Şimdi Ara

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için tüm reaktörler kuruldu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
4.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Türkiye'nin nükleer konusunda 60 yıllık tecrübesi var. Bu tecrübeyi 20 yıllık iktidarınızda kullanamadınız. Birde heykel edebiyatı yapıyorsunuz.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için tüm reaktörler kuruldutr.wikipedia.org
    Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87ekmece_N%C3%BCkleer_Ara%C5%9Ft%C4%B1rma_ve_E%C4%9Fitim_Merkezi
  • Daima İleri kullanıcısına yanıt

60 yıllık tecrübe dediğin bir depo

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için tüm reaktörler kuruldu

iktidarın hedefi bu;

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için tüm reaktörler kuruldu

Abd de bunlardan 104 tane var düşün. Bizde bir tane bile yok.

• Daima İleri kullanıcısına yanıt

60 yıllık tecrübemiz mi var Akkuyu Nükleer Güç Santrali için tüm reaktörler kuruldu 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M0meNtS kullanıcısına yanıt
    Şu anda bizde 1 tane bile nükleer santral yok fakat yıllık 300 milyar üstü kWh elektrik ihtiyacımız karşılanıyor ise buradan şu sonuç cıkmaz mı:

nükleer olsa da olur, olmasa da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

belli bir zihniyet tarafından hep dar düşünmeye mahkum edilmişsiniz enerji enerjidir petrol petroldür

ihtiyacımız olmasa bile başkasına satarız her türlü kar elde edersin

mesela olağan dışı bişey olur rusyanın avrupaya enerjiyi kesmesi gibi kriz olur(dünyada ne oluyorsa doğrudan bizi etkiliyor)

biz bu ihtiyacı santralden karşılardık de mi? veya hep kullanırız

ihtiyaç devamlı artıyor nüfus artıyor elektrikli araçlar artıyor

ne gerekiyorsa uygulanmalı değişmesi gerekiyorsa değişmeli kanunlar bile

gelecek hepimizin geleceği

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

neden bilemiyon ya anlaşmaları okucaksın hadi okumadın google amcaya sorucan ordan resmi güvenilir sitelere bakıcan bu kadar basit şehir hastaneleri zararına yapılan iş köprüler zararına yapılan iş bu santraller zararına yapılan işler açın google ye bakın maliyeti ne kadar garantisine ne ödenmiş bak araştır ...

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ama bizim eskisi gibi devlete bakmıyor yatırımlar o devirlerde devlet yapar ve yapmazsa kesinti olurdu.

Şimdi elektrik azalırsa fiyat artıyor ve otomatik yatırım geliyor.

Bizim ihtiyacımız olan baz yük. Rüzgar artar, güneş açarsa doğalgazı kapatırsın gider.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herbokologlarımız hemen gelmiş. Blahblahblah.

• Bu nükleer santral beni nedense korkutuyor.

• venomboy_85 kullanıcısına yanıt

Sanırım atom konusunda demek istemiş olabilir.

• Nükleer enerjiye karşı olmak anlamsız bir iş bence boş laf. Kömür yakarak enerji üreten termik santraller yerine hatta 100 defa nükleer diyebilirim. Bu patlama konusu biraz abartılıyor. Patlayacak patlayacak.... kardeşim balon değil bu her an patlayacak.

Bu santralle birlikte bir tane daha yapılacak Sinop'a işte 2 santral ikisinde de 4 reaktör gayet iyi olur. Her durumda enerji üreten iki büyük santral elinde. Zaten güneş ve rüzgar enerjisi alanına da yatırım hızlandı.

Bol üretim bol tüketim olmalı. En yalın haliyle bir medeniyetin ne kadar geliştiğini gösteren verilerden biri bence en önemlisi tüketilen enerji miktarıdır.

Biz şuan üretileni tüketiyoruz ikisi dengede. Arada kademe atlamak lazım biraz daha üretip daha fazla tüketmeliyiz.

Bu çağ elektrik çağı her türlü talep artacak zaten artmazsa gelişmiyoruz demektir.

• Karşı olmasına olalım, bunda sıkıntı yok. Enerji üretilen her şeyin çevreye, insanlara vs. bir zararı var. Rüzgâr santralleri mesela, geniş ormanlık alanlar bunlar için açılan yol ve türbin alanları ile adeta piknik yerine dönüyor. Doğal yaşamın yerini köpekler alıyor. Hidroelektrik santrallerinin sıkıntıları, termiklerin sıkıntıları bitmiyor. Nükleer de öyle. Mesele bundaki riskler çok daha fazla. İyi yönetmek lazım. Yoksa hepsi birbirinden kötü...

• geçenlerde inşaatta teknoloji transfer etmek istedi den dolayı kavga çıkmıştı umarım gerekli tekn transferleri iyi gidiyordur.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.