Şimdi Ara

aklıma orjinal bir şey geldi!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diyelim ki aklıma orjinal bir domain geldi. Bunu nasıl alırım? Yani nasıl alırım derken, domainlerin nerden geldiğini merak ediyorum. Hosting şirketleri veriyor domain ama onlar nerden alıyor yani bunun merkezi neresidir? Bilgiler serverlarda ama domainler?
    Bu aklıma gelen orjinal ismi(mesela) hostingdeki adama söylediğimde onun da hosuna gidip kendi üstüne alma gibi bi olasılık yok mu? O yüzden birinci eli merak ediyorum bu hosting işinde...
    Bir de yine diyelim ki aklıma orjinal bi site geldi [ ne de çok şey geliyor aklıma .) ] Site bi hostingci de ise mesela o adam bnm sitemi tamamen kendi alabilir mi? Alabilir heralde? O zaman ne yapmalıyım? veya zaten site tutulursa bi önemi olmaz mı domain bende olduktan sonra. örneğin ogame ve clonları ?

özet olarak:
    domainimi 1. el nerden alırım?
    nasıl kendi hostumu yapabilirim?

• Domain'ini 1. elden alma konusunu bilemiyorum. Ancak bununla ilgili yetkili bir şirket olması gerekiyor. Adını tam hatırlamıyorum.

2. Sorun ise çok basit,
    1.si o adam senin siteni öyle kolayca alamaz, zira parayla aldığın bir hizmet var orda, öyle bişey yaparsa şirketi mahkemeye verirsin. Paranı alırsın ama tabii güvenilir bir şirket değilse kodlarını da kaptırırsın.

Eğer çok orijinal bir fikrin varsa, bi tane dandik bilgisayar toplayacaksın(başlangıç için) buna işletim sistemini kurduktan sonra( sadece hosting için kullanacaksan linux - slammp tavsiyemdir) ayarlarını yapmalısın. Ve bir de sabit ip'ye ihtiyacın var. TTNET aylık 3 tl'den veriyor bu hizmeti. Onu da ayarlarsan herhangi bir domain'i kolayca hostingine bağlayabilirsin.

Modeminden de 80 nolu portu aktif hale getirirsen hostingin hazır.

Ancak bu dediğim, çok başlangıç aşamasındaki projeler için. Eğer aylık milyonlarca ziyaretçisi olan bir projen varsa, METRONET gibi bir hizmete ve güçlü bileşenleri olan bilgisayar(lar)a ihtiyacın olacaktır.

• çoğu hosting firması 1. elden almaz. onlara bayilik verilir. Misal 1. elden .com.tr almak istiyorsan nic.tr'den kayıt yaptıracaksın. Ama çoğu kişi nic.tr'yi değil bayilere gider. Türk Ticaret olsun, İsimTescil olsun. Büyük firmaların doğrudan ICANN ile bir bağlantısı var mı tam olarak bilemiyorum. Godaddy'nin muhtemeln vardır. Domain olaylarının yönetildiği yer ICANN'dır. .com,.net gibi TLD'lerin 1. eli orasıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.