o tirbunler ordan gelene kadar yolda bozulur zaten hiç umutlanmayın |
Akkuyu NGS'nin türbinleri Almanya'nın gümrüğünde bekliyor (2. sayfa)
-
-
yapılamaması ve yarım kalması işimiz gelir, alım garantisinden kurtuluruz....
-
Koca türbin, başka nereye götürülebilir ki? Gecikme demek milyonlarca dolar zarar demek ve Almanlar büyük küçük demez böyle işlerde, ne yapabiliyorlarsa yaparlar.
-
Gümrükte bekliyor, Almanya içinde. Malı vermeme durumu yok, Akkuyu dışında kullanılmaması isteniyor sadece. Buna yönelik plan proje lazım. Zarar bize yazmaz Rusların kendi santrali. Kendilerine bizim topraklarda kendi paraları ile yapıyorlar. Gecikme zararı para olarak Ruslara yazar. Elektrik üretilmediği için bizim de plan programlar aksar pek tabi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kıskanıyor dediğimizde anlamıyorlar.
-
-
Hangi santral kurulursa kurulsun enerji master planına göre hesaplar yapılır. 2023 de elektrik üretmesi planlanan Akkuyu geciktiği için diğer projelerde hassas ayarlamalar yapılacak. Valla artık yorum yapmaktan tiksindirdiniz. Ne yazsak bir eleştri yapacaksınız illa. Plan proje olmadan bir ülke Nükleer santral işine girer mi ya bir ülke. İstanbul'un enerjisinin tamamını, ülkenin elektriğinin yüzde 10' nunu üretecek santrali canları sıkıldığı için yapmıyorlar herhalde. Böyle devasa bir projeyi mevcut ve gelecek planlaması yapmadan başlatmaları mümkün mü sence. 2050 2100 yıllarına göre ihtiyaç-yatırım planlamaları yapılıyor. Lütfen sadece yorum yapmak için yorum yapma.
Olayı anlamadınız. Bu Akkuyu'ya özel bir durum değil Akkuyu gündemde olduğu için bahsediyorum sadece. Nükleer enerji tüm dünyada bir kandırmaca. Nükleer santraller göstermelik birer maket gerçekte elektrik üretmiyor. Bunun belgeleri var. ABD Kaliforniya'da San Onofre nükleer santrali 2013 'te kapatıldı ancak santral önündeki yüksek elektrik direkleri (pilon deniliyor) kaldırılmadı. Sebebini çok iyi düşünmek zorundayız. O pilonlar neden kaldırılmadı? En alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi o pilonların üzerindeki kablolar duruyor. O kabloların altındaki otoyollarda aracıyla geçenler FM radyo sinyalinin bozulduğunu, yaya kaldırımlarından yürüyenler kablolardan yüksek gerilim gürültüsü geldiğini belirtiyor bu demek oluyor ki o kablolarda 100binler düzeyinde Volt elektrik var. Santral kapatıldı elektrik üretmiyor kablolarda elektrik var, o elektrik nerden geliyor?
Yanıt: Santralin arkasındaki tepelere sağa sola dağılıp yüzlerce pilonlar üstünde onlarca yüzlerce km uzunluktak kablo demetleri ile çekilen atmosferdeki statik elektrikten geliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dostum ben ne yorum yapıyorum, sen hangi konuya giriyorsun. Kendini toparla. Yok çernobil ve fukushima yalan zaten. Dünyada nükleer santral yok haklısın. Dünya düzdür dersem kurtulabilir miyim senden.
Bir çok elementte olduğu gibi Tungsten için de Çin 1 numaralı üretici, hatta %75 gibi ezici bir çoğunluğuna sahipmiş. Rusya ile de hiçbir sorunları yok. Yani analiziniz pek tutmamış.
-
Güzel ayrıntılları vurgulamaşsın, teşekkürler.
-
Ermenistan'da Metzamor Nükleer Santrali var, adamlar elektrik ihtiyaçlarının %40'ini bu santralden karşılıyor. 1988'de yaşadıkları deprem ve sonrasında ki protestolardan sonra bu nükleer santrali kapatmak zorunda kaldılar. 1990'lı yıllarda ülkede enerji krizi patlak verince mecburen kapattıkları nükleer santralin ikinci reaktörünü tekrar aktif etmek zorunda kaldılar.
Hadi diyelim bu nükleer santraller senin tanımla "maket" olsunlar ve hiç elektrik üretmesinler, e bu adamlar o zaman neden enerji krizi yaşadı ve çözüm olarak neden nükleer santrali aktif etmek zorunda kaldılar, senin tanımınla "maket" olan ve hiç elektrik üretmeyen nükleer santrali? Dikselerdi ya iki düzine elektrik iletim kulesi?
Dünya üzerinde 440 tane aktif çalışan nükleer reaktör var, 60 civarı reaktörde inşaa halinde, bütün bu ülkeler gerizekalıda bir sen mi akıllısın?
AB bile Ermenistan'a baskı yapıyor bak o sahip olduğun nükleer santrali kapat, yarın bir gün havaya uçarsa hepimiz naneyi yeriz diye adamlar şeyine bile takmıyor çünkü elektrik üretmek için başka alternatifleri yok.
Yani ortaya bir iddaa atmışsın ama tek dayanağın paint üzerinden hazırlanmış bir kaç tane resimden başka bir şey değil.
Eminim ki Dünya'nın düz olduğunu ve uzaya gitmenin mümkün olmadığını filanda savunuyorsundur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 18 Temmuz 2024; 18:14:33 >
-
Ortaya bir iddaa attığımı belirttiniz. İddiadan önce ortaya resimler belgeler attım. San Onofre nüksantrali kapatıldı ama önündeki pilonlarda yüksek voltaj akım var; buna karşı bir argüman sunmadan Metzamor hikayesini anlattınız sonra topu düz dünyaya attınız. Nükleer santrallerin elektrik ürettiği varsayımını gerçek kabul ettiği için şu argümanlarınız geçersiz.
1- AB Ermenistan'a nükleer santrali kapat, yarın havaya uçarsa hepimiz naneyi yeriz diyor, Ermenistan elektrik üretmek için başka alternatifi olmadıgından santrali kapatmıyor.
2- Ermenistan'da elektrik ihtiyaçlarının %40'ini Metzamor Nükleer Santralinden karşılıyor.
3- 1990'lerde enerji krizi cıkınca kapattıkları nükleer santralin 2. reaktörünü tekrar açtılar.
4- Dünya üzerinde 440 tane aktif nükleer reaktör var, 60 civarı inşaa halinde.
Nükleer santrallerin elektrik üretiyormuş gibi yapan birer maket olduklarını santral içine girip araştırarak ispatlamamız olanaksız. Enerji sektöründeki tuhaflıkları sorgulayarak ipuçları bulabiliriz. Onlardan biri:
https://forum.donanimhaber.com/ruzgar-olmadigi-halde-bu-ruzgar-turbinleri-nasil-donuyor--146339135
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben belge filan göremiyorum, paint üzerinden hazırlanmış bir kaç resim atmışsın sadece.
"Nükleer enerji tüm dünyada bir kandırmaca. Nükleer santraller göstermelik birer maket gerçekte elektrik üretmiyor" diye ortaya iddia atan sensin.
Senin bu ortaya attığın iddia üzerine bende Metzamor örneğini getirdim karşına koydum, adamlar 1988'de büyük bir deprem yaşıyor ve nükleer santrali kapatıyor, 1990'lar enerji krizi yaşayınca aynı nükleer santralin ikinci reaktörünü tekrar aktif hale getiriyorlar.
Eğer senin dediğin gibi nükleer santraller elektrik üretmiyor olsaydı Metzamor kapatılınca Ermenistan'da enerji krizi patlak vermezdi ve yine Ermenistan bu enerji krizinden çıkmak için senin elektrik üretmiyor dediğin nükleer santrali tekrar çalışır hale getirmek zorunda kaldı. Yani bu durumda senin argümanların geçirsiz oluyor.
Son olarak, nükleer santral elektrik üretmiyor olsa bile veya kapalı durumda olsa bile elektrik enerjisine ihtiyaç duyarlar.
-Nükleer santrallerde çok sayıda kontrol ve izleme sistemi bulunur. Bu sistemler, reaktörün güvenli ve stabil bir şekilde işlemesini sağlamak için sürekli olarak çalışmalıdır. Bu sistemlerin işlev görmesi için elektrik enerjisi şarttır.
-Nükleer santrallerde bulunan güvenlik sistemleri, olası acil durumları önlemek veya yönetmek için elektrik enerjisine ihtiyaç duyar. Örneğin, acil durum soğutma sistemleri veya reaktörü soğutma için kullanılan acil durum jeneratörleri, elektrik enerjisi olmadan çalışamaz.
-Nükleer santrallerde genellikle yedek güç kaynakları bulunur. Bu kaynaklar, ana güç kaynağının (örneğin, şebeke elektriği) kesilmesi durumunda reaktörün güvenli bir şekilde durdurulması ve soğutulması için gereklidir. Yedek güç kaynakları da elektrik enerjisi ile çalışır.
Bunlara ek olarak, San Onofre'de ki iletim hatları, bölgedeki diğer enerji santrallerinden veya elektrik şebekesi üzerinden hala elektrik taşıyor olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X