|
Akkuyu NGS'nin türbinleri Almanya'nın gümrüğünde bekliyor
-
-
Hahaha
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu işin arkasında yaptırımlar muhtemelen, bu durumda Amerika amcayla görüşülecek.
ruslar her parçayı yapamıyor sonucu çıkıyor buradan.
-
Alman malı mı Almanya'dan mı geçiyor? Benim de başıma gelmişti çünkü mal başka ülkeden geliyor ama Almanya toplanma noktası olduğundan Almanya kendine ait olmayan malda yokuş yapıyordu gümrükte. 2 haftalık teslim süreleri 3 aya filan çıkıyordu çok basit şeylerde. Çok hukuk ülkesi ya bunlar işine geldiği kadar, arkada istedikleri gibi at koşturuyorlar hele ki emir malum yerlerden gelsin kanun manun hiç bişey dinlemezler.
-
Bu anlattiklarinin her gun gerceklestigi ulke hangisiydi ya..unuttum bak simdi..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haber niye eksik kim yapıyor niye Almanya 'da?
-
Milleti herhangi bir konuda bilgilendirmek? Biz bu durumu NATO toplantısında serzenişten öğreniyoruz. Ve herhangi bir adamakıllı açıklama da yok. Çok dışa kapalı bir hale getirildi ülke. Hoş değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O konuda bir bilgi yok. Ancak eğer yanlış hatırlamıyorsam Akkuyu için ilk türbin teslimatı yapıldığında GE'nin adı geçmişti. Yani sanırım türbin Alman malı olmayabilir. Bu konuda kesin bir bilgim olmadığı için haberde değinmedim.
-
Olay tam olarak şöyle Ukrayna-Rusya savaşı olmadan çok önce bu santral işi başlamıştı ve ona göre sipariş verilmişti. Almanya'nın Siemens şirketi Buhar Türbini Generatörü ( Stream Turbine Genaratör- STG ) projeye verecekti. Savaş çıktığı için tüm dünya Rusya'ya ambargo uyguladı özellikle Almanya. Türbinlerin Rusya'da kullanılma endişesine karşı Almanya mallar hazır olmasına rağmen göndermedi. Bu yüzden kurulumu gerçekleşmedi ve ilk reaktör elektrik üretme taahhüdünü gerçekleştiremedi. Proje aksadıkça aksıyor. Almanya türbünlerin Türkiye dışında bir yerde kullanılmayacağına dair güvence istiyor. Türkiye ortak komisyon gözetiminde türbünlerin bizim ülkemize kadar getirilmesinde şahit olunmasını teklif ediyor. Kurulum sürecinde de uzman ekiplerin başında bulunmasını ve ambargonun bu şekilde delinemeyeceğini öneriyor. Bakalım süreç nasıl işleyecek. Çok önemli ve yüksek teknoloji bir parça olduğu için her adımında takip ediliyor ve ait olduğu proje dışında kullanılmaması isteniyor. Türkiye ve Rusya'da bu endişeleri gidermeye çalışıyor. İşte kıskandığımız Almanya böyle öttürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F372EC04 -- 13 Temmuz 2024; 21:6:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Benim de geçen aldığım tablet kılıfının da gümrükten geçmesi 10 gün sürdü. Türbin biraz daha uzun sürebilir.
-
Kıskandığımız demeyelim de bizi kıskanan (!) Almanya diyelim üstat.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yaşım genç, Silivri soğuk :))
Bazı kişilere ülkenin durumunu anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. Tartışmaya girmemek için öyle yazdım. Zaten makam araçlarına, konvoylara bakınca kıskandığımız Long araçlar gayet açık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kıskandığın Almanyadaki hukuksuzluğundan neden bahsetmiyorsun. Ürün Türkiye'ye ait, parası verilmiş ve tüm imzalar atılmış. Ama amerikanın kölesi olan almanya amerikadan aldığı emir dolayısı ile ürünü teslim etmiyor. Olay böyleyken suçu Türkiyeye atmak ayrı bir abeslik değil mi ?
-
Bir kaç mülteciyi almaya yollayın, verirler muhtemeler...
-
bence amerikancı alman över cahiller ortaya çıkıyor :D
şimdi tungsten norveç ve isveç dağlarından çıkarılıyor
önce isviçre'ye gönderilip orada işlendikten sonra, çarklıların üretimi ve birleşim almanya'da gerçekleşiyor.
yani azami 3 ülke ortaklaşa üretimi başarabiliyor.
Rusya, öncesinde tüm bu türbünleri kendisi üretiyordu. ama bu petrol'ün getirdiği şımarıklık ile batıya baya açıldılar. şimdi ceremesini çekiyorlar. 2026 yılında rusya kendi gas tribünlerinin üretimini planlıyor.
bir başka örnek : bu sene 305nm çip %100 rus üretimi çip kalıpları dökmüşler seneye 120nm hedeflediler. 2026 gibi 45nm hedefliyorlar.
Yani kötü ev sahibi, kiracısını ev sahibi yapar gibi durum gerçekleşiyor.
ayrıca MATEMATİK bilimine sahip ülkeler her zaman gelişmeye açıktır
cahiller de boş yere element uydurmaya çalışırlar
-
Boş yere element uyduruyorlar derken atomik tabloda uyduruk elementler var mı diyorsunuz?
Ülke ve kişi adlarının sonuna -ium ekleyerek elementler var. Americium, Berkelium, Californium, Europium, Moskovium, Mendelevium, Einsteinium, Lawrencium gibi.
Bu bana zorlama gelmiştir hep.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yav adamlar senin bağımlılığını bitirmek isterler mi. hep taş koyarlar.
soran olursa müttefikiz..
-
Birincisi ne ben Almanya'yı kıskanıyorum nede onlar beni.
İkincisi ürün Türkiye'ye ait değil. Teslimat ve kurulum yapılır, bütün şartları sağlıyorsa kesin kabulü yapılıp ödeme tamamlanır. Mal teslim teslim edilir, ödeme tamamlanır öyle ticaret kapanır.
Üçüncüsü parasının verildiği bilgisine nereden ulaştın? Santral Rus malı, parasını Ruslar Almanlara verecek. Kimse bu bilgiye sahip değil ödemeyi sen yaptın herhalde Alman Siemens şirketine. Biz bu projeye para koymadık.
Dördüncüsü tüm imzalar atılmamış. Daha atılacak onbinlerce imza var.
Beşincisi Almanya'nın Amerika'dan aldığı hiçbir emir yok. Kendisi Ruslara ambargo uyguluyor. Amerika git Rusya ile dost ol dese bile geçmişten gelen tarihi düşmanlığı var Almanya'nın, Ruslar ile hep rekabet savaş içindeler. Amerika'dan Almanya'ya verilen emir ile ilgili en ufak bir haber bile olsa paylaşır mısın.
Almanya malı vermiyor değil, Türkiye'deki santral dışında kullanılmamasına yönelik garanti istiyor, Rusya başka yerde kullanabilir diyor. Bizimkiler de gerekli koşulları sağlamaya çalışıyorlar. Mala çökme, göndermeme gibi bir durum yok.
Suçu Türkiye'ye atmadım. Abes olan bir şey yok. Olan biten hakkında bilgi verdim.
Yaptığın yorumun çok acele ve gerçeklerden kopuk olduğunu fark ettin umarım. Bir anlık sinirle hareket etmemeni öneririm.
-
medyascopeyoutubeAydın Sezer: "Akkuyu Santrali'nin temel sorunu finansman"https://www.youtube.com/watch?si=LYnJ1AO4VeVO38Jm&v=yE98OrzRP98&feature=youtu.be
Olay tam olarak şöyle Ukrayna-Rusya savaşı olmadan çok önce bu santral işi başlamıştı ve ona göre sipariş verilmişti. Almanya'nın Siemens şirketi Buhar Türbini Generatörü ( Stream Turbine Genaratör- STG ) projeye verecekti. Savaş çıktığı için tüm dünya Rusya'ya ambargo uyguladı özellikle Almanya. Türbinlerin Rusya'da kullanılma endişesine karşı Almanya mallar hazır olmasına rağmen göndermedi. Bu yüzden kurulumu gerçekleşmedi ve ilk reaktör elektrik üretme taahhüdünü gerçekleştiremedi. Proje aksadıkça aksıyor. Almanya türbünlerin Türkiye dışında bir yerde kullanılmayacağına dair güvence istiyor. Türkiye ortak komisyon gözetiminde türbünlerin bizim ülkemize kadar getirilmesinde şahit olunmasını teklif ediyor. Kurulum sürecinde de uzman ekiplerin başında bulunmasını ve ambargonun bu şekilde delinemeyeceğini öneriyor. Bakalım süreç nasıl işleyecek. Çok önemli ve yüksek teknoloji bir parça olduğu için her adımında takip ediliyor ve ait olduğu proje dışında kullanılmaması isteniyor. Türkiye ve Rusya'da bu endişeleri gidermeye çalışıyor. İşte kıskandığımız Almanya böyle öttürüyor.
|
Benim de geçen aldığım tablet kılıfının da gümrükten geçmesi 10 gün sürdü. Türbin biraz daha uzun sürebilir.
|
Milleti herhangi bir konuda bilgilendirmek? Biz bu durumu NATO toplantısında serzenişten öğreniyoruz. Ve herhangi bir adamakıllı açıklama da yok. Çok dışa kapalı bir hale getirildi ülke. Hoş değil.
|
Yaşım genç, Silivri soğuk :))
Bazı kişilere ülkenin durumunu anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. Tartışmaya girmemek için öyle yazdım. Zaten makam araçlarına, konvoylara bakınca kıskandığımız Long araçlar gayet açık. |
bence amerikancı alman över cahiller ortaya çıkıyor :D şimdi tungsten norveç ve isveç dağlarından çıkarılıyor önce isviçre'ye gönderilip orada işlendikten sonra, çarklıların üretimi ve birleşim almanya'da gerçekleşiyor. yani azami 3 ülke ortaklaşa üretimi başarabiliyor. Rusya, öncesinde tüm bu türbünleri kendisi üretiyordu. ama bu petrol'ün getirdiği şımarıklık ile batıya baya açıldılar. şimdi ceremesini çekiyorlar. 2026 yılında rusya kendi gas tribünlerinin üretimini planlıyor. bir başka örnek : bu sene 305nm çip %100 rus üretimi çip kalıpları dökmüşler seneye 120nm hedeflediler. 2026 gibi 45nm hedefliyorlar. Yani kötü ev sahibi, kiracısını ev sahibi yapar gibi durum gerçekleşiyor. ayrıca MATEMATİK bilimine sahip ülkeler her zaman gelişmeye açıktır cahiller de boş yere element uydurmaya çalışırlar |
Benzer içerikler
- font bulma
- whatsapp durum beğenme
- twitter kullanıcı adı değiştirme
- netflix üyelik
- instagram arka plan beyaz yapma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X