Şimdi Ara

aklı başında vergi için bir dakika korna kampanyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • --------------------------------------------------------------------------------

"Arkadaşlar Nihat Sırdarın Başlattığı ve herkesin destek vermesini umduğum kampanya"

İlk kez radyodan "haydi toplanalım, tepki verelim, sesimizi çıkaralım" çağrısı yaptığımda çok gençtim.

Nerden bilirdim ki yanın hemen ardından polisin beni gözaltına alacağını, 1,5 yıl süren mahkeme sürecinin başlayacağını.

Halkı ilk kez o zaman tahrik ettim. Böyle bir tahrik gücümün olduğunun farkına varmam da köprü zamlarına verdiğim o tepki yüzünden olmuştur.

Oradaki amaç belli bir gün ve saate köprü gişelerinde kontak kapatmaktı.

İşte bu çağrı halkımızı fena halde tahrik etmişti. Halkımızın fena halde tahrik olduğunu gören ve bu durumdan korkan yöneticeler ise her türlü tahrik engelleyici önlemi alıp beni mahkemeye vermişlerdi. Allahtan beni yargılayan hakimde köprüden geçiyordu da ucuz yırtmıştım.

Şimdi durum biraz daha farklı. Artık halkımızın benim tahrik gücüme ihtiyacı yok. Zaten fena halde gaza gelmiş durumdalar.

Öyle olmasa niye dünyanın en büyük petrol üreticisi ülkelerinin burnunun dibinde dünyanın en pahalı benzinini tüketmeye razı olsunlar ki?

Bu durumda benim yapmam gereken biraz daha aklı başında bir tepki zinciri oluşturmaya çalışmak olmalı diye düşündüm ve bir kampanya başlattım.

Bundan böyle Alem FM'de her sabah saat tam 8'de bir dakika korna kampanyası başlatıyorum.

Bununlada kalmayıp korna bizi bozar diyebilecek olanlar için ayrıca arabaların antenlerine siyah kurdele asma tavsiyesinde bulunuyorum.

Peki bunu niye yapıyorum?

Çünkü ben eşşek değilim.

Çünkü ben kaz değilim.

Çünkü ben salak değilim.

Devletin bana her ödeyeceksin dediği vergiyi ödememeli, önce o verginin mantığını sorgulamalıyım.

Eğer bu vergi tıpkı benzinden alınan dünyanın en yüksek vergisi gibi saçma sapan bir deli dumrul vergisi ise o zaman isyan etmeliyim.

Devlet benim bu isyanımı ciddiye almalı.

Çünkü devlet benim için var.

Ben devlet için yaşamıyorum.

Bu nedenle benim bu isyanımı devlet yetkilileri duyana kadar bu kampanyayı sürdüreceğim.

Akaryakıt ürünlerinden alınan bu deli dumrul vergisi düşürülene, devlet bizi aptalm yerine koymaktan vazgeçene kadar bu kampanyayı sürdüreceğim.

Sizden ricam bu isyana katılın. Sizde tepki verin.

Çok zor değil.

Sabahları 8'de 30 saniye kornaya basacaksınız.

Birde arabanızın antenine siyah bir kurdele bağlayacaksınız.

Herhalde bir yerleriniz eskimez.

Ama belki biryerlerinizin aşınmasını böylelikle engelleyebilirsiniz.

Arkadaşlarınıza haber verin.

Onlarda korya basıp siyah kurdele taksınlar.

Kemal Abi duyup sesini çıkarana, durumdan rahatsız olana kadar susmak yok.

• hafta içi hergün Nihat Sırdar'ı dinliyorum...

ve sonuna kadar da arkasındayız...

1 YTL ödememiz gereken benzine,mazota 3 ytl veriyoruz enayi gibi...

artık birileri buna bi dur demeli...!!!
  • Sabah o saatte uyuyor oluyorum ama kampanyayı sonuna kadar destekliyorum.
    En azından arabamıza siyah kurdela bağlayabiliriz.
  • Sabahları Tam o saatlerde ben izmirde yolda oluyorum.Tepkileri duymak için kulaklığımı çıkardığımda yeterli bir tepki duyamıyorum.Bu yüzden elimizden geldiğince forumlarda ve maillerde bu yazıyı dolaştıralım arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahir355 -- 29 Mayıs 2006; 16:48:06 >
  • böyle bir tepki göstereceklere peşin peşin küfürlerimi sunuyorum.
    Dersane Şirinevler E-5 kenarında ki bir binada olduğu için artık korna sesinden tiksiniyorum.Bu arada aklıma gelmişken kornaya basan minibüs şöförlerini de anıyorum...

• Türk Halkı işte...Herşeyi Hakediyor.
    Ayrıca tepkiye katılan biri olarak o küfürleri bizzat iade ediyorum.
  • başka türlü protesto yapamıyor musunuz. tepki verdiğiniz konuda haklısınınz ama protestonuzu başkalarına zarar vermeden yapmanız lazım. zaten trafikte yeterince gürültü kirliliği var, bir de siz artırmayın bunu.
  • Sonbaharda erken seçim var bunlara cevabı sandıkta verelim
  • aman ne kornasıı bu ülkede korna calsann ya küfürü yersin ben mesela arkamda korna calan bi tasıta sinir oluyorum,yada asker ugurlanır bat bat batttt ayy yine cıktı magandalar bunada asırı sinir oluyorumm
    yaa bu asker ugurluyanların baska eglenceleri yokk arabayla cıkıp bat bat batttt hepsi birbirinin kopyası sanki kurdele taksan sanki yas ilanı gibi daha geceri bi protesto düsünülmeli bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: ofabiya

aklı başında adam 1 dk boyunca kornayamı basarmış , milleti rahatsiz etmeye hakkınız yok, yatanı var hastası var , kufuru hak ediyorsunuz , sizden taraf olmayıncada "Türk halkı herseyi hak ediyor " oluyo demi kurnaz Türk seni

Desteklememek başka küfretmek başka.
    Türk Halkının tamamı değil ama her karşı olduğu şeye bağırabilen küfredebilen ama devletin dayatmalarına karşı arkasını dönüp eyilen türk halkına diyorum herşeyi hakediyor diye.
    Madem bu korna olayını beğenmiyorsunuz neden o aklınızı çalıştırmıyorsunuz.Çalıştıramıyorsanızda lütfen çalıştıranlara küfretmek yerine susun.
    Not : Küfürleri iade dışında kendi üretimim olan küfürlerde yollayabilirim.İsteyenler pm atsın lütfen.

• quote:

Orjinalden alıntı: Jaws

aman ne kornasıı bu ülkede korna calsann ya küfürü yersin ben mesela arkamda korna calan bi tasıta sinir oluyorum,yada asker ugurlanır bat bat batttt ayy yine cıktı magandalar bunada asırı sinir oluyorumm
    yaa bu asker ugurluyanların baska eglenceleri yokk arabayla cıkıp bat bat batttt hepsi birbirinin kopyası sanki kurdele taksan sanki yas ilanı gibi daha geceri bi protesto düsünülmeli bence

Arkadaşım sende Türkiyeye yeni gelmiş alman vatandaşı gibisin.Türkiyede kornayı .ötüne takan akşama kadar çalmıyorda bu kampanyayla başladı korna gürültüsü sanki.Günde toplam 1 dakika ama ses duyurma amaçlı.Madem kafanız çalışıyor.Yapıcı olun.Yok niyetiniz başkaysa bilmem.Benden bu kadar.

• ßence bu is korna eylemi gibi olmamalı kimsenin rahatsız olmucak sekilde olabilir.Mesela ısıkları söndürme eylemi gibi. düsünceler bence dogru ama korna calmak yada kurdele takmak protestonun amacını anlatmaya yeterli gözükmüyor bence acıkcası alternatifinide düsünemiorum acıkcası söle olabilir. etiket cıkartılır
    arabanın benzin kapaganın oraya yapıstırılırr bu etikete elestirici ve komik olan bi sey yazılır aklıma gelmiyor mesela söle: "bu araba suyla calıssaydı bu sefer su kendi degerinini 3 katı fazlasına satarlardı"
    daha iyi bi slogan düsünüyosanız destek verin
  • Ekonomi Ankaralı mülkiyeliler tarafından yönetildikçe böyle soyulmaya devam edeceğiz. Paranının nasıl kazanıldığını bilmeyen, teşvikten motivasyondan bihaber, gizli komünist denen düşünce yapısına sahip sadece almayı bilen kısır düşünceli dar görüş açılı bir anlaşyıştan ülkenin ilerlemesi namına ne beklenirki!

Meco lakaplı arkadaş güzel özetlemiş. " bu devlet politikalarıyla üretemiyoruz ki... hem üret diyorlar hemde üretmek icin kullanacagın ham maddeye bilmem ne oranında vergi koyuyorlar gümrüklerde... ya bir kiside cıkıp üretim icin kullanılacak ham madde icin vergileri düsürelim üreticilerimiz ucuza imal edebilsin dıs pazarla rekabet edebilsin demiyor ki... ne oluyor üretici bir sey üretmek icin dısarıdan hammedde getiriyor bir bu getirdigi icin vergi veriyor birde ürünü yapıp satarken vergi veriyor.. ne zoru var adam 2 kere vergi versin ne yapıyor bu sefer üretmekden vaz geciyor dısardan direkt hazırını alıyor..."
    http://forum.donanimhaber.com/m_7368373/tm.htm

Bunların bilmedikleri ticaret nasıl yapılır, anlamakdıkları ise:

Vergi ganimet değildir!!!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.