Şimdi Ara

Akp yenilgiden zerre ders alamamis Numan Kurtulmuşdan yeni anayasa talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Ümit ediyoruz ki yeni dönemde ortaya çıkacak anlayış birliği içerisinde, mecliste oluşacak çok büyük ittifakla yeni anayasamızı yapmak mümkün olur"

Akp yenilgiden zerre ders alamamis Numan Kurtulmuşdan yeni anayasa talebi
    Akp yenilgiden zerre ders alamamis Numan Kurtulmuşdan yeni anayasa talebiAkşam Gazetesi (@Aksam) on Xtwitter
    #CANLI | TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Ümit ediyoruz ki yeni dönemde ortaya çıkacak anlayış birliği içerisinde, mecliste oluşacak çok büyük ittifakla yeni anayasamızı yapmak mümkün olur https://t.co/nwE6tnA5um
    https://twitter.com/Aksam/status/1775209668400324803

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 2 Nisan 2024; 20:27:2 >

• Yenilme deme, onlar bilerek verdiler seçimi abisi... Ders vereceklermiş reislerine Akp yenilgiden zerre ders alamamis Numan Kurtulmuşdan yeni anayasa talebi 

• Kılıçdaroğlu denen adamın Deva, Gelecek, Saadet ve DP'ye verdiği halkta karşılığı olmayan vekiller ile geçer heralde. Erdoğan onları kendi partisine transfer eder.

• 1921 Anayasası savaş döneminde çıkartılan anayasadır. Temel hak ve özgürlüklere yer vermez... (yani Ahmet'in şu, Ayşe'nin bu hakkı vardır diye bir şey yazmaz)

1960 Anayasası darbe anayasası olmakla birlikte Türkiye'nin en özgürlükçü anayasasıdır... (Hatta bu kadar hak halka fazla geldi deyip sonradan yapılan değişikliklerle haklar tırpanlanıyor)

Bu yazdıklarım devletin resmi ders müfredatından. ÖSYM sınavlarda soruyor... Zaten yarım saatini verip iki anayasayı da okuyan kendi de görebilir.

Gazete(!) mi yanlış yazmış yoksa...

Bir de AKP ne değişikliği istiyor? Değişiklik yapılacaksa eyaletsiz başkanlık olmaz. Bakalım AKP 1 eyalet kazanabiliyor mu? İstanbul'u seçimsiz AKP'ye ver, in cin top oynar.

• kaan1840 kullanıcısına yanıt

Yeni anayasa için yeni (zoraki) ittifaklar ortaya çıkabilir. RTE partiden küfür ederek, arkalarına vurarak gönderdiği eski elemanlarıyla tekrardan çalışmaya heveslenebilir. Zaten yerel seçimler DEVA, GP falan bunların tabela partileri olduğunu gösterdi..liderleri de bunun farkındadır sanırım. AKP ile tekrardan çalışmak isteyebilirler.

KK ağzımıza etti

• Hayret her konuyu referanduma götüren AKP ne hikmetse söz konusu yeni anayasa olunca bunu TBMM'de yapmak istiyor.Neden acaba?

Peşinen söyleyeyim..Eğer referandum yapılır ve anayasa önüme gelirse hiç incelemeden direk 'hayır' oyunu verir geçerim...Bunların yapabileceği anayasaya inancım ve güvenim 'sıfır'....

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Hocam referandum yapılsa %70 ile hayır oyu çıkar diye AKP yanaşmıyor. Ondan dolayı mecliste çözelim diyorlar. Birde diyorlar, referanduma götürmeye zahmet etmeye hiç gerek yok. Siz demiyormuydunuz, millet iradesi ne derse o? Türk milletine niye sormuyorsunuz o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstifa ve Prim Günü
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

Yerel seçim hezimetinden sonra bunlar bir süre seçim-referandum gibi sözcükleri duymak istemezler hocam😂 zaten referanduma da götürmezler bu meseleyi..en hafif tabiriyle SIKAR biraz!

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

Hocam bu anayasanın meclisten geçmemesi lazım. Bunların amacı 1921 anayasası. 1921 anayasında milli-üniter ulus devletinin tanımı yer almıyor. Atatürk ilkelerini barındırıyor. Eğer öyle olursa, Türk devletinin sonu gelir. 1921 anayası, devleti parçalanmaya götürür. Dediğim gibi 1921 anayasasında devletin kuruluş değerleri yer almıyor.

• Yeni anayasa bir ihtiyaç.

Keşke bütün partiler oturup anlaşabilse anayasa için ama bizim gibi ortadoğu toplumlarında çok zor. Siyasi olgunluk yok kimsede herkes biribirine hain satılmış terorist sen şucusun o bucu diğeri terorist diye baktığı için oturup vatan milllet devlet konularında bile uzlaşma çıkmıyor.

Koca ülkede anayasa sadece Askeri darbeler ile baştan yazılmış son 100 yılda.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Yani laiklik cumhuriyet askeri darbemi ?

• Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

Ne alaka ? Ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun.

Laiklik anayasaya 1937 de giriyor zaten Atatürk sağ o zamanlar askeri darbe flanda yok meclis kararıyla giriyor.

Cumhıriyette normal meclis kararıyla ilan ediliyor bilmeden alakasız şeyler atıyorsun.

Benim dediğim 1961 ve 82 darbe anayasaları. Anayalar toptan çok iyi veya topran çok kötü denmez zaten. Anayasada 150-200 madde var. 198 tanesi süper ötesi olur ama 2 tane çarpık veya yanlış anayasa maddesi ile diğer 198 maddeyi çöp edebilirsin.

Not: Mesela örnek vereyim süper bir anayasa yazarsın. Ama sonuna bir madde eklersin Cumhurbaşkanı istediğinde anayasayı askıya alabilir ve verdiği kararlar yargı denetimine tabi değildir dersin. Al sana anayasa... Çık işin içinden bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 3 Nisan 2024; 1:30:31 >
  • Haklısınız dostum...Ayrıca bunların en son yaptığı büyük anayasa değişikliği 2010 yılındaki referandumdu...Hiç unutmam o dönem bu anayasa değişikliği ile yargının neredeyse tamamı fetöcülerin eline geçmişti.Hatta o dönem fetö ölüm döşeğinde olmayan herkesi anayasa değişikliğine 'evet' oyu vermeye çağırmıştı.O dönemki liboşlar 'yetmez ama evet' sloganları atıyorlardı.Dahası Anayasa değişikliği referandumdan 'garanti' geçsin diye referandum maddeleri arasına çok gerekli olmayan ancak normal vatandaşın ihtiyaçlarına hitap eden düzenlemelerde eklenmişti.En çok aklımda kalan ise icralık olan insanların evlerindeki ev eşyalarına yönelik yapılabilecek haciz işlemlerinin zorlaştırılmasıydı.O dönem ki CHP genelbaşkanı Deniz Baykal bu düzenlemenin kasıtlı şekilde referanduma sıkıştırıldığını ve vatandaşları yanıltmaya yönelik olduğunu eğer malumlar samimilerse bu düzenlemeyi istedikleri vakit TBMM'de ki çoğunlukları sayesiyle geçirebileceklerini ve CHP'nin de bu düzenlemeye destek vereceğini açıkladığı halde icrayı zorlaştıran düzenlemeyi referandum maddeleri arasına koymuşlardı.Buna benzer normal vatandaşı 'evet' oyu vermeye itecek birkaç maddeyi daha anayasa referandumuna sıkıştırmışlardı.

Şimdi bunları yapanlar 'sivil anayasa' çağrısı yapıyor...Üstelik 2017 yılında mühürsüz oyların geçerli saydırılarak tasfiye edilen parlamenter sistemi de unutmuş değiliz...Son 20 yılda yaptıkları tüm referandumlarda öyle ya da böyle şüphe uyandıran işlere imza atanların yapacakları anayasaya ne kadar güvenilir?Kaldı ki mevcut anayasaya bile istedikleri zaman uyuyorlar istedikleri zaman uymuyorlar...En son 2010 yılında yapılan değişiklik ile AYM'ye verilen bireysel başvuru hakkı ile kavga ediyorlardı.Yine 2017'de ki referandum ile getirilen 50+1 sistemi ile de kavga ediyorlar.Daha kendi yaptıkları anayasa düzenlemeleri 10 yıl içerisinde sistemi tıkarken neye güvenerek 'sıfırdan' yeni bir anayasa yapmaya yelteniyorlar anlamak gerçekten güç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 3 Nisan 2024; 2:39:44 >

• kaan1840 kullanıcısına yanıt

Cb secimlerinde Kilicdaroglu denen olmasaydi onun yerine baskasi olsaydi bu saydigin partilerle is birligi yapmiyacakti degilmi ? Ozgur Ozel daha partinin baskanligina oturmadan hapisteki Selahattin Demirtas'a selam gonderdi !

Ekrem Imamoglu, Dem cilerle simdili bal ayini yasiyo ama ne hikmetse varsa yoksa Kilicdaroglu degilmi ?

Utanmasaniz gece ayagini pire isirsa onuda Kilicdaroglundan bileceksiniz !

• Halk aç bunların derdi yasa masa anayasa falan filan kimsenin umurunda olmayan şeyler

Aynı gorbacovun son dönem politikaları gibi halk açım ölüyom derken gorbacov batiya sirin gozukmek icin halka özgürlük veriyordu

Aç ama özgür halk nedir ki? Ulan demin 5 markete gittim deodorantlarin en kötüsü 80 lira orta seviye dis macunlari 220 lira kötüsü 60 lira
    Gıdaya falan girmiyorum bile herkesin malumu 100 lirayla 5 tane ramazan pidesi alır olduk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anayasayı değiştirilerse bu kılıçdar denen çapsızın, youtube canlı yayında 10 küsür dinleyeni olan akp artığı partilere verdiği onlarca milletvekili sayesinde olacaktır.

Yukarıda vatandaşaın biri yazmış başınıza ne gelse kılıçdardan bileceksiniz diye, EVET ondan bileceğiz çünkü yaptıkları ile cumhur ittfakının gizli ortağı olduğunu kanıtladı.

• Tamamen nabız yoklama. Sakin olun arkadaşlar.

Seçimin yenilgisini Ak Parti anayasa tartışması ile, çakma milliyetçi kesim ise oraya buraya kayyum atayarak hazmetmeye çalışıyor.

• Aynen, şeker fabrikaları satılınca şeker ucuzlayacak diyordun. Yanıldın.

• Yeni anayasa tartışmalarının halkın oy tercihinde ya da sandığa gitmemesinde etkisi olduğunu düşünmüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.