Şimdi Ara

Subwoofer - Pasif olanı nasıl aktif yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
2
Favori
3.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım Sony STR DH520 receiver elimde bulunan Bose Acoustimass 5'in subwoofer'ı ile uyumlu çalışmıyor. STR DH520'de mono çıkış var ve aktif subwoofer istiyor.

Elimdeki Bose'dan oldukça memnunum ayrıca kısıtlı bir bütçem olduğu için yeni bir aktif subwoofer almak istemiyorum.

En uygun ve ekonomik çözüm önerisine ihtiyacım var.

Yardımcı olursanız sevinirim.

• eve gidince cevap yazarim..
  • tamam cevabınızı bekliyorum
  • Acoustimass hoparlörlerinizin Subwooferını Amfinin Front çıkışından bağlayın be uydularınızı da Subwooferın Satellite out kısmına bağlayın yani olması gerektiği gibi. Bu arada amfinizin üzerinden Front Speakers LARGE yapın ve Subwoofer NO yapın. Bu sayede tüm subwoofer sinyalleri pasif subwooferınıza yönlenecektir. Bu arada sakın uydularınızı direkt amfiye bağlamayın...
  • akustimas in amfisinde kendi crossover i var. yukarida arkadasin anlattigi gibi baglayacaksin. ama tam manasiyla 6kanal ses alamazsin fakat alt frekanslari duyarsin
  • Cevaplar için teşekkürler.

Ben de front'tan ses çıkışı aldım ancak uydu denilenler sanırım surround hoparlörler değil mi? onları kendi çıkışlarına bağlamıştım. front left ve right'tan ses alıp, front'un sesini subwoofer'dan nasıl surroundlara vereceğim onu anlamadım.

Bu arada ayrı bir anfi alıp, onu kullanma fikirlerini de duyuyorum. bu konuda fikri olan var mı? ayrı bir subwoofer anfisi alıp, STR DH520 anfinin mono çıkışından ses alıp, bu ayrı anfiden geçirip, öyle elimdeki subwoofer'a bağlantı yapma fikrine ne dersiniz?

teşekkürler.
  • Böyle ....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba,

Evet ben de bu şekilde yaptım bağlantıyı; ancak pasif olan subwooferı ek bir subwoofer anfisiyle destekleyerek aktif hale getirmek de mümkün değil mi? marantz'ın dediği gibi tam anlamıyla 6.1 ya da 5.1 olmuyor?

başka öneriler var mıdır?
  • Amfiden subwoofer seçeneğini NO yada OFF olarak değiştirdiniz mi? Değiştirirseniz subwoofer için gelen sinyallerin yani .1 kanalının tüm verileri Acoustimass BASS modülü tarafından üretilecek yani aktif subwoofer 'a ihtiyaç kalmayacak.
  • Evet, şu anda subwoofer seçeneği NO modunda. o zaman aktiften alabileceğim şekilde pasiften ses alabiliyorum anlaşılan.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.