Şimdi Ara

AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerli ve milliciler yine kendilerince birşeyler anşatmaya çalışmışlar. Şöyle basitinden sorayım. Nurol makina araçlarını şasesinde ne kullanıyor? hangi baskı makinasını kullanıyor? benim bildiğim iki tane büyük firma var yerli baskı üreten. Bunlar da bursa'dalar. yani az çok biliyorum. vakti zamanında bu iki şirkette çalışan tanıdıklardan birşeyler öğrendim. mesela lazer kesiciler için ana parça motor siemens. press için ortaklar meşhur alman schuler, japon komatsu.

ki bu v tipte şaselerde bildiğim ya amerikan yapımı yada alman şaseleri kullanılıyor. bu ufak bir örnek.

Otocar cobra mesela ilk versiyonunda hmmwv (AM General tarafından) şase kullanıyordu. Aracın şasesi neyse ona göre de motor seçimin olur vs vs.

ikinci versiyon için amerikalıya dedin "üretim sistemlerini ben türkiye'ye taşımak istiyorum. üretimden şu kadar" ve ikna ettin. geldin Türkiye'de ürettin. bu onu yine Türk malı yapmaz.

yani burada yerlilik nerede?

o kadar yerli ise mesela nurol makina neden yerli bir 4x4 çıkarmıyor? yoksa amerikalı tedarikçi buna izin vermez mi? peki o zaman bu şirket nasıl yerli milli üretim yapmış oluyor?

yahu sen daha titanyum ayıklayıp saflaştıramıyorsun bana yerli milli jet uçağından , motorundan söz ediyorsun.

graphit toprağından çıkıyor. saflaştıramıyorsun ki dışarıdan alıyorsun. bana "stealth" ürettiğine ikna etmeye çalışıyorsun? daha uzar gider bu da...

Diğer taraftan ise artık devlete ait olmuş ve bir çok patenti de kendi bünyesine katmış bir girişimi geliştirmek varken, kapatmanın mantığını ben hala anlayamıyorum. hele ki kapatan zihniyet "yerli milli" türküsü söyleyip dururken.

===============

THE BOZKIRyoutube
    Willys Nasıl Tuzla Cip oldu #askeri
    https://www.youtube.com/shorts/zu7mavaPUEE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 22 Kasım 2024; 23:48:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 70-80 sene öncesinin Jeeplerinin brandası ve naylon camları ultraviyole ışınlarına dayanıklımıdır acaba?

Koşullar zorlu, kapalı garaj arazide bulunmaz, atmosferik şartlar değişken.

Bunların brandası ve plastik camları mermiye karşı nasıl direnebilirler acaba?

İyi ki bu köhne teknolojiyi bırakmışız.

Türk askeri işini iyi yapar, yaptırır.
  • İşiniz gücünüz muhalefet ,onu bile doğru düzgün yapamıyorsunuz.

ÖzkanK

Gelir birazdan AKP yazmıssın baslığa AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006) 

• Bu ve bunun gibi zırhsız askeri araçlara asker haklı olarak binmiyor.

Her türlü Zırhlı askeri araç üretiminde Türkiye dünya devleri arasına çoktan girdi.

ÜLKEMİZDE ASKERLİK YAPANLAR BUNU İYİ BİLİR.

Askere bekleriz, vatan borcu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koskoca askeri fabrikanın kapanmasının sebebi zırhsız araç üretimiymiş. Her konuya atlayan maaşlı elemanlara bak. Forumun siyaset kısmı gerçekten komedi bir hale geldi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Vay, demek öyle. Bu vatanın evlatlarından (askerliğini adam gibi yapanlarından) eksiği veya fazlası yoktur umarım.

Askeri konulara hafiften ilgisi var gibi de görünüyor.

Sanırım Youtube'dan bu tür meseleleri izlemesini seviyor.

Ama YouTube izlemek yetmiyor olsa gerek ki 70-80 sene önceki askeri araçları terkedip Türkiye'nin modern zırhlı araç üreticisi devi olduğunu bilemiyor.

"Her Türk asker doğar"

"Asker ocağı peygamber ocağı"

Derler Türk'lerde.

Yarın euroları yatırıp kanuni hakkıyla konsolosluktan teskereyi alır, sonra başımıza askeri uzman da kesilebilir

Titanyum ayrıştırma bilmiyormuş Türkiye o yüzden askeri jet uçak yapamaz gibi zırvaları da vardı.

Derken Hürkuş ikinci prototip uçuşunu yaptı.

• Türkiye'nin askeri araç üretiminde dev bir ülke olduğunu dünya üzerinde bilmeyen kalmadı diye düşünüyorum.

70-80 sene önce ürettiğimiz Jeep araçların yüzünü askeri geçit törenlerinde görebiliriz.

• Bunların brandası mermi geçiriyormudur ki?

Bu aracın üzerinde ki branda Ultraviyole ışınlarının maruziyetinde dayanıklılığı ne kadar olabilir?

Kliması ve kaloriferi varmıydı bunların?

• Bu araçlara asker binmiyor diyen eleman var ya.AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006) hattaAKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006) 

Askerin fikrini soran mı var? Ne verirlerse onu kullanacaksın orada senin fikrinin önemi yok.

Ben askerdeyken 1962 model man kamyon kullanılıyordu. Bu jipler vızır vızır kullanılıyordu. Hatta tuzla cip denen jip olmuş toros bile vardı. 2013 senesi. O man kamyonları denetleme zamanı garajdan alıp tepelere bırakıyorlardı denetleme bitince geri geliyordu. Araçların çoğu hurdaydı zaten verdikleri tüfekler bile 70'li yıllardan kalma. Land jiplerin çoğu parçası gelmiyordu be.

Asker binmiyormuşmuş. Bunu yazan elemanda 50-60 yaş arası para için siyasi parti borazanlığı yapmaya çalışan biri. Yazık be. Yaşlanmış, ekmeğe muhtaç olmuş burada palavra sıkıyor.

• silistreli kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Yarın euroları yatırıp kanuni hakkıyla konsolosluktan teskereyi alır, sonra başımıza askeri uzman da kesilebilir

Bunda hiç şüphe yok şayet dövizli de yapacağını sanmıyorum AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006) Hoş askerliğini yapmamış haliyle bile general modunda takılıyor. Arkadaş her konunun uzmanı. Sürekli Bulgaristan göçmeni olduğu için safkan Türk olduğunu, Anadolu Türklerinin aslında Türk olmadıklarını Ermeni, Rum, Arap olduklarını, kendisinin Karamanoğlu ailesinden olduğunu, Atatürkün akrabası olduğunu falan yazıyor AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006) Bu tip iddialı saplantılara düşenlerin neredeyse tamamının kaynağı twitter ve youtubedaki desteksiz palavra içerikler oluyor. Dün sordum "Kemalistim, nasyonal sosyalistim diyip askerliğini yapmamanın, kaçmanın izahı nedir" diye, cevap vermedi tabi.

• AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006)

Türkiye'nin yaptığı bazılarından örnekler.

Bir Tuzla üretimi brandalı naylon camlı Jeep olamazlarsa da.

İdare ederler sanırım.

Sanırım bizim Türk ordusu ileriyi iyi görebiliyor.

Alkışlıyorum.

Askerde olsam muhtemelen bunun komutanı olurdum.

Hızlıca revire sevk eder sağlık camiasının kucağına atardım,,,AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006) 

Bu arada sen de Bulgaristan göçmenisin sanırım hocam? Silistreli isminden öyle yorumladım. Senin bu arkadaşın foyasını patlatman daha bi manidar oldu :) Aynı zamanda tam bir Rus hayranı olduğu için Bulgaristan Türkü demeye bin şahit ister. Ama safkan Türkmüş yersen.

Hahaha AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006) 

• Bizim ordumuzu bu güvensiz araçlardan kurtarıp birden çok firmamızın üretim gücüyle son sistem donanımlı askeri araç üreticisi olmamızı sağlayan ve bu üretimi destekleyen hükümetimize teşekkür ediyorum.

Mercedesin Unimogları da vardı. Onlara da binmek istemiyor haklı olarak askeri personelimiz.

Herşeyde olduğu gibi önce emniyet, önce güvenlik

• Askerde olsa komutan olacak eleman para için bütün gün burada yazıyor. Kahvede tutunamamış, evladı bile sallamıyor ki bütün gün burada.

Askerde bunun gibiler hiçbir şey olamaz. Yaşı geçkin adam bir kere asteğmen olamaz. Kısa dönem desek o zaman komutan olamaz. Zaten kısa dönem kalktı normal er olur. 20 yaşında askere gelenden en ufak bir farkı olmazdı. Yaşlı olduğu için askerde ezilmesin diye anca birilerinin yancısı olurdu. Yalakalık yapıp bitirmeye çalışırdı. Olay böyle olurdu.

Meseleleri bilmediği için herhalde bu da askerlik yapmamış. Desteksiz sallıyor. Neymiş bu jiplere asker binmiyormuş. Şaka gibi.

AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006)  Aynen, Namık Kemal'in Vatan Yahut Silistre piyesi vardı. Bilirsiniz işte orda Sultan Abdulmecidin yaptığı tabliyeler vardı. Erzurumda ki Aziziye tabliyeleri ile aynı.

Silistre orası.

Serhat şehrimiz. Bugün bizde değil.AKP'nin kapattığı TSK'ya ait 4 çekerli arazi araç üretim fabrikası (2006) 

• Heryerde yazıyor.

Önce Emniyet Sonra Hareket.

• 70-80 sene öncesinin Jeeplerinin brandası ve naylon camları ultraviyole ışınlarına dayanıklımıdır acaba?

Koşullar zorlu, kapalı garaj arazide bulunmaz, atmosferik şartlar değişken.

Bunların brandası ve plastik camları mermiye karşı nasıl direnebilirler acaba?

İyi ki bu köhne teknolojiyi bırakmışız.

Türk askeri işini iyi yapar, yaptırır.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.