Şimdi Ara

Akü - Adaptör seçimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elektirk scooterımın adaptörünü kaybettim.

üzerinde seri bağlı 12V , 4.5Ah/20Hz 2 adet akü bulunmakta. Yeni adaptör alacağım sizce düzgün şarj edebilemek için adaptörün volt - amper değeri ne olmalı ?
    ayrıca elimde ayrıca 19V 4.47 A Adaptör var bu iş görürmü?

akülerin üzerinde aşağıdaki yazılar yazıyor.
    Constant Voltage Charge
    standby use: 13,5-13,8 V
    cycle use : 14,5 - 14,9 v
    max. initial current less than 1,35 A

teşekkürler

• Jojoned J kullanıcısına yanıt
    Aküler seri mi bağlı yoksa paralelmi?
  • 2 adet 12 v seri bağlı
  • Jojoned J kullanıcısına yanıt
    Öyleyse elindeki laptop adaptörü işe yaramaz.28 volt ile 30 volt arasındaki bir değerde adaptör gerekir,bu değerde hazır adaptör bulamayabilirsin.
    Devre yapmak gerekir.
  • 24 v 2,5 amper bir adaptör buldum ama oda pek şarj etmiyor gibi :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jojoned

24 v 2,5 amper bir adaptör buldum ama oda pek şarj etmiyor gibi :(

24 v adaptör şarj etmez.28/30 v olmalı.Resimdeki güçkaynağından (24volt 30 watlık) bir tane alıp,çıkışını ayar vidası ile yükseltip(artık ne kadar yükselirse 30 v geçmemeli) akülere bağlayıp şarj edebilirsin.

http://tr.aliexpress.com/item/DC-DC-Power-Converter-Step-Up-Voltage-Boost-Module-3A/567246588.html?recommendVersion=1

Yada bunu gibi step up devre ile laptop adaptörünün 19 volt çıkışını 28 volt'a yükselterek kullanırsın.

Akü - Adaptör seçimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem3457 -- 21 Nisan 2015; 14:55:47 >

• anladım mevcut voltaj değerinden 4 -6 volt daha yüksek olması gerekiyor. bu tarz bir apaptörüm vardı die hatırlıyorum bakıcam yarın.

peki amper olarak ne seçmem lazım. akülerin üzerinde max.initial current : less than 1.35 yazıyor. yani adaptör 1.35 amper den düşük mü olması gerekir ayrıca 2 akü seri bağlı olunca 2x1.35 amperden max 2.7 amper lik şarj aletimi kullanabilirim?

ayrıca basitçe şarj süresi hesaplamada Zaman(saat)=akü kapasitesi(Ah)/Şarj akımı (A) denmiş ama akü içinde ne kadar kalmış onu nasıl bilebilirim? fazladan şarj edip aküleri bozmak istemem.

teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.