova Kaymakamını!

• Umit_22 kullanıcısına yanıt

Anladım putin yine tokatladı desene

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

Ülkeyi kimler yönetiyor bu yorumdan anlayın.

Putin tokatlamıyorki. Putin olduğu yerde duruyor. Kendini dünya lideri sananlar kendilerini bu durumlara düşürüyor.

ne yani meylevi o bu herkese silah mı çekmemiz lazım sen nato abdcisin diye.

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt

Mesela global çapta uranyum arzında kriz çıktı. Elektriğin tamamını nükleerden elde ettiğin durumda ne olacak?

• Böyle kritik bir tesisi jeopolitik düşmanına yaptırmaman lazımdı. Yarın öbür gün rusla ters düşersin teröristi sızdırır oraya öyle bakarsın. Japonlar dururken ruslarla bu işlere girilmezdi. diğer konu 10 sene olmuş normalde 5 bilemedin 7 senede devrede olması lazımdı. Ha nerden biliyorsun derseniz eski şantiyeci projeci ve şuanın buhar türbincisiyim (montajı yapılanda buhar türbini).

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt

Termik santralin gücünün nükleere göre daha düşük olduğunu nerden çıkardınız. Bu arada nükleer dediğin santralde bir nevi termik santraldir. Kombine cevrim termiklerde ayrıca gaz türbinleride var. Ambarlının kurulu gücüne bak istersen 50 sene önce kurulmuş santral a ve b olarak 2000 mw üstüdür.

Ek bilgi en güzel en temiz elektrik hidroelektrikten üretiliyor. Termik ve nükleer gibi 5-8 saat kazan ısıtmanıza gerek yok cebri boruyu aç döndür.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

"Rusya'nın, Ukrayna'ya girmesinde sorumlu olan ABD dir."

Adamlar Ukraynaya ne zaman girdi 2 sene önce değil 2014 ten beri ordalar adamlar ukraynanın başkanını kendileri atamak istedi ukrayna vatandaşı olan kimse bunu istemedi sen olsan sende istemezsin adamlar yanı başında rus tehdidine tabiki avrupa ve natoya sığınmak zorunda kaldı.

Rusyanın gürcistana girmesindede sorumlu amerikamı, yada suriyeye girmesinde sorumlu amerikamı ?

Amerikayıda sevmem zatende ruslar senin için daha büyük tehdit natoda olmasan sanada çökmüştü çoktan. Hoş bize girseler çıkamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 30 Ekim 2024; 1:13:41 >
  • tristran kullanıcısına yanıt

Abi bize girseler neden çıkmak istesinler? Baksana forumda bile putinin şakşakçıları katliam savunuyor saçma sapan gerekçesiz şekilde savaşı şu başlattı bu yaptı etti ama rusya süper diyor..

sen misal misak ı millicisin, gelir seni parmakla gösterir, ihbar eder astırır böyleleri.

ben diyorum rusya senin yüzyıllarca en büyük düşmanın olmuş, hiçbir zaman kötü emellerini söylemekten ve yapmaktan vazgeçmemiş bir tiranlık fakat sen gel memleketin dört bir yanına nükleer bomba yerleştir.

bu işi yapacak tonla adam varken neden rusya ? Zaten elektrik istesen dilediğin memleketten satın alabiliyorsun, neden hem daha pahalı şekilde hem de böyle delice riske girerek bu işi başlatırsın?

yarın ters düştün, bir baktın mersin patlamış, memleket küllüm ziyan olmuş..

bu işi yapanların umurlarında olur mu ? Çeker gider senin dilinden düşürmediğin amerikaya , çocuklarını gönderdikleri yere.

• tristran kullanıcısına yanıt

Şuan Rus, Rus u öldürüyor. bu işten kim karlı bir düşün. bu işten biz karlı olsaydık yesinler birbirlerini derdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 30 Ekim 2024; 9:22:36 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.