AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006) (4. sayfa)
-
-
işte palavracılardan biri de damlamış. anıtkabre asılan bayrak direğini dedesi gibi evde pantalok diktiği ip sanan kamiller :)
-
Bu jeeplerin brandası ve naylon camları mermi veya şarapnel geçirmiyordu sanki?
Konuyu açan işi bildiğine göre bizi aydınlatabilirse forum okuyucularının hoşuna gidebilecektir.
Şimdi onlar modifiye edilip sünnet düğünlerinde kullanıldıklarını görüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"verimlilik"
bu askeri jipler en sonra 2.dünya savaşında bundan 70 yıl önce falan kullanıldı.
artık savaşlarda bunlar yok.
Ukrayna-Rusya savaşında yada İsrail-Gazze savaşında bu jipleri görmedik.
-
örneğin, şu anda dünya siha ve güdümlü füzeler kullanırken, 2.dünya savaşı teknolojisine sahip tank üretimi devam mı etmeli? etmez. etmemeli.
-
2006 yılında bu jeepleri al modifiye et sat. böylece iç pazarın gelişsin, devlet hissesi gelişsin! ama yook! akp kapattmış! sonra gidip dışarıdan getirilenlere hede hödö. diyorum ya! Madem Nurol yerli milli üretiyor! neden ejder modelinin sivil için 4x4 ünü geliştirmiyor? :)
ben bu araçlar kullanışsız vs yazmadım. kendi kendinize uyduruyorsunuz. yarın öbürgün kıbrısa girdiklerinde ambargo yediğinde neyle üretecen? ama salla babam salla yerli milli diye tuttur dur.
-
Klimayı boşver, kaloriferi varmıydı bunların?
Olası muharebe koşullarında buna kim biner?
Savunma sanayiimiz krallarını imal ediyor.
Antika jeepler sünnet düğünlerinde görev yapmaya çok uygunlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konu hala devam ediyor. Yazanlar da askerlik bile yapmamış herhalde savaş zamanı kim biner diyor şaka gibi.
Bin dediler mi bineceksin. Sen kimsin ki buna binmem diyeceksin? İster bu jip olur ister naylon pencereli 62 model man kamyon olur altı üstü bir askersin bineceksin. Komutan bin diyecek yok ben binmem kaloriferi yok ha? Buna herkes bir tarafıyla güler. Sabah 4'te kaldırır kalkacaksın, araca bin diyecek bineceksin. O man kamyonda arkadaşım zatüree oldu. Kim takar? Geber. Ne kıymetin var ki?
Askeriyeden habersiz, emir komuta nedir bilmeyen bir de kartlamış üyeler yazıyor ya ne diyeyim ki? Sanki askeriyede 5 kuruşluk kıymetin var ya araç seçeceksin. Kışlada komutanın köpeği senden değerli bundan haberin yok. Köpek arkadaşı ısırdı arkadaş suçlu oldu. Adamın bacak kemiği gözüküyordu revirde. Görmesek bilmesek burada palavracılar kekleyecek. Verdiğin lav silahı eğitimde astsubay kursiyerinin çenesini dağıtmış, birisinin kulağı işitme kaybına uğramış. Bunları da gördük. 90'lı yıllardan kalan mühimmatla eğitim yapıyorsun. Çoğu patlamıyor veya yanlış yerde patlıyor. Patlamayan da bela sonra onu yanına patlayıcı kurup imha ediyorlar.
Bir de şu ordunun reklam yüzü silahlarını konuşup duruyorlar. Senin askeriyen nato çıkması silahlarla yürüyor. Bir de rusların bile emekliye ayırdığı bazı silahlar var btr-60 gibi. Hepsini gördükte konuşuyoruz depolarında hala kırıkkale tüfekler var. Askere verdiğin tüfek ya pkk çıkması keleş ya da müzelik olmuş g3a3 modeli. En yenisi 88 model falan.
-
Devlet kapatmış tamam, madem kârlı ve modifiye alanı da var, özel sektör yapar bunu.
Özel sektör bu işte bir kâr görsün, işe dalar zaten.
Hem devlet adına endişe etme, TSK envanterinde bu Jeep'lerden çok daha iyileri var.
-
3. resimdeki galiba sensin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X