Şimdi Ara

Akredite nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İleride yurt disinda doktorluk gibi bir hayalim var mezun olacagim uninin akrediteye sahip olmasi ile ilgili bir sey okudum dogru mudur ve tek basina yeterli bir sey midir? Akredite tam olarak nedir aciklarsaniz sevinirim, eger gerekliyse sanirim elazig da firat tipi tercih edecegim akreditesi olan belkide tek dogu universitesi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Tek başına yeterli olduğunu sanmıyorum ama bir artısı vardır diye elbette hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerika için akredite olmayan okullar sınava başvuramıyor artık

• Uptullah

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.

Bu belge diplomaniza ek bir belgedir ayrıca. İlgili dernek tarafından (örneğin tipdak,hepdak...) belirlenen standartlara fakultenizin uyduğunu gösteren bir programdır. Her fakültenin alma zorunluluğu yoktur. Ancak fakultenizin eksi ve artilarini kendi açınızdan da akademisyenler tarafından da görme şansınız vardır. Akreditasyon süreci hem öğrenciyle hem de akademisyenle işbirliği içerisinde yürür.

• Ege üniversitesinin ilgili topluluğuna katılmayı düşünüyorum, ondan bu konuyu arastirmistim ve sunum yapılmıştı. Sorularınız varsa daha alabilirim.

• diamante35 kullanıcısına yanıt
    Hocam yurt disinda doktorluk icin gerekli diyorlar dogru mudur her ulkede mi boyle yoksa belli basli avrupa ulkelerinde mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yine denklik sınavına gireceğiniz ülkeler oluyor diye biliyorum. Ama akreditasyon yurtdisinda ciddi bir artı. Yabana atmayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.