Şimdi Ara

AKP-MHP-İYİP İttifakı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
2
Favori
4.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Akşener'in Çiller döneminde İçişleri Bakanı olduğu zaman neler yapmış, bi araştırın.

Bunlar siyaseti bilmedikleri için böyle davranmıyorlar. Derin devletin kendilerine verdiği talimatlara göre hareket ettikleri için öyle görünüyorlar. Bi yere kadar mantıklı konuşan Akşener'in bi zamandan sonra önceki konuşmalarıyla alakasız, akla-mantığa sığmayan saçmalıklar yapmasının başka izahı yok. Bi sefer ona bu soruldu da "Canım öyle istiyor" demişti.

"Amirlerimin buyrukları artık böyle" diyecek değildi ya.

Kısaca, bunların siyasetle işleri yoktur. Siyaseti, derin devletin amaçları için araç olarak kullanırlar sadece.

Bugüne kadar RTE, gelmiş-geçmiş en çapsız liderleren biri olduğu hâlde hâlâ tepede ise, bunun sebebi kerameti kendinden menkul olmasından değil, arkasındaki şer ittifakıdır. Ve bu ittifakın yaptığı en iyi işlerden biri de, muhalefeti de gütmektir.

Gelecek Partisi, Memleket Partisi, Zafer Partisi, BBP, İYİP, kısmen CHP; kontrollü muhalefete dahildir.

Geçmişte Ekmeleddin İhsanoğlu neyse, geçen sene de KK oydu RTE için.

Şimdi yeni plân da Özgür Özel'i (ÖÖ) şişirip, "Sen ki CHP'ye tarihi bir zafer kazandırdın. Sen varken başkasının ne haddine CB adayı olmak" gibisinden gazla şişirilmeye çalışılacak gibi görünüyor. Eğer ÖÖ bu gaza gelip de tuzağa düşerse, geçen sene RTE'ye KK'nun bakanlığı hediye etmesi gibi sonraki seçimde de ÖÖ hediye edecektir.

"Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü?"

Durduk yerde ÖÖ'in Sabah'a manşet yapılması tesadüf mü sanıyorsunuz yoksa?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Onun elle tutulur hiç bir yanı yok zaten. Nerdeyse 10 sene evvel açtığım konu

MHP'nin (dolaylı olarak Türkiye'nin) Devlet Bahçeli açmazı
    https://mini.donanimhaber.com/mhp-nin-dolayli-olarak-turkiye-nin-devlet-bahceli-acmazi--110845535

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Konu başlığı, artık daha anlamlı geliyordur sanırım, "Yoğ artık ya, öyle şey mi olur? Sen de siyasetten hiç anlamıyomuşun yaw" diyenlere...

Onlara ayrıca selamlar...

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt

Hocam Zafer partisi ne alaka? Merak ettiğim için soruyorum. Ben takım tutar gibi parti tutmam. Fikirlerime hangi parti yakınsa ona oy veririm ama Zafer partisine kontrollü muhalefet diyenler genelde Özdağ, geçmişte MİT gibi devletin özel kurumlarında güvenlik ve istihbarat dersi verdiği için böyle diyorlar. Devlete yakın olduğu için AKP tarafından kurulan bir parti imasında bulunuyorlar ama ben buna katılmıyorum. Öncelikle hükümet ile devlet politikalarını ayırmak gerekiyor. Adamın geçmişte kamu kurumlarında, polis akademesi ve harp akademisi gibi yerlerde ders vermiş olması kendisini iktidar yanlısı yapmaz. Zaten iktidar yanlısı olsa sığınmacı sorununu eleştirmez. Devlet doğru yapıyor, eğer sığınmacılar geliyorsa devletin vardır bir bildiği bakış açısı ile bakardı.Ona göre sığınmacı sorununa değinmezdi. Hani hocam muhalefeti eleştiriyor diye öyle diyenler var ama muhalefette, özellikle Atatürk'ün mirasını taşıyoruz diyenler Atatürk'e katil diyenleri parti kadrosuna dolduruyor. Şimdi bu durumu eleştirmemek mi gerekiyor. Üstelik Özdağ seçimden önce Devlet Bahçeli'yi de eleştirdi. Bahçeli'nin kurtarıcı lider Erdoğan demesine kurtarıcı lider Atatürk'tür. Kurtarıcı lider Erdoğan ise MHP diye bir parti niye var. Kapatın partiyi, AKP'ye geçin dedi hatta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kaan1840 kullanıcısına yanıt
    Ordaki taktik başkaydı. Sinan Ogan'ı kim bela etti başımıza?

Hocam Özdağ'ın tek yanlışı o zaten. Bunu birçok Zafer partili, Türkçü-milliyetçi insanlarda söylüyor. Sinan Oğan, Zafer partisinin tanınması açısından çok faydası oldu ama Sinan Oğan'ın 2. turda izlediği politika Zafer partisinin kurumsal kimliğine zarar verdi diyorlar. Bu konuda haklılar hocam. Hakkınızı yemeyim. Zaten Sinan Oğan savunmam. Hiçbir yerde savunanda görmedim. Ancak Sinan Oğan'ın paralı trolleri savunuyor. Çünkü almış olduğu karar özellikle seçimden sonra amacı daha iyi anlaşıldı. Yeni malikana, arsa aldı diye haberler çıktı. Amacı, cebine doldurmakmış. Bunu anladık yani. Ama hocam şöyle bir şey var. Bunu herkese söylüyorum. O seçim Sinan Oğan, 2. Turda Ümit Özdağ ile beraber hareket etseydi ve Kılıçdaroğlu'nu destekleselerdi seçimin sonucu değişmeyecekti. Sadece Sinan Oğan'ın imajı sarsılmayacaktı. Güvensiz biri olarak lans edilmeyecekti. Zafer partisinin kurumsal kimliği zarar görmemiş olacaktı.

Hocam geçen sene ki seçim, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu diye açıkladığı gün kaybedildi. Hocam hatta bir komşumuz, aday birazdan açıklanıyormuş demişti. Hatta adayın Kılıçdaroğlu olduğunu öğrenince sevinmişti. Çok iyi oldu, Kılıçdaroğlu her kesime hitap eden birisi demişti. Bende ona demiştim ki, Kılıçdaroğlu bu seçimi kazanamaz. Ona iç anadolu seçmeni oy vermez. Oda neden vermesin canım. Kılıçdaroğlu herkesten oy alır. Ayrıca Ekrem ile Mansur kim oluyormuş. Kılıçdaroğlu varken, onların aday olmak ne haddine. Kılıçdaroğlu olmasa, Ekrem ile Mansur olmazdı. Bu seçim aday olmak en çok Kılıçdaroğlu'nun hakkı demişti. Bende seçim günü görürsün. Kılıçdaroğlu kazanamaz bu seçimi demiştim. Dediğim çıktı hocam. Zaten Kılıçdaroğlu'nu değil Sinan Oğan veya Özdağ, biraz uçuk bir örnek olacak Atatürk gelse bile seçilmesine yardımcı olamazdı. Kılıçdaroğlu o kadar vizyonsuz, itibarsız birisiydi hocam.

analiz yaparken, geçmiş donelerden yola çıkılır. özgür özel için sizin tahminleriniz temelsiz. ortaya sürecek data yok. ayrıca kendisi kk gibi değil. kk, daha önce defalarca denediği "sağcıları aday yapalım, sağcılardan oy alırız" masalına inanmış biri. olmayan şeyin hayaliyle kendisini batırdı. özgür bey'den umutluyum . kk yı da destekledik , tek alternatif ilan edilince. ama hatalarını hep yazdık.

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    ÖÖ için tahminde bulunmuyorum. "Böyle bir risk var, inşallah ÖÖ bu tuzağa düşmez!" diyorum.

Sinan Ogan ne demişti? "Plâna sadık kal"

Bu plânı bilmiyoruz ama halk lehine olmadığını biliyoruz.

Sinan Ogan da, Ümit Özdağ da aynen Bahçeli, Perinçek, Akşener, Mehmet Ağar gibi devletin adamları.

Özdağ, Sinan Ogan'ı iyi niyetle ortaya çıkartmış dahi olsa, Sinan'ın kendi kendine fikir değiştirmeyeceğini, kendine verilen talimata uygun hareketle bu kararı aldığını biliyoruz.

Detaylarda fazla boğuluyoruz. İşin özeti ve esas amaç: İsrail adına BOP eşbaşkanı olarak birini getirmiş kayyım olarak atamışsın ülkenin başına. Onu kaybetmek ister misin? Ne yaparsın? Onu tutabildiğin kadar tutarsın di mi orada...

Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu ve Aytunç Altındal'ı rahmetle anıyoruz.

Banu Avar
    da senelerdir anlatıyor bunları ama halka ulaşamadığı için dokunmadılar ona.

Bahçeli de başta o yönde gibiydi. Ya talimatla, ya da tehditle 180° döndü.

Dediğiniz gibi olsun hocam. Nedeyim yani, çıkar kokusu yakında. O plana sadık kal olayını tamamen Sinan Oğan uydurdu. Ümit Özdağ, bir plan yok dedi. Zaten 2. turdan sonra Sinan Oğan'ın cebini doldurduğu ortaya çıkınca demek Sinan Oğan'ın plana sadık kal dediği olay, kendi cebini doldurmakmış diye yorumlandı. Yalnız hocam Ümit Özdağ'da kimin BOP eş başkanı olduğunu, sığınmacıların kalmasını isteyen yöneticilerin (iktidarın) BOP planına hizmet ettiğini açık açık söylüyor. Hatta yazdığı kitaplarda da yıllardır bu konuya değiniyor. Okumadıysanız Ümit Özdağ'ın yazdığı kitapları tavsiye ederim. Bizim lisede tarih hocamız vardı. Kendisini çok severdim. Milliyetçi, Atatürkçü birisi idi. Kendisi bizzat harita üzerinden Türkiye üzerinde yapılmak istenen planı anlatırdı. Bu amaç için başta Suriyeliler olmak üzere Türkiye'ye gelen sığınmacıları kullanacaklarını söylerdi. Hatta bu konu hakkında detaylı analizler yapan akademisyen, aynı zamanda İyi parti milletvekili (O dönem Ümit Özdağ İyi partide idi.) Ümit Özdağ'ın kitaplarını öneririm. Göç ve terör konusunda uzman bir isim demişti.

Aklımda olsun.

Bu arada şu videoya yeni denk geldim.

Hocam bu olayı biliyorum. Öok tepki çekmişti. Sonra Sinan Oğan olayı toparlamaya çalıştı. Bir şeyler dedi işte. Sonra çok üstünde durulmadı.

Hocam bu arada İyi partinin kurultayı hakkında ne düşünüyorsun. Adaylar arasında bagajı en temiz olan Tolga Akaln imiş. Gazeteci Sabahattin Önkibar öyle diyor. Ama seçilme şansıda en düşük olan olga Akalan imiş. Belki süpriz yapar diyorlar. Partiyi tek toparlayabilecek isim Tolga Akalın diyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum ama yarış Koray Aydın ile Akşener'in adamı Müsavat Dervişoğlu arasında geçecekmiş.

Ben şahıslara değil, gelen çerçeveye bakıyorum. İYİP, devlet partisidir. Akşener'in MHP'nin başına geçmesine türlü katakullelerle engel olanlar ne istiyorsa o olur. Bahçeli de, RTE de Akşener'e hakaretler ediyorlardı. Şimdi zeytindalı uzatıyorlar.

Böyle partilerden halk lehine fayda beklenmemelidir.

Bunlar, adayları kendi misyonları için yeterli görmezse, Akşener başkanlığı bile bırakamaz. Ne yapar-ederler, Akşener'i partinin başında tutarlar.

Devlet partileri için % kaç oy aldığının önemi yoktur. Misyona uygun hareket ediyorsa, sorun yok demektir.

Hocam Meral Akşener her türlü gidecek. Aynı Kılıçdaroğlu gibi o koltukta kalamaz. Bunu Sabahattin Önkibar söylüyor. Yerine kim gelir o belli değil. Kendi adamı Müsavat Dervişoğlu gelme ihtimali yüksek. Zaten yarış Koray Aaydın ile Müsavat Dervişoğlu arasında geçecek diyorlar. Tolga Akalın belki süpriz yapabilir diyen var. Müsavat Dervişoğlu kazanırsa Akşener'in politikasını devam ettirir. İyi parti daha çok Cumhur'a yanaşır.

o zaman, katılıyorum.

• derin mi derin devlet durdukça, bu ülkede iyi bir şey olmaz. bu yapının devletin bekasını düşündüğünü sanıyorlar. yok öyle bir şey. kendi düzenlerini korumak için uydurulmuş bir efsane o.

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Derin devlet denilen illegal çete eskiden devlet içinde bir klikti sadece. AKP sayesinde legalleşti ve devletin kendisi hâline geldi; malesef...

• ben 1 bucuk yıl önce söylemiştim ittifakı.bahçeli akşener kalsın diyerek resmileştirdi. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 14 Nisan 2024; 15:1:26 >
  • leftercan1907 L kullanıcısına yanıt
    Konuda çok puan alan mesajlara bakılacak olursa, aksini iddia eden, beni yalanlayan mesajlardı.

Demek ki çoğunluk her zaman doğruyu göremiyormuş.

• Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Aradan geçen 1 sene sonunda şu an ne düşünüyorsun?

472848294939 mesaj sayım bir şey ifade etmeye başladı mı?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.