Şimdi Ara

Aktif-Pasif ustalardan yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilen için çok kolay bir soru.

Klipsch R-50PM Aktif hoparlör alacaktım fakat, pasif + amfi sisteminin daha iyi ses vereceğini duydum.

Klipsch R-50M pasif bir hoparlör alıp yanına amfi koysam daha iyi ses alabilir miyim? (aktife kıyasla)

Ben sadece müzik dinliyorum ve isteğim derinlikli pürüzsüz bir ses almak.

• bir kısa cevap?

• köle kullanıcısına yanıt
    İnternetten gördüğüm kadarıyla pasif hoparlör 20 bin tl, aktif hoparlör ise 35 bin tl. Aradaki 15 bin tl farkla amfi + dac alınması gerekiyor.

Açıkçası bulunacak amfi ve dac seçeneklerine göre ses daha da iyi olabilir, daha da kötü de olabilir.

Bunun yanı sıra en önemli noktalardan biri de müziği nereden dinlediğiniz? Yani kaynak cihaz olarak pc mi kullanılacak, özel bir streamer cihaz mı, yoksa tv yada plak çalar vs mi?

Eğer tv ise aktif hoparlörde hdmi arc girişinin olması büyük avantaj sağlar. Hoparlörlerin sesini tv’nin kumandası ile ayarlama şansınız olur. Ayrıca sistemi hem tv’de bir şey izlerken de kullanabilirsiniz hem de müzik de dinleyebilirsiniz.

Kaynak cihaz pc ise ve güzel bir ses kartı yada dac yoksa aktif hoparlörde usb girişinin olması iyi olur.

Bunun dışında bu hoparlörleri ve de benzer fiyattaki alternatifleri dinlediniz mi?
    Her markanın farklı bir ses karakteristiği olur. Misal kplisch için parlak tonlu bir marka diyebiliriz. Örneğin fazla parlak ses bana bir yerden sonra yorucu geliyor. O yüzden ben kplisch’e mesafeliyim. Aynı durum sizde de varsa o zaman dinlemeden aldığınıza pişman olabilirsiniz. Yada tam tersine sevebilirsiniz de.

Bu sebeple eğer bu tarz Hifi ürünler hakkında deneyiminiz yoksa mutlaka bir kaç farklı markanın hoparlör ve amfisini dinleyin. Bu şekilde ne tarz bir sesin sizin hoşunuza gittiğini görün derim.

Bunun dışında Fosi Audio, smsl gibi Çin menşeili küçük amfiler üreten markalar var. Fosi’nin v3 ve Za3 modelleri var. Yine smsl’nin farklı farklı amfileri ve dacları mevcut.

Eğer yurtdışından ürün getirtme şansınız varsa bu amfilere ve daclara bakabilirsiniz.

Bu arada wiim pro amfi var ama Amerikan markası. Bu amfide hdmi arc vs bir çok özellik var. Yanlış hatırlamıyorsam bu amfinin streamer özelliği de vardı. Yani tam bir all in one ürün ve yurtdışı yorumları oldukça iyi. Bu amfi ile birlikte başka pasif hoparlörlerde alternatif olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.