Şimdi Ara

AKN ve KOTA'da önemli gelişmeler var | 19:00 Canlı Yayın (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
2
Favori
20.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, sizleri Kablonet kullanan arkadaşlar için eyleme çağırıyorum. Lütfen herkes @Turksat ve @BTKbasin'ı etiketleyerek, fiyatlara ve "GB başı 2TL" uygulamasına tepki göstersin.

https://twitter.com/ambarad_/status/859434648560173057
  • Hocam benim kafam karıştı. 50 mbit kullanıcıları 24'e, 25 mbit kullanıcıları 16'ya düşecek diye biliyordum ama?

Edit: İmlâ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 2 Mayıs 2017; 18:59:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KortX

Hocam benim kafam karıştı. 50 mbit kullanıcıları 24'e, 25 mbit kullanıcıları 16'ya düşecek diye biliyordum ama?

Edit: İmlâ.

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler

1 Mayis 2017 Tarife degiskligi hakkinda Bilgilendirmeye bak , orada hersey yaziyor .

AKN ve KOTA'da önemli gelişmeler var | 19:00 Canlı Yayın

• Türkcell Süperonline kablonet gibi acımasız bir firma değil. Bunu full limitsiz paketlerinden de karşılaştırabilirsiniz. KabloNet'te 50mbit limitsiz paket 369 lira iken, Süperonline'de bu 169 liradır. Hatta 25mbit paketini de 99 liradan 89 liraya çekti sanırım.

Ama öte yandan firmanın, alt yapılardaki vurdumduymaz çalışmalarını da göz ardı edemeyiz. Mesela, Ankara, Çankaya semtine bağlı, Bahçelievler, Emek mahallelerine alt yapıyı çekeli 4 seneyi aşkın bir süreç geçti. Halen aktif etmediler. Bayileri bile kendilerini anlamakta güçlük çektiklerini söylüyor. Çok değişik bir çalışma prensipleri var.
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    dh ve webtekno değil de daha çok internette kotaya hayır grubuna teşekkür edilmeli yoksa burda çıkan yazıları da gördük zamanında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Woamad

dh ve webtekno değil de daha çok internette kotaya hayır grubuna teşekkür edilmeli yoksa burda çıkan yazıları da gördük zamanında

Tabiki de teşekkür ettiğimiz grubun içinde onlar da var. Zaten forumumuzun bağrından kopmuş bir oluşumdur @kotayahayir grubu. DH'ye teşekkür ederken, aslında grubumuza da teşekkür ediyoruz. Şu bir gerçek ki; DH ve Webtekno gibi oluşumların, sesimizi duyurmada etkisi büyük. Elbette teşekkür edeceğiz. Bu olay ilk duyulduğunda canlı yayını ilk yapan Mesut Çevik, Erdi Özüağ ve DH'dir. Webtekno'da Twitter'da attığım tweeti görüp, bizzat editörü Mert Yamak bana ulaşarak habere çevirdi bu olayı. DH ve Webtekno'yu BTK yakından takip ediyor. Daha önce Erdi Özüağ pek çok kez Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu'yla röpörtaj yaptı. Sanırım bu dediklerim neden DH ve Webtekno gibi oluşumlara teşekkür etmemiz gerektiğini açıklıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: __grand__

Mobil internette de limitsiz pakete ihtiyacımız var.Ben köyde yaşıyorum.köydeki hane sayısı az oluduğundan altyapı gelme olasılığı imkansız.Yani demek istediğim Moderatörlerden rica ediyorum tek şansımız olan mobil internettede iyi şeyler beklediğimizi duyurmaları.

En az 5 yılı var onun.

Yazın gördüğüm ama test etmediğim bir şey var. Faturalı Vodem hat alırsan Günlük 5 TL ye paket var, aylık 150 ye gelir her gün kullanırsan. tabi 500 mb gibi komik bir rakam koymuş, sonra 100 kbps ye mi ne düşüyor.

Ama eğer paket almazsan, fatura stop olayı ile zaten 5 tl de duruyor. Yani kota mota hız düşme yok saat 23.59.59 a kadar. Tabi test etmedim bunu ancak bir keresinde faturasız hatta paketin bittiğini farketmemiştim, 11 tl fatura stop ile gün sonuna kadar bedava demişti, faturalıda 7 tl bu, gün sonuna kadar 30 gb a yakın kullanım yapmıştım 4g de.. Ama Faturalı VodemNet dediklerinde 5 TL. Yani buna nasıl geçiyorsun tam anlamadım tam.

Yapman gereken hat takılan bir modem alman (vodafone cepte wifi diye satıyor, vodafone r216 model), ona faturalı hat takıp internete girersen 7 tl de durur günlük sınırsız kullanırsın. Bu şekilde geçip paket almazsan teoride 5 tl de durur sınırsız kullanırsın.

http://www.vodafone.com.tr/Internet/faturali-vodemnet.php

• vodafone yeni kampanyası akn ve hızı düşürmüş fiyatları artırmışlar. hayırlı olsun

• trumpet kullanıcısına yanıt
    50 mbps internetin 16'ya 25'in de 16'ya düşmesi hiç mantıklı gelmiyor.

Demek ki Uydunet'in 25 mbps'lik paketleri kaldırıp yerine 24'leri sırf bu yüzden getireceği yalan değilmiş. Yakında tarifelerdeki 25'i 24'e çekerler.
  • https://www.youtube.com/watch?v=XZujVfA6jRY

Konuşmada kablonet çalışanı haziranda bu sisteme diğer firmalarında geçeceğini belirtiyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz.
  • acaba diyorum btk bunlarla anlaştı da bunlar o yüzden mi oyun oynadılar
    danışıklı dövüşe benziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliozturk51

https://www.youtube.com/watch?v=XZujVfA6jRY

Konuşmada kablonet çalışanı haziranda bu sisteme diğer firmalarında geçeceğini belirtiyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz.

az önce bunu ben de gördüm ve ağzım açık kaldı. yani ben de neden kablonet tek başına böyle birşey yaptı kendini riske attı diyordum. diğer firmalar da mı böyle yapacak yani hazirana uzatmışlar aslen hepsi böyle olacak öyle mi. ben anlamadım normalde zaman ileri doğru akar bizde geriye mi akıyor anlamadım. nisanda 481 gb indirmişim. bunlar kalkmış 50 100 gb kota noktası koyuyor bir de üstüne her 1 gb başına 2 tl alıyorlar. akıl neresinde bu işin? yani türkçem yetmiyor öfkemi üzüntümü ifade etmeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Megathrone26 -- 2 Mayıs 2017; 19:44:3 >

• aliozturk51 kullanıcısına yanıt
    Ben de şimdi gördüm hocam. Bu ne ya? Milletin aklıyla dalga mı geçiyor bunlar?
  • Video çerçevesinde bakarsak, Haziran sonunda diğer firmalar da Kablonet'in çizgisine gelirse o firmaları canlı yayında öve öve bitiremeyenler ne diyecek acaba?
  • quote:

Biraz abondane oldum diyebilirim. Ama bu müşteri hizmetlerinde çalışanların bi naneden haberi olduğunu düşünmüyorum hocam. Kimle konuşsan, birbirini yalanlayacak sözlerde bulunuyorlar. 1 Mayıs'tan itibaren yapılan düzenlemeye baktığımız zaman, sadece AKN sonrası azami hızlarda tarifelere göre yükseliş, ve gece 2-8 arası AKN kotasından sayılmama düzenlemesi yapıldı. AKN kalkma durumu 2019'un başında olacak. Yani BTK'nın aldığı karar bu şekilde. Ya sorular yanlış soruluyor, ya da müşteri hizmetleri insanları yanlış yönlendiriyor. Yani böyle bir kota düzenlemesi olacaksa, BTK bu düzenlemeyi yaparken bunu da belirtirdi diye düşünüyorum. Bu kota mevzusu, bana kalırsa bu düzenlemelerden sonra, ISS'lerin kendi aralarında anlaşması, ve nasıl daha fazla kazanabiliriz kaygısı. Tepkilerden sonra SOL geri adım attı. Ben eminim ki, bir tepki olmasa, bu düzenleme çoktan hayata geçirilecekti 3 operatör tarafından.

• VODAFONE 16MBPS'a kadar olan internetimin hızını 3 e düşmüştür.

Normalde 5mb e düşecekmiş. 8 değil. BTK ya şikayet etsek değişir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

quote:

Biraz abondane oldum diyebilirim. Ama bu müşteri hizmetlerinde çalışanların bi naneden haberi olduğunu düşünmüyorum hocam. Kimle konuşsan, birbirini yalanlayacak sözlerde bulunuyorlar. 1 Mayıs'tan itibaren yapılan düzenlemeye baktığımız zaman, sadece AKN sonrası azami hızlarda tarifelere göre yükseliş, ve gece 2-8 arası AKN kotasından sayılmama düzenlemesi yapıldı. AKN kalkma durumu 2019'un başında olacak. Yani BTK'nın aldığı karar bu şekilde. Ya sorular yanlış soruluyor, ya da müşteri hizmetleri insanları yanlış yönlendiriyor. Yani böyle bir kota düzenlemesi olacaksa, BTK bu düzenlemeyi yaparken bunu da belirtirdi diye düşünüyorum. Bu kota mevzusu, bana kalırsa bu düzenlemelerden sonra, ISS'lerin kendi aralarında anlaşması, ve nasıl daha fazla kazanabiliriz kaygısı. Tepkilerden sonra SOL geri adım attı. Ben eminim ki, bir tepki olmasa, bu düzenleme çoktan hayata geçirilecekti 3 operatör tarafından.

aynen hocam geri vites yaptı sol

• Yani bu kadar tepkiden sonra SOL'un böyle bir işe gireceğini zannetmiyorum. Eğer bu kararı gizliden gizliye BTK verdiyse ve ortada bir danışıklı dövüş varsa, iplerini pazara çıkarttık. 1 Haziran'dan sonra özellikle SOL kanadında bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Türksat'ta istemeye istemeye yola gelecektir. Bu kararı BTK vermiş olsa, 3 operatör de 1 Mayıs'ta geçer, "BTK kararı" diyerek kestirip atarlardı.

Yani içiniz rahat olsun.
  • Tutuştular tabi hemen yalanlıyorlar insafsızlar ya avrupa bizi kıskanıyor diyenlere gelsin bunlar nasıl para koparacağız milletten diye onu düşünüyorlar
  • Aklima iki sey geliyor. Birincisi : SOL, Kablonet ile gorusup kota meselesini ortaya atti, sonra da satisa getirdi gibi gorunuyor. Kablonet altyapi genisletip yeni musteri cekmeyi planliyordu herhalde. Bu sayede onune gectiler. Ikinci secenekte : Kablonet'in altyapisi yeni aboneye destek veremeyecek kadar kotu. Yeni aboneliklerini onunu kesmek icin boyle bir ise kalkistilar. Baska mantikli bir aciklamasi yok.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.