< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006) (3. sayfa)
-
-
ama işte üretemiyorsun. sağlayıcı ortağın sana izin vermiyor. ama sen de buna "yerli milli" diye inanıyorsun. yoksa ben de isterim nurol markasının ejder araçlarının ticari olarak satılanından görmek. başarılı makinalar. ben başarısız demiyorum. ama bizim değiller.
eee gyavurda bunları sana bir sebep için veriyor. bak kirpinin ingilizce paylaştığım kısmında ne yazıyor? Afrika ülkelerine export için bu hedeflenmiş. yani afirka'da rus ve çin tehtidine karşı oradaki batı kuklalarını silahlandırmak için adamlar, afrikalılara daha düşük fiyattan ürün yelpazesi bu şekilde sunuyorlar.
-
Kardeş uçabilen bir jet uçagimiz var su an. Çin de bu işi bu şekilde yapti, su an islemci uretiyor. Hazir uretilmis teknolojinin uzerine kurarsin ilk basta, sonra kendin uretirsin. Sirf muhaliflige kaka surdurmemek icin kaan'a basari degildir demek aptalca. Muhalefet icin muhalefet degil toplum icin muhalefeti destekliyorum ben.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hangisiymiş o ?
-
Uçabilen jet mi?
yerli milli uçan jetten bahsettin. onu sordum...
-
Kaan kardeş.
Ne diyeceğini bildiğim için anlayanbileceğin cinsten bir reductio ad absurdum yapıyorum peşin peşin:
Diyelim ki yaşadığın şehirdeki bir meydanda bir heykel var, mermerden, ama bu mermer İtalya'dan gelme. O heykel İtalyan heykeli mi oluyor?
-
gardaş sen simultane çeviri yap. bunu yanlış anlama ama işte verdiğin örnek de durum ile alakasız.
eğer mermer kendisi italya'dan gelmesine rağmen yontacak bilgin varsa, yontacak alet edavatı sen kendin üretti isen vs o zaman yine sorun etmezdim.
ama sen mermeri italya'dan getirtmişsin ki mermerin kafası gövdesi ayakları islenmiş şekilde gelmiş, yontma alet edavatları yurtdışından gelmiş olsun.. sen de gel bunları bir biri üstüne koy ve ben yaptım de. :)
gerçi daha mockup kısmını bile kendin yapamadın.
-
Kaan'ın lisansı kime ait? Sahibi kim?
-
bilmiyorum kimin. mock up'ı almanlar yaptı
sunum dosyalarında Koreli KFX çıkmıştı vs.
bilmiyorum kimin?
-
Üretici TUSAŞ. Tasarımcı da TUSAŞ. TUSAŞ bu işi yabancı müteahhite de yaptırabilir bu arada. Böyle böyle olur bu işler. Buradaki kilit nokta uçağın lisans sahibinin bir Türk şirketi olması.
Bak mesela bunlardaki motor şu an yerli. Önceden yerli değildi. Ne olmuş? Yavaş yavaş teknoloji geliştirilmiş. Bu uçak işi de bu şekilde olacak, yani sekteye uğramazsa. Mock-up'ı alman olmayan, sunum dosyaları Kore olmayan heykellerden başka neyi vardı sizinkilerin?
Sen ve diğer pek çok arkadaşın şu uçağa şok atmasının yegane sebebi uçağın iktidarın iç siyasette elini güçlendiriyor olması. Başka hiçbir sebebi yok bu tavrınızın, bu yüzden doğru şeyler söylediğinizde de kıymeti olmuyor. Muhalefeti kaliteli yapın.
-
şimdi sakin oluyorsun.
google (yalnış yazsam da google düzeltir) Thieler cd 170 diesel engin yazıyorsun.
ayrıca tusaş'ın alt yapısını 1970lerdne beridir Amerikan GE sağlar. o yüzden tf10000 dediğin f110 motoru yani f16 motoru ama ilk versiyonlarından. tf6000 ise RR motorlarından idi.
neyse yeter yani bu kadar :)
yönetimi kalteli mi yaptın da muhalefetten kalite bekliyorsun? anlaşmalara gizlilik getirsen ne olacak? iç total itki kuvvetlerini vs , bölümlerin ebatlarını giriyorsun az çok hangi modelin lisanslandığı belli oluyor.
dur ek bilgi vereyim de keyfim yerine gelsin:
KFX'de amerika koreye f114 motoru vermiş.
sana TFX'de ise f110 motoru.
özet bu kadar işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 23 Kasım 2024; 22:11:3 > -
Bir belgen var mı bu motorun cd 170'in lisanslanmış bir versiyonu olduğuna dair? Bak cd 170'ten ters mühendislikle yapmışlarsa bile benim için sıkıntı yok. Ben varolan teknolojinin kopyalanması taraftarıyım zaten. Sıfırdan yapmanın bir manası yok.
Eğer bu motoru herhangi bir yabancı firma veya devletin iznine ihtiyaç duymadan üretebiliyorsam o motor yerlidir. Millilik pek subjektif ve aşırı siyasi o yüzden milli demeyeceğim, ama yerli.
Bahsettiğin motor epeyce benziyor bu arada pd170'e, ama işte çok da anormal bir durum değil bu.
-
Ulan bir bitmedi bu beton kafalar açtığı konuya bak.Savunma sanayinde son yıllarda geldiğimiz seviye ortada.80 yıldır heykel dikmekten başka icratı olmayan beton kafalar
işte duyuyorsun. problem orada. motorun benzeme olayını geç. bu motoru normalde alman firma üretiyordu. sonra patladılar. aslında performansınan memnun kalmadık. sonra avusturyalı şirkete geçtik ( bu arada ilk anka motorlarında da kullandık. zaten bayraktar vs tamamı ile anka'nın verilerilinin aktarımı ile oldu) ki aslında anka bile almanların iptal edilen bir projesinden ortaklık ile Türkiye'ye bırakılmıştı.
sonra avusturyalı rotax yan çizince, bu sefer thielert'i satın alan amerikalı continental motor'un tazelenmiş varyantı alındı. bu kadar basit işte birader. ne hikmetse bizimkiler de pd170 reforme ettiler kontinental yaptıktan sonra.
dediğim gibi bunların hiç biri senin değil. sadece kore gibi global bir silahlanma ihtiyacı sırasında seni üretim üssü gibi kullanacaklar. zaten bu kağan ve koreli abisi kfx , amerikan sistemleri ile yüklüler. yani yazılım da amerikan olacak. yarın öbürgün kıbrısa girdiklerinde sen bunları çok kullanacağını sanmaya devam et.
-
Beyler evet AKP rezalet ama Allah aşkıan şu modası geçmiş kötü araçları da savunmayın. Bu araçlar hala üretiliyor olsaydı TSK için utanç kaynağı olurdu. Lütfen.
-
Yazilimlarinda amerikan backdoorlari olduguna dair bir delil varsa lutfen bizlerle paylas.
Dedigim gibi motoru şayet boz uretiyorsak ve uretmeyi biyorsak, yani know-how varsa teknolojik ilerleme kaydetmis oluyoruz. Ben TOGGu da "yerli ve milli" olduğu için degil memlekete elektrikli arac uretimi know-howı kazandirdigi icin destekliyorum. Amerikalilar bütün modern silah teknojilerini kaçan Nazilere kurdurtmadilar mi? Amerikan füzeleri alman mali mi oldu bu yuzden?
Çin tam olarak bu sekilde oncelikle AMDden lisanslayarak x86 islemci gelistirdi. 20 sene surdu ama oldu. Ekran karti yapiyorlar su an. Performans rezalet, ama oyun render ediyor. Bu isler boyle yuruyor. Once lisansliyorsun sonra kopyaliyorsun, daha sonra uzerine birseyler koyuyorsun. Sirf iktidar bundan iç siyasette nemalaniyor diye butun dunya basini tarafindan son derece buyuk bir ciddiyetle islenen sihalara bile şok atiyorsunuz.
bunları uzun uzun anlatmak istemiyorum. ne backdoor'u kardeşim. adamlar ilk f16 için 800k kod satırı ile başladılar. 1.6 milyon satıra çıkmışlardı. Türkiye'de herhangi bir şekilde yazılmış 1 milyon satırlık kod bile yoktur.
neyse yani backdoor vs çok fazla beklentin var.
bugün en basit olarak konsolunu bile 40 satırlık kodla brick yapabiliyorlar. yani tuğla oluyor. çalışmıyor. isteseler voltaj yükseltip yakarlar bile. neyse bunları uzatmıycam.
sen çin değilsin. sen islamcı parti altında 22 yılda borcu 100 milyar dolardan 550 milyar dolara borç yapmış, doları euroyu tutamamış, eğitimi batırmış bir devlet oldun. kusura bakma. dost acı söyler derler ya. ben de ülkem hakkında gerçekleri yazıyorum. acı gelebilir. yarın öbürgün ne motor üretebilirsin ne o kanatlar için kullandığın bir tür aeroglue bile üretemiyorsun. onu geçtim bu uçaklarda kullanılan vidaları da nalburdan alamazsın. uçağa takacak vidan bile yok malesef.
dost acı söyler.
-
E tamam dostum o zaman hic ugrasmayalim biz ucakla tufekle falan.
Ne yapalim mesela? Yeni heykel teknolojileri mi gelistirelim?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X