Şimdi Ara

Aklıma bişey takıldı, hazırlıkla ilgili bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi önümde bir A üniversitesi var. Bu A üniversitesinin 130k ve 270k dan 2 adet mühendisliği bulunuyor. Ben 130k yı istiyorum fakat bu sene yapamayacağım gibi, 270k lık bölüme girsem, orda hazırlığı okurken aynı zamanda üniversite sınavına tekrar hazırlansam ve sonraki senede 130k lık bölümü kazansam. 130k lık bölümün hazırlığını okumadan nasıl geçebilirim? Yani aradaki 1 sene kaybı önleme şansım nedir?

• kanka hazırlık zorunlu ise herkesi sınav yapıyorlar geçen üni.1 geçmeyen hazırlık okuyor zorunlu kavramı bu. Eğer hazırlık zorunlu değil ise isteyen kişi direk hazırlık okuyor.Yani senin ingilizcen yeterli ise sınava girdiğinde geçersen o 1 sene kaybı aradan ıkarmış olursun.
  • İngilizce öğrenmişsen gerçekten o 1 yılda, sınava girip geçersin zaten.
  • Peki Atıyorum istanbulda herhangi bir üniversitede hazırlık okudum, ama ben tekrar hazırlanıp bursa teknik yazdım, bursa teknik gelip bana istanbuldaki okuduğun o üniversitenin hazırlığını kabul etmiyoruz illa bizim okuldan okuyup mezun olucaksın hazırlıktan deme şansı var mı ? Yoksa hazırlığı okumadan geçebilir miyim , sonuçta başka bir üniversitede verdim o dersi mezun oldum hazırlıktan.
  • Aynı üniversitede hazırlığı geçersen saydırabilirsin. Farklı üniversitelerde bile sayabiliyorlar
  • Fahrettin.altay kullanıcısına yanıt
    farklı ünilerde saydırılmıyor hocam cok azdır saydıranlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shelveyy S kullanıcısına yanıt
    Hocam üniversiteye bağlı benzer seviyedeyse çok büyük ihtimalle saydırır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklıma çok takılan bir soru?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • UP

"Peki Atıyorum istanbulda herhangi bir üniversitede hazırlık okudum, ama ben tekrar hazırlanıp bursa teknik yazdım, bursa teknik gelip bana istanbuldaki okuduğun o üniversitenin hazırlığını kabul etmiyoruz illa bizim okuldan okuyup mezun olucaksın hazırlıktan deme şansı var mı ? Yoksa hazırlığı okumadan geçebilir miyim , sonuçta başka bir üniversitede verdim o dersi mezun oldum hazırlıktan"
  • Umutbay12 U kullanıcısına yanıt
    Illa hazirlik okuyacaksin demezler hocam hazirlik gecme sinavi var ona girersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freyja.md

Illa hazirlik okuyacaksin demezler hocam hazirlik gecme sinavi var ona girersiniz
    Okuyacağım bölüm zorunlu hazırlık istiyor bursa teknikte, ama ben istanbulda okursam hazırlığı bursa teknik kabul eder mi sonraki sene oraya gittiğimde onu bilmiyorum işte
    Kabul etmiyor cogu okul kendi sinavindan gecmenizi ister. Eger baska bi okulda hazirlik okursan zaten bursa teknigin hazirligindan gecemez misiniz hocam ingilizcenizi ilerletmis olursunuz yani o zamana kadar bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freyja.md

Kabul etmiyor cogu okul kendi sinavindan gecmenizi ister. Eger baska bi okulda hazirlik okursan zaten bursa teknigin hazirligindan gecemez misiniz hocam ingilizcenizi ilerletmis olursunuz yani o zamana kadar bence
    Riske atmak istemiyorum sanırım en mantıklısı okulu arayıp sormak
    Başka üniversitenin hazırlığını geçmen başka üniversitede geçerli olmayabilir ama başka bir seçenek var. Bizim üniversitede YDS, YÖKDİL, TOEFL gibi bazı sınavlardan belli notları aldığında bunun belgesini götürüp hazırlıktan muaf olma imkanın vardı. Eğer gideceğin ve gitmek istediğin iki üniversitede de bu seçenek varsa bu sınavlar ile her iki okulun hazırlığından da geçebilirsin ama araştırman lazım. Belki bazı okullar kabul etmez illa kendi sınavlarına girmeni isterler. Ama sen ilk gittiğin üniversitede ingilizceyi öğrenirsen zaten ikincisinde de geçme ihtimalin yüksek olur (eğer sınav zorlukları arasında fazla bir fark yoksa). Zaten hazırlıkta önemli olan hazırlığı geçmek değil İngilizce öğrenmek. Benim gördüğüm kadarıyla da öğrencilerin %95'i İngilizce öğrenmeye çalışmak yerine hazırlık sınavını geçmeye çalışıyor ve bunun sonucunda ya İngilizce bilmeden hazırlığı geçiyorlar ya da hem öğrenemeyip hem de sınavı da geçemiyorlar. Eğer sen zaten İngilizceyi adam akıllı öğrenirsen A üniversitesinin hazırlık sınavından da geçersin B üniversitesinin de. İngilizceyi öğren gerisine kafanı yorma.

• Son olarak Hazırlık zorunlu olsa da okullar, açılmadan önce hazırlıktan muafiyet sınavı yaparlar. Sınavı geçersen bölüme başlarsın geçemezsen sana hazırlığı zorla okuturlar. Yani sen İngilizceyi bilirsen senin ilk okuduğun okuldaki hazırlığını saymasalar bile sen muafiyet sınavına girerek geçebilirsin hazırlığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bağdatlı Ruhi

Son olarak Hazırlık zorunlu olsa da okullar, açılmadan önce hazırlıktan muafiyet sınavı yaparlar. Sınavı geçersen bölüme başlarsın geçemezsen sana hazırlığı zorla okuturlar. Yani sen İngilizceyi bilirsen senin ilk okuduğun okuldaki hazırlığını saymasalar bile sen muafiyet sınavına girerek geçebilirsin hazırlığı.
    Benim asıl olayım şu aslında, tekrar sınava gireceğim fakat bu sene askerlik var. O yüzden mecburen biryere yerleşmek zorundayım obp falan kırılacak artık ama ona göre fazla çalışacağım sınava. İşte tekrar sınava gireceğim için bu sene hem sınava hazırlanayım hem hazırlığıda çalışayım ki seneye tercih yaptığımda hazırlığı direk atlayayıp 1 sene kayıp etmeyeyim tekrardan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.