Şimdi Ara

Uzaktan Kumanda Tamiri için Basit bir Yol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
63
Cevap
5
Favori
142.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizler elektronikçisiniz biliyorsunuzdur belki ama site içi aramada göremedim, sizlerle paylaşayım istedim.
    Gecenin bir yarısı Winfast Tv Kartımın kumandasının tuşları iyice çalışmaz hale gelince açıp kurcalamak gerekti.

Terden dolayı oluşan nemi, pisliği bir güzel temizleyip kapatmama rağmen tuşlar istediğim gibi çalışmıyordu.
    5 YTL verip alabileceğim bir TV kumandası gibi olmadığından problemi bir şekilde halletmem gerekti.

Biraz uğraştırsada harika çalışan bir çözüm buldum. (Belki sizlerin bildiği bir şeydir.)

Kurşun kalemle tuşların bastığı yolları bir güzel karaladım.
    Kapağı kapattım, pillerini taktım ve denememi yaptım.
    SONUÇ ==> İLK aldığım GÜNDEKİ gibi hassas ve güzel çalışıyordu artık kumandam.

Hemen salondaki TV'nin kumandasını açtım.Onda da 3-4 tane tuş artık hiç basmaz hale gelmişti. Hemen onları ve diğer tuşların yollarını kurşun kalemle karaladım. O da aynen ilk günkü gibi oldu. Artık kumandamın üstüne abanmama , yeni bir kumadan almama gerek kalmadı.

Elektronikçi olmadığım için bunun herhangi bir zararı olabilir mi bilemiyorum?
    Eğer varsa burada belirtirseniz kaldırırım mesajımı.

Kömür tozları uçuşsa diycem ama çok azlar zaten.

Eski çalışmayan bir kumandanız varsa denemesi bedava.

• quote:

Orijinalden alıntı: Liu Kang

Ben böyle durumlarda lehim teliyle karalıyorum

Alıntıları Göster
    kurşun kalemde karbonu allatrop'u olan grafit bulunur. Bu madde iletkendir. Hatta AMD işlemcilerde L2 köprüsünü kısa devre etmek için de kullanılan bir yöntemdir. Bilenler bilir. Basit ama etkili bir çözümdür. Tebrikler...
    Yapay Zekanın Yanıtı

Uzaktan Kumanda Tamiri için Basit Bir Yol

Uzaktan kumandanızın bazı tuşları çalışmıyor mu? Can sıkıcı olabilir, ancak sorunu çözmek için pahalı bir tamirciye ihtiyacınız yok. İşte uzaktan kumandanızın tuşlarını tamir etmek için basit bir yol:

• Pilleri kontrol edin: Çoğu uzaktan kumanda pil ile çalışır. Pillerin bitmiş veya zayıflamış olması, tuşların çalışmamasına neden olabilir. Pilleri yenileriyle değiştirin ve tuşların tekrar çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

• Kumandayı temizleyin: Uzaktan kumanda zamanla toz ve kir biriktirebilir ve bu da tuşların temas etmesini engelleyebilir. Kumandayı yumuşak bir bez ve izopropil alkol ile temizleyin. Tuşların etrafındaki tüm tozu ve kiri temizlediğinizden emin olun.

• Kauçuk düğmeleri kontrol edin: Bazı uzaktan kumandalarda kauçuk düğmeler bulunur. Bu düğmeler zamanla yıpranabilir veya yırtılabilir ve bu da tuşların çalışmamasına neden olabilir. Yırtık veya hasarlı kauçuk düğmeleri onarabilir veya değiştirebilirsiniz.

• İçeriği açın ve kontrol edin: Uzaktan kumandanızdaki tuşlar hala çalışmıyorsa, kumandayı açıp içini kontrol edebilirsiniz. Gevşek kablolar, hasarlı bileşenler veya oksidasyon olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse gevşek kabloları yeniden takabilir veya hasarlı bileşenleri değiştirebilirsiniz.

• Profesyonel yardım alın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir tamirciye danışmanız gerekebilir. Karmaşık sorunları veya donanım onarımlarını onlar daha iyi çözebilirler.

Bu basit adımları uygulayarak uzaktan kumandanızın tuşlarını tamir edebilir ve cihazınızı tekrar sorunsuz bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bahsettiginiz kullanilan bir yontem. Simdilerde karbon boyalar kullaniliyor. Sivi haldeki boya ince bir firca ile suruluyor ve boya kurudugunda boyanan yuzey karbonla kapli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunalmis

Bahsettiginiz kullanilan bir yontem. Simdilerde karbon boyalar kullaniliyor. Sivi haldeki boya ince bir firca ile suruluyor ve boya kurudugunda boyanan yuzey karbonla kapli oluyor.
    bakir marka karbon boya almıştım pek tatmin edici sonuç vermedi
    daha kalitelisi varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamiga

bakir marka karbon boya almıştım pek tatmin edici sonuç vermedi
    daha kalitelisi varmıdır ?

Alıntıları Göster
    eskiden amd işlemcilerin çarpan kilidini kırmak için kurşun kalemle işlemci üzerindeki bazı kontaklar birleştirilirdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: frosch

eskiden amd işlemcilerin çarpan kilidini kırmak için kurşun kalemle işlemci üzerindeki bazı kontaklar birleştirilirdi...

Alıntıları Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    kurşun kalemde karbonu allatrop'u olan grafit bulunur. Bu madde iletkendir. Hatta AMD işlemcilerde L2 köprüsünü kısa devre etmek için de kullanılan bir yöntemdir. Bilenler bilir. Basit ama etkili bir çözümdür. Tebrikler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TA2LSM

Alıntıları Göster
    Sélamlar Arkadaslar

kardesim bu uygulama ne kadar problemsiz calisdi gecici cozum ama ne kadar calisdigini merak ettim

iyi calismalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34-TR-34

Sélamlar Arkadaslar

kardesim bu uygulama ne kadar problemsiz calisdi gecici cozum ama ne kadar calisdigini merak ettim

iyi calismalar

Alıntıları Göster
    Bence kalıcı çözüm,Güzel taktik sağol kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: halefly

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Elektronikte mantık olmazki abi,1 liraya satılsın ben 10 lira masraf yapayım ama kendim yapayım,hobi işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ahmet_

Elektronikte mantık olmazki abi,1 liraya satılsın ben 10 lira masraf yapayım ama kendim yapayım,hobi işte

Alıntıları Göster
    evet insan kendi kendine yaptığı zaman bunun mutluluğunu hiçbir şeye değişmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrenx

evet insan kendi kendine yaptığı zaman bunun mutluluğunu hiçbir şeye değişmez

Alıntıları Göster
    @bunalmis
    Demek karbon boyası diye bir şey varmış. O bana fazla teknolojik bir çözüm.

@Liu Kang
    quote:

Yollara zarar vermez mi acaba bu yöntem?

@34-TR-34
    1 Haftadır hiçbir performans sorunu yaşamadan maksimum seviyede kullanıyorum.
    Açıkçası bir problem çıkartıcak gibi görünmüyor.

quote:

Orjinalden alıntı: halefly
    Öncelikle teprik ediyorum büyük buluş sen gecenin bir vakti aç kumandayı yap bir de kurşun kalemi akıl et pes vallahi, hani ben yapsam tamam elektronikçiyim kurşun kalemde kurşun var iletken olduğunu bilirim ama ya siz. Tekrar teprik ediyorum ancak şunu da söylemeden geçemiycem zaten o kumandadan 3-5 liraya var yani gecenin bi vakti panik yapıp olay yaratmaya değmez, ertesi gün 3 lira bayılırsın yenisini alırsın hatta 6 lira bayılıp 2 tane alırsın yedekte durur. Başarılarınız devamını dilerim saygılar. Nizam.

@halefly
    Burda yanlış bir anlaşılma olmasın.Kömürün iletken olduğunu biliyordum.
    Kumandayı açtıktan sonra bir ataçla veri yollarında tuş takımının bastığı noktaların, hiç basılmayan noktalara göre çok daha duyarsız olduğunu gördüm.
    Yani atacı sert bir şekilde bastırmanız gerekiyordu.
    O anda aklıma yolları daha iletken nasıl yaparım diye düşünürken kurşun kalemle karalamak geldi.
    Çaresizliğin gözü kör olsun. Önce bir tanesi karalayıp , kumandayı kapatıp denedim baktım mis gibi çalışıyor, sonra hepsini karalamaya koyuldum.

Ekran Kartı kumandası önemliydi çünkü öyle özel tuşları olan bir kumanda bulamazdım. Record, Screen Shot ... vs (universal kumandalar olabilir belki ama)
    Televizyon kumandası dediğiniz gibi tabi ama inanın tüm bu işlemler 10 dakika sürmüyor ve performansı ilk günkü gibi.
    Hani arada bir tutukluk filan yapsa gidip yenisini alayım diycem ama şuana kadar hiç bir problem yok.
    (olsada tornavidam , kalemtraşım ve kalemim hazır. )

quote:

Orjinalden alıntı: _ahmet_

Valla gece gece pek hobi gibi gelmedi bana. Kumandanın kulaklarını iyi çınlattım.

Edit: Umarım bir kişiye bile olsa bir yararım olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 30 Haziran 2006; 3:06:07 >

• tebrikler kardeş güzel ve pratik bir yolama ne kadar gider onu bilemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutttt

tebrikler kardeş güzel ve pratik bir yolama ne kadar gider onu bilemem
    quote:

Niye zarar versin ki? Önce ben de kurşun kalemle karalıyordum ama yeterince pratik değildi (toz bırakıyor, kolayca dağılıyor) sonradan bu yöntemi uydurdum. Lehim teli sürüldüğü zaman çok daha ince (içe işleyen) bir artık bıraktığı için böylesi kesinlikle daha sağlam.
  • quote:

quote:

Niye zarar versin ki? Önce ben de kurşun kalemle karalıyordum ama yeterince pratik değildi (toz bırakıyor, kolayca dağılıyor) sonradan bu yöntemi uydurdum. Lehim teli sürüldüğü zaman çok daha ince (içe işleyen) bir artık bıraktığı için böylesi kesinlikle daha sağlam.

Alıntıları Göster
    @Liu Kang
    Sanki lehimi sürtünce o boya çıkarmış gibi geliyor.
    Bir dahaki sefere bir tuştada senin yöntemi deneyelim bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4242334344

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Evdeki kumanda da deniyorum.
    Bozulmuştu yenisni almıştım zaten dandik bi kumandaydı bi deniyim bu yöntemi ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkliali

Evdeki kumanda da deniyorum.
    Bozulmuştu yenisni almıştım zaten dandik bi kumandaydı bi deniyim bu yöntemi ...

Alıntıları Göster
    Mavi philips sprey akarr.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huhukomsu

Sizler elektronikçisiniz biliyorsunuzdur belki ama site içi aramada göremedim, sizlerle paylaşayım istedim.
    Gecenin bir yarısı Winfast Tv Kartımın kumandasının tuşları iyice çalışmaz hale gelince açıp kurcalamak gerekti.

Terden dolayı oluşan nemi, pisliği bir güzel temizleyip kapatmama rağmen tuşlar istediğim gibi çalışmıyordu.
    5 YTL verip alabileceğim bir TV kumandası gibi olmadığından problemi bir şekilde halletmem gerekti.

Biraz uğraştırsada harika çalışan bir çözüm buldum. (Belki sizlerin bildiği bir şeydir.)

Hemen salondaki TV'nin kumandasını açtım.Onda da 3-4 tane tuş artık hiç basmaz hale gelmişti. Hemen onları ve diğer tuşların yollarını kurşun kalemle karaladım. O da aynen ilk günkü gibi oldu. Artık kumandamın üstüne abanmama , yeni bir kumadan almama gerek kalmadı.

Forumun güzelliği bu olsa gerek konu 2006 da açılmış bende internette arastirirken buraya denk geldim. saka maka ise yaradı. Kumandayı sokmuştum kolonya ile temizliyordum basmayan tuşların altını hafifte nem ve pislik vardı onlarında soktu. Dur dedim bide internet e bakayım sansa yaptım suan cok daha guzel bir durumda baya fark ediyor yani :) parasında değilim tüketim toplumu olmayalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

quote:

Orijinalden alıntı: Huhukomsu

Sizler elektronikçisiniz biliyorsunuzdur belki ama site içi aramada göremedim, sizlerle paylaşayım istedim.

Forumun güzelliği bu olsa gerek konu 2006 da açılmış bende internette arastirirken buraya denk geldim. saka maka ise yaradı. Kumandayı sokmuştum kolonya ile temizliyordum basmayan tuşların altını hafifte nem ve pislik vardı onlarında soktu. Dur dedim bide internet e bakayım sansa yaptım suan cok daha guzel bir durumda baya fark ediyor yani :) parasında değilim tüketim toplumu olmayalım...
    benimde çok işime yaradı teşekür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur190592

benimde çok işime yaradı teşekür ederim.

Alıntıları Göster
    bu forum sayesinde mc gyver gibi hissediyorum kendimi yıllardır. cok tskler, aynı şekilde ben de bi bakayım dedim,kalemle çizdim önce biraz inat etti, sonra çatır çatır çalıştı, vallahi helal . baska forumlarda kolonyalı bezle iyice sil devreyi falan yazıyor, bizimki de daha da karala diyor,bizimki tuttu

• quote:

Orijinalden alıntı: Okan_mersin

bu forum sayesinde mc gyver gibi hissediyorum kendimi yıllardır. cok tskler, aynı şekilde ben de bi bakayım dedim,kalemle çizdim önce biraz inat etti, sonra çatır çatır çalıştı, vallahi helal . baska forumlarda kolonyalı bezle iyice sil devreyi falan yazıyor, bizimki de daha da karala diyor,bizimki tuttu

Alıntıları Göster
    uydu cihazının tuşları basmıyordu, açtım, kurşun kalemle her tarafını karaladım

şu an sorunsuz çalışıyor, bakalım ne kadar çalışacak..

bilgilendirme için teşekkürler....

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.