Şimdi Ara

AKTİF SUBWOOFERLAR (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.848
Cevap
59
Favori
226.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var, avr li sisteme geçmeden önce z5500 kullanıyordum, haliyle bas çok yüksekti, şimdi ise Sony str dh 770 avr ve yamaha nın aktif bası var, sw215, bu bana biraz yetersiz geliyor, kulağım alışmış z5500 ün yüksek bas sesine, Sony avr de çift subwoofer çıkışı var, şimdi ben oturduğum koltuğun arkasına da bir subwoofer ilave etsem uygun olur mu acaba, nasıl bir subwoofer tercih etmem lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

Arkadaşlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var, avr li sisteme geçmeden önce z5500 kullanıyordum, haliyle bas çok yüksekti, şimdi ise Sony str dh 770 avr ve yamaha nın aktif bası var, sw215, bu bana biraz yetersiz geliyor, kulağım alışmış z5500 ün yüksek bas sesine, Sony avr de çift subwoofer çıkışı var, şimdi ben oturduğum koltuğun arkasına da bir subwoofer ilave etsem uygun olur mu acaba, nasıl bir subwoofer tercih etmem lazım.
    O Yamaha ile o iş olmaz hocam. Daha güçlü subwoofera ihtiyacınız var. Bütçeniz kısıtlı ise önerim ikinci el definitive pro 80 veya 100 model sub olur. 600-800e bulursunuz tahminim. İş bütçede bitiyor. Ama o yamaha ile kullanmayın uyumsuz olur gerekirse tek çıkış için güçlü bir subwoofer bakının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 23 Mart 2019; 19:52:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DoğukanBlack

Bu videoları izledim ama tam anlayamadım.
    Adamın elinde tuttuğu cihaz nedir.

0 var - ve + değerler var ne anlama geliyor.

Klipsch özellikle fiyatına göre yurtdışında çok iyi.

Geçen gün aquaman izledim suba hayran kaldım.tabi fiyatına göre.
    Analog SPL meter, benim bildiğim ayarını 110db'e getirmiş. Bu 0 da olduğunda 110db anlamında. Artı ve eksi değerlerde 110'a ekleniyor veya çıkartılıyor.

Neden + ve - yapmışlar sorusu ile oldukça karışık. Herhalde analog olduğundan böyle bir çözüm bulmuşlar.

Forumda eminim kullanan meraklı üyeler vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

O Yamaha ile o iş olmaz hocam. Daha güçlü subwoofera ihtiyacınız var. Bütçeniz kısıtlı ise önerim ikinci el definitive pro 80 veya 100 model sub olur. 600-800e bulursunuz tahminim. İş bütçede bitiyor. Ama o yamaha ile kullanmayın uyumsuz olur gerekirse tek çıkış için güçlü bir subwoofer bakının.

Alıntıları Göster
    Öyle yapayım, peki bu tavsiye Ettiğiniz sub modelleri yeterince güçlü mü acaba.

• quote:

Öyle yapayım, peki bu tavsiye Ettiğiniz sub modelleri yeterince güçlü mü acaba.

Alıntıları Göster
    Elbette bir apartmanda kullanamayacağınız kadar 250 watt rms. ancak z5500 güçlüden ziyade filmde kedi yürüse ona bile tepki veren doğru bir cihaz değil onunla kıyaslamayın. pc hoparlörü neticede bahsedilen. avrnin bas yönetimi ile onunki epey farklı deneyimleyince anlayacaksınız. gerçek sinemada olması gereken bas o değil öyle gereksiz uzatmalar, tepkiler vs.

• quote:

Elbette bir apartmanda kullanamayacağınız kadar 250 watt rms. ancak z5500 güçlüden ziyade filmde kedi yürüse ona bile tepki veren doğru bir cihaz değil onunla kıyaslamayın. pc hoparlörü neticede bahsedilen. avrnin bas yönetimi ile onunki epey farklı deneyimleyince anlayacaksınız. gerçek sinemada olması gereken bas o değil öyle gereksiz uzatmalar, tepkiler vs.

Alıntıları Göster
    İşte tam da Dediğiniz gibi, z5500 ün bası tam da bahsettiğiniz gibiydi, tamam doğru değil ama kulağım alışmış sanırım, kullandığım subwoofer bana çok zayıf geldi. Peki bu önerdiğiniz subwoofer ların 80 mi yoksa 100 olan modeline mi bakayım. Sanırım hoparlör çap farkı var bunlarda.

• Merhaba arkadaşlar
    İhtiyaç fazlası olduğu için satışa koydum.
    jbl stüdyo e8400 p
    İlgilenen arkadaslar özelden mesaj atabilir.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-jbl-studio-e-8400p-aktif-subwoofer-575680091/detay/

• quote:

Alıntıları Göster
    Hocam bir tane buldum ama, nasıldır bu acaba ? Definitive Technology DT-0028 Powerfield Subwoofer

ilan da şu ,https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-takasli-definitive-pro-sub-673939774/detay/

• Cok harika bir karşılaştırma olmuş.

SVC PB3000 vs Klipsch 115, 24Hz ve altında SVC PB3000 tam iki kat fazla bass üretiyor. Fiyatı da yüksek tabii.

• Bu You Tuber Klipsch 115 ve SVS 3000 icin bass ne kadar iniyor diye bir test daha yapmis. Ilginc sekilde 20hz altinda Klipsch daha dengeli guc kaybediyor. SVS 15hz'ler civarinda Klipsch'in altina dusuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 31 Mart 2019; 8:10:43 >
  • Arkadaşlar bu subwoofer hakkında kafam iyice karıştı, yardımınıza ihtiyacım var. Şimdi kullandığım subwoofer 20 cm çapında, sanırım 150 watt bir subwoofer, fakat bana çok yetersiz geliyor, odam 25 metre kare civarı, ben en az 25 cm sürücü çapına sahip, bana z5500 ün bas gücünü aratmayacak bir subwoofer istiyorum, 2. El alacağım ve bütçem 600, 800 civarı.

Birkaç tane subwoofer buldum ama yanlış bir seçim yapmak istemiyorum.

JBL dijital 10
    Powercube 10+
    Definitive pro sub 700
    Definitive pro 12a ( bütçemi aşıyor ama çok çok iyiyse bir çaresine bakarım)

Yamaha yst sw 135 ( bu da bütçemi aşıyor)

Definitive powerfield 700 watt

Hangisi doğru seçim olur.

• Bu arkadaş yine güzel bir video hazırlamış. Odanın değişik yerlerine konan subwoofer'ların bass outputlarındaki değişiklikler. Önce tek tek sonra da iki sub'ı devreye sokarak ölçüyor. Aslında oldukça da kolay bir grafiksel ölçüm. Bir ara fırsat bulup yapmak lazım. Sub'lar yine Klipsch 115sw

• Günaydın,
    stereo sisteme subwoofer eklerken en iyi seçenek hangisidir?
    stereo anfimde preout çıkışı var. Rca kablo ile bağlantı yapabilirim.
    Ya da Rel subwoofer ın kendi kablosu ile anfinin hoparlör çıkışlerından bağlantı yapabilirim.
    Teşekkür ederim.
  • Rel in sitesinde HF giriş (anfinin hoparlör çıkışlarından yapılan) ile en iyi sonucun alınacağı belirtilmiş.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun, orjinal halini bozma bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: väliaikaista

Günaydın,
    stereo sisteme subwoofer eklerken en iyi seçenek hangisidir?
    stereo anfimde preout çıkışı var. Rca kablo ile bağlantı yapabilirim.
    Ya da Rel subwoofer ın kendi kablosu ile anfinin hoparlör çıkışlerından bağlantı yapabilirim.
    Teşekkür ederim.
    mini dsp iyi seçenek gibi gözüküyor.

• bazı sublarda hoparlör yere bakıyor zamanla bu hoparlöre zarar verirmi ? hoparlörün ters durması beni şüphede bırakıyo
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

mini dsp iyi seçenek gibi gözüküyor.

Alıntıları Göster
    Gayet iyi bir seçenek, ben doğrudan üreticiden değil aşağıdaki adresten referans mikrofon ile kalibrasyonu yapılmış ve kalibrasyon dökümanı ile paylaşılan versiyonu öneririm. uzun süredir ben kullanıyorum ve oldukça memnunum.
    cross-spectrum.com
    Cross·Spectrum - Calibrated MiniDSP UMIK-1 Microphones for Sale
    http://cross-spectrum.com/measurement/calibrated_umik.html

• Tek subwoofer mı yoksa daha ucuz iki subwoofer mı?

1400 dolara SVS PB3000 vs Amerika fiyatı ile tanesi 700 dolardan iki Klipsch R 115SW (bu arada ben tanesini 550 dolara almıştım )

SVS PB300 max 2500w, Klipsch R115SW max 800w.

Bana iki Klipsch daha iyi gözüktü grafiklerde ama siz karar verin.

• 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.