< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
AKP-MHP-İYİP İttifakı (6. sayfa)
-
-
Bugün itibariyle ne düşünüyorsun? Hâlâ saçmalık mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu anda böyle bir ittifak var mı? Akşener'in oyları eridiyse zaten kaybedecek bir şeyim yok deyip yanlayabilir ama kendisi mide bulandırdığı gibi AKP'ye de bir şey kazandırmaz. Yine diyorum AKP'ye oy atacak olan zaten atar, atmıştır da ya da MHP'ye oy atacak olan zaten İYİP'e atmaz gider MHP'ye basar. İYİP'in eriyen oyları varsa bu oylar zaten partinin kuruluş amacına yönelik olarak kendisine giden oylardı. AKP'ye yanlayana İYİP'in tabanı vermezdi. Taban dediysem işte o en baştaki seçmen kitlesiydi. Şu andaki kitlesi bile gidici olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet böyle bir ittifak, adı konulmamış şekilde var. Baksana Akşener'e ağza alınmayacak laflar eden RTE ve Bahçeli, partinin başında kal" diye ricacı ses tonuyla konuşuyorlar. İYİP'in görünmez ittifak parçası olduğuna daha başka ne delil gerekecek?
MHP de AKP ile resmi ittifak kurmadan önce böyle yapmıyor muydu?
Baştaki amaç? İYİP'in cumhur ittifakına katılmasıydı ama deşifre olunca plan değişti. "Sen muhalefetin içinde kal" dediler. Truva atı meselesi de böyle başladı.
Oylar erimiş erimemiş buna bakmaz plan yapanlar. Baksalardı, MHP'nin düşen oylarından ders çıkartırlardı.
İYİP'in kurulma amacı, CHP'den oy alıp muhalefeti küçültmekti ama plan tutmadı. İYİP'in cumhur ittifakına çalıştığını seçmen anlamadı belki ama Akşener'in anlamsız saçma konuşmaları bu işi gördü.
Velhasıl kelam: Geçen sene saçmalık dediğin benim öngörü doğru çıktı mı, çıktı...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Resmi olarak bir birlik yoksa gerisi boştur. Ona bakarsan RTE KK için de benzer şeyler söylemişti. Hatta Bahçeli de. Ne zaman değişim dendi o zaman 7/24 KK'ya söven adamlar KK savunur hâle geldi. Ya da seçimi terk eden Muharrem İnce için de RTE keşke seçimi bırakmasaydı demiştir. Yani birilerinin AKP'nin işine gelen şeyler yapıyor ya da sebep oluyor olması onlarla ittifak kurdukları anlamına gelmez.
Gerisi sizin kendi çıkarımınız
quote:
Şu anda böyle bir ittifak var mı?
bence var. ve bence Bahçeli bunu itiraf etti. şöyle:
Akşener bir senedir AKP'ye muhalefet etmediği gibi, anayasa değişikliği konusunda Erdoğan'a destek vereceğini bile açıklamıştı (aylar önce)
geçen gün Devlet Bahçeli: "Akşener İP'nin başında kalmalı" derken neden kalması gerektiğini de gizlemeden açıkladı: "anayasa değişikliğinde bize destek verecek kişiyi İP'nin başında istiyoruz" dedi.
bu ittifakın daha bariz olması ancak resmi olarak açıklanması ile olabilir. gayrı-resmi olarak yapılabilecek en net, en bariz, en saklanmayan ittifak ile karşımızdalar.
7/24 İmamoğlu ve Yavaş'a küfredip RTE'nin anayasa değişikliğine açıktan destek veren birisi Saray için bulunmaz nimettir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Nisan 2024; 23:57:29 >
-
O zaman oy kaybetmeye devam eder, zaten oyları eriyip yok olmuştu, tabela partisi olur. Zaten bu partinin var oluş amacı MHP kanadından soğuyanların oylarını toplamaktı. Bu özelliğini kaybettiğine göre zaten bu partiye oy vermenin anlamı da yok. Çünkü düşün AKP'ye verecek olan zaten AKP'ye oy veriyor. MHP'ye oy veren zaten bunlara oy veriyor. Seçmen belli, kitle belli. Aynı şeyin laciverti olacaksan benden sana niye oy çıksın.
İmamoğlu'nun CHP'nin belediyeciliğini filan eleştirdiğini biliyordum da küfür derken? Hakaret mi etti? Bundan haberim yok.
İttifaklar sadece resmi olunca mı ittifak oluyor?
Birlikte yaşayıp evlenmeyenler için "Bunlar birlikte/sevgili değil" denebilir mi?
KK için "RTE'nin adamı" diyenler vardı hani. Bu doğru mu? Değil ama haklılık payı vardı. İmamoğlu veya Yavaş varken KK aday olursa, RTE elbette onu ister di mi? Anlatabildim mi?
Şimdi benzer potansiyel tehlike Özgür Özel (ÖÖ) için geçerli. Yukarıda mevzusu oldu. Onu boşuna mı çıkarttılar Sabah'ın manşetine? RTE, sonraki seçimde İmamoğlu veya Yavaş'ı değil, aynen KK örneğinde olduğu gibi ÖÖ'i aday görmek istiyor ve daha şimdiden onu şişirme operasyonlarına başladı. Eğer ÖÖ bu zokayı yutar da "Ben parti başkanıyım ve CHP'ye de tarihi başarı kazandırdım. Adaylık elbette benim hakkım" diyip diretirse bu kime yarar? Elbette RTE'ye. Ondan sonra birileri de "Aha. ÖÖ de RTE'nin adamı çıktı" der ister istemez. Hâlbuki ÖÖ ile AKP arasında herhangi bir bağ söz konusu bile değil, değil mi? ÖÖ eğer öyle yaparsa, egosuna yenik düşerek, dolaylı olarak RTE'ye hizmet etmiş olur.
Bilmem izah edebildim mi?
-
Alıntı
metni:Eğer ÖÖ bu zokayı yutar da "Ben parti başkanıyım ve CHP'ye de tarihi başarı kazandırdım. Adaylık elbette benim hakkım" diyip diretirse bu kime yarar? Elbette RTE'ye. Hocam büyük ihtimal dediğiniz gibi olacak. Umarım yanılırım ama birçok muhalif gazeteci, Sözcü, Tele1, Halk Tv, KRT gibi kanallarda konuşan gazeteciler diyorlar ki: "Bu yerel seçim ile bereber 3 lider, aynı zamanda 3 tane potansiyel Cumhurbaşkanı ortaya çıktı. Sizin de bildiğiniz gibi Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş." Hocam özellikle Özgür Özel'i ön plana çıkarmaya çalışıyor bu kanallarda konuşan gazeteciler Özgür Özel ile ilgili şey diyorlar: "Seçimin kazanılmasında en büyük başarıyı Özgür Özel sağladı." Hatta hocam Sabah gazetesinin Özgür Özel'e yer vermesine ise şey olarak yorumluyorlar: "Artık iktidar bloğuda Erdoğan sonrası yeni liderin Özgür Özel olacağını biliyor. Ondan dolayı Özgür Özel ile sıcak temaslarda bulunmaya çalışıyorlar."
Hatta hocam forumda da bir arkadaş vardı, adını unuttum, şey diyordu: "Baksana Özgür Özel cidden büyük adam, Sabah gazetesi bile ilk defa Özgür Özel ile röpörtaj yapmış. İlk sayfada Özgür Özel'e yer vermiş."
-
KK'nu eleştiriyoruz ama aday olduğu için eleştirdik. Ona kadar ki nerdeyse tüm icraatleri doğruydu.
ÖÖ, bu temelin üstüne gelip hazıra kondu. Kendi emeğiyle ne yapmış ki seçim kazanmış?
CHP çok oy aldıysa 1. sebebi KK'nun bugüne dek yürüttüğü ılımlı politika. 2. sebebi de milletin AKP'ye kızmasıydı.
Bunu CHP veya ÖÖ kendini nimetten sayıp da yanlış anlarsa ve ÖÖ aday olursa, yeni bi Ekmeleddin vâkâsı daha yaşamış oluruz.
Anlamamız gereken diğer ders de, egemen güçlerin AKP'yi güttüğü gibi muhalefeti de güttüğünü anlarız. Öyle de zaten, âşikâr olur.
* * *
O sözde muhalif kanallar böyle yaparak kime hizmet etmiş oluyorlar?
AKP'nin en iyi yaptığı iş, muhalefeti gütmektir.
istersen bin defa hatmet forumu, o zamanki şartlarda söylediklerinin değerini değiştirmiyor.
-
Kendini çok geliştirmişsin, bravo...
%3 oy oranlı siyasi mefta nereye yanlarsa yanlasın. Hoş artık %1'e düşmüştür bu saatten sonra.
-
Hocam bu muhalif gazeteciler, hepsi değil tabii. İçlerinde objektif olan, Türkiye'nin sosyolojisini bilenlerde ama özellikle Halk TV, Tele1 gibi kanallarda çalışan gazeticiler için önemli olan Türkiye'nin yarınları, Türk milletinin menfaatleri önemli değil. Kendi çıkarları önemli olduğu için CHP'nin genel başkanı kim ise onu övmeyle meşgul oluyor. Çünkü oda öyle para kazanıyor. Nasıl ki hocam iktidarın gazetecileri objektif değerlendirmeyip AKP'de kim varsa övüyorsa, aynı şey muhalif gazeteciler içinde geçerli. O yüzden hocam Özgür Özel'i parlatıyorlar. Bu yerel seçimde ki başarının hepsini Özgür Özel'e bağlıyor. Özgür Özel geldi, CHP'nin oyu 10 puan arttı. Elinde ki büyükşehirlerin hepsini korudu. (Hatay hariç.) Üstüne daha fazla büyükşehir kazandı diye adamı geleceğin potansiyel Cumhurbaşkanı adayı olarak lans ediyorlar. Gazı verdikçe veriyorlar yani hocam. Aynı şeyi Kemal Kılıçdaroğlu'na da yapmışlardı. 2019 yerel seçimlerinde ki başarıdan dolayı Cumhurbaşkanlığına en çok Kemal Bey yakışır. Seçilinde görevinide layıkıyla yapacağından şüphem yok diyen gazeteciler vardı. Kimdir bu gazeteciler dersen, birisi Barış Yarkadaş idi. Kılıçdaroğlu aday olmasın diyenleri eleştiriyordu. Bu insanların AKP'nin adamı olduğunu söylüyordu.
Hocam Özgür Özel, işi belediye başkanlarına bıraktı. Dediğiniz gibi ekonomik kriz ve halkın bundan ötürü AKP'ye kızmasından dolayı bu seçimlerde CHP büyük bir başarı elde etti. Hakkını yemeyim, CHP'nin adaylarıda çok iyi çalıştı. Halka çok iyi bir şekilde ulaştılar. Çok güzel bir kampanya yürüttüler. Birde hocam misal Ankara'da birçok belediye başkanını Mansur Yavaş belirledi. Mansur Yavaş'ın belirlediği adayların CHP camiası, teşkilatı ile filan alakası yoktu. Tamamen eski MHP'li, ülkücü isimlerdi. Zaten seçim kampanyasınada Özgür Özel üzerinden değil, Mansur Yavaş üzerinden yürüttüler o yüzden Ankara'da birçok ilçe, CHP'ye geçti. Hatta Mansur'un belirlediği adayların çoğu Özgür Özel'i tanımıyor bile. Bir kere görüp, konuşmuşlardır anca. Tamamen Mansur Yavaş ile bağları vardı. Ben Ankara'da yaşadığım için söylüyorum hocam, buda büyük bir etken yani. Görmezden gelinemez. Özellikle Keçiören gibi yıllardır AKP'nin elinde olan, AKP'nin kalesi ilan edilen yer bile CHP'ye geçtiyse bu başarı başta Mansur Yavaş ve onun belirlediği belediye başkanına ait.
-
muhalif gazetecilerle ilgili söylediğini ben son yıllarda anca anlayabildim. mesela şuanda Fatih Altaylı, İsmail Saymaz, Levent Gültekin gibi gasteciler bana kariyer meraklısı kişiler gibi geliyolar. net bi duruşları yok, o sıradaki konjenktür neyi gerektiriyosa ona göre yalandan "sivri ağızlı"ymış gibi görünen bi tavır takınıyolar.
ha bunları bi Cüneyt Özdemir çıtasına da koymam. çünkü Cüneyt Özdemir'i de: "muhalif gazeteci" diye izleyen bi kesim mevcut. benim gözümde Cüneyt Özdemir denen kişi ne gastecidir ne yorumcudur, çoluk-çocuk eğlendiren bi laklakçıdır.
ben son 1-1 buçuk senedir Sebahattin Önkibar'a sardım, her sabah onu dinliyom. Sebahattin bey bana hem samimi geliyo, hem de en azından kendi kişisel görüşünü-konumunu net şekilde sergiliyo.
mesela 2023 seçimlerinden önceki 1-1 buçuk senelik süreçte Sebahattin bey KK'nin iyi yaptığı şeyleri de anlatıp hakkını verirken, anketlerle sabit şekilde KK'nin kazanamayacağını ve kendisini zorla aday yapmaya çalıştığını da hep söyledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Nisan 2024; 20:22:0 >
-
Hocam benimde en sevdiğim, iktidar ya da muhalefet yandaşı olmayan tek gazeteci Sabahattin Önkibar. Bu saydığınız gazeteciler kadar çevresi yok. Çektiği videolarda çok izlenmiyor. Hatta yeni nesilden birçok kişi, Önkibar'ı bilmiyordur bile. Ama adam işini düzgün yapıyor. Hakkını vererek, objektif bir şekilde yapıyor. Her gazeteci Önkibar gibi olsa Türk siyaseti ve Türkiye'nin gündemi çok farklı olurdu. Şuan ki duruma göre çok daha iyi olurdu açıkcası.
Bu arada Önkibar'ın çoğu analizi doğru çıkıyor. Adamın yaptığı birçok analiz uçuk olmuyor. Gerek Kılıçdaroğlu hakkında, gerek Akşener hakkında söyledikleri hep doğru çıkıyor.
-
Sebahattin Önkibar'dan önce Can Ataklı'yla Memduh Bayraktaroğlu'nu takip ederdim. Memduh çok laklak-gırgır yaptığı için (ve görüşlerim tam uyuşmadığından) onu takip etmeyi bırakıp Can Ataklı'yla birlikte Sebahattin beyi takip etmeye başladım. sonra Can Ataklı'yı da bırakıp sadece Sebahattin beyi izlemeye başladım. Can Ataklı çok sert muhalif söylemlerde bulunarak bağırıp çağırdığı için izletiyo kendisini ama aslında o da muhalif cephenin paralı kalemlerinden birisi. İstanbul'da sel varken Ekrem İmamoğlu'nun yemeğe çıkışı gündem olunca Can Ataklı 1 saat Ekrem İmamoğluna küfürler yağdırıp şöyle demişti: "İmamoğlu bitti, artık İmamoğlu diye biri yok, en kısa sürede partiden tasfiye edilecek, böyle zibidiler siyasette barınamaz" o gün soğumuştum Can Ataklı'dan. sonraki dönemde zaten Flash TV aracılığıyla KK tarafından fonlandığını öğrendim.
Hocam şunu söyleyim, saydığınız gazetecilerin hepsini biliyorum. İçlerinde en düzgün, objektif bir şekilde fonlanmadan yayın yapan tek kişi Sabahattin Önkibar. Birde Yılmaz Özdil var. Onun da hakkını yemeyim. Sabahattin Önkibar kadar takip etmesemde oda diğer gazetecilere göre iyi. Hocam Ruşen Çakır diye bir gazeteci var. Oda pek iyi değil. Almanya tarafından fonlanıyor diyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 15 Nisan 2024; 22:58:39 > -
Ruşen'i ve diğer Mediascope tayfasını bi dönem takip ettim. fonlanmalarını çok yadırgamıyorum yani zaten birçok gazeteci bir şirkete bağlı çalışmakta.
ama Mediascope tayfasından soğuduğum için Ruşen'i takibi de bıraktım. çünkü arada bi liboşçuluk yapıyolar ve baya belli ederek yapıyolar. özellikle mülteci meselesinde bize laf sokmaya çalışmalarını yediremedim.
Yılmaz Özdil'i pek takip etmedim şu ana kadar, ona da bakayım bi.
Hocam onu kastediyorum zaten Almanya'dan fonlanıyor derken. Medyascope tayfası zaten Türk milleti haber yapan, toplumu bilgilendirmeye çalışan bir kurum değil. Zaten Türk kavramındanda rahatsızlar. Alman halkı, Alman insanı diyorlar ama Türk halkı, Türk insanı yerine Türkiyeli halk, Türkiyeli insan diyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X