Şimdi Ara

Uzaktan Kumanda Tamiri için Basit bir Yol (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
5
Favori
142.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi oraya sormamıştım :) teşekkür ederim yardımın için :)
  • rica ederim
  • yahubu kurşun kalem işi ile denedim olmadı, kolanya ile temizledim ki kumandanın tuşlarının alt kısmı baya temizdi yine de sildim ama yine çalışmadı, sonra tinerle silin diye bir (http://nasilyapicam.tr.gg/UZAKTAN-KUMANDA-NASIL-TAMIR-EDILIR-f-.htm) yazı okudum ama yine çalışmadı?

yahu bunun sebebi nedir?

Not: 8-9 ayda bir kumanda alıyorum...
  • Ben yaptim kumanda hic almiyor arkadaşlar acil yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm arkadaş ATLANTA XTREND ET5000 kumada orta tuşlar çalışmiyor açtım baktım içindeki siyah oaln noktalerı silinmiş bunlar nasıl eski haline getirebilir bilen arkadşlar yardımci olurlarsa sevinirim..
    NOT: KURŞUN KALEM FAYDA ETMEDİ.

Uzaktan Kumanda Tamiri için Basit bir Yol Uzaktan Kumanda Tamiri için Basit bir Yol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mortak -- 25 Ocak 2015; 20:43:55 >

• Tuş takımının karbonu aşınmamışsa ( siyahlık ) isopropil alkol ile temizlenir , devrenin üzeri isopropil alkol ile temizlenir .
    karbonu çıkmış tuşlar için karbon boyası daha uzun ömürlü olur.
    grafit tozu ( kurşun kalem ) uzun süre kullanım sağlamaz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Tuş takımının karbonu aşınmamışsa ( siyahlık ) isopropil alkol ile temizlenir , devrenin üzeri isopropil alkol ile temizlenir .
    karbonu çıkmış tuşlar için karbon boyası daha uzun ömürlü olur.
    grafit tozu ( kurşun kalem ) uzun süre kullanım sağlamaz .

sağolasın ustam bu olur mu acaba.
    http://www.marketdijital.com/Iletken-Karbon-Boya,PR-991.html
  • sanıyorum olur.
    benim kullandığım kimyevi madde satıcısı bir firmanın malı ,noname .

Linkini verdiğiniz ürünün sıvı akışkanlığı nasıl bilemiyorum ama benim kullandığım oldukça inceltilmiş olduğundan kuruduktan sonra ince bir kat daha sürüyorum .
    sürdüğünüz yerin kuru yağsız olmasına dikkat edin .
    kullanım talimatlarına uyarsanız ,orijinalinden daha uzun süre dayanır.
  • Sigaranin aliminyum kagidini tam oraya gore kesip yapistirin,, iletgen oldugu icin olabilir

• Arkadaslar kendi yontemimi size oneriyorum aluminyum folyo delgec kalsorlere a4 kagidi koymak icin delerizya iste o delgec biraz bally

delgecle aluminyum folyoyu deliyoruz cikan kucuk yuvarlak aluminyum folyoyu karbonu gitmis tusun altina kurdan ile aldigimiz ince bir balyy ile yapistiriyoruz
    parmagimizlada uzerine bastirim folyonun
    tusun seklini almasini sagliyoruz kuruyunca canavar gibi calisiyor oyle kursun kalem yok karbon boya filan hikaye.
    asinirsa yine ayni yontem cok ise yariyor.
    ben bogle kullaniyorum tavsiye ederim.
  • savsat2000 S kullanıcısına yanıt
    Behsettigim sigara folyo kagidi iletgen diye biliyorum.. Arkadas teybe sigorta diye takmis

• Amaaan uğraşmaya değmez.Pilini çıkart tak.Düzelmezse vur bir iki tane eskisinden sağlam olur

• Çok ince japon yapıştırıcı damlatın üstüne 2b kalem ucunu toz edip serpin.Biraz bastırarak sıkıştırın. tozunfazlasını silkin.Islem tamamdır.

• Toz edip uyguladım işe yaradı teşekkür ederiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ask.Er

Kullanmadığınız eski kumandalardan, tuşların lastik kısmındaki iletkenliğini kaybetmemiş noktalarını keserek, onarmak istediğiniz kumandaya yapıştırabilirsiniz.

Olmuyor ,potluk yapiyor.

Bence en kullanışlı yöntem...: Kalın aliminyum folyo. Delikli zımba ile kesilen yuvarlak mini folyolar, güçlü bir yapıştırıcı ile kumandanın tuş tarafındaki plastik yüzeye yapıştırılır.

İlk günkü gibi yıllarca kullanılır.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Daha önce denemiştim potluk yaptı, vazgeçtim. Kullandığım yöntemlerden memnun kalmayınca, tekrar eski kumandalardan çıkan pcb ye temas eden plastikleri düzgün bir işçilikle potluk yapmayacak şekilde, maket bıçağı ile keserek kullandım.

Çok memnun kaldım. Uzun zamandır sorunsuz kullanıyorum . Başka yöntem aramaya gerek yok. Dikkatli düzgün işçilik yeterli...

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 13 Mayıs 2018; 18:36:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

quote:

Kullanmadığınız eski kumandalardan, tuşların lastik kısmındaki iletkenliğini kaybetmemiş noktalarını keserek, onarmak istediğiniz kumandaya yapıştırabilirsiniz.

Olmuyor ,potluk yapiyor.

Bence en kullanışlı yöntem...: Kalın aliminyum folyo. Delikli zımba ile kesilen yuvarlak mini folyolar, güçlü bir yapıştırıcı ile kumandanın tuş tarafındaki plastik yüzeye yapıştırılır.

İlk günkü gibi yıllarca kullanılır.

Alıntıları Göster
    Aynen katılıyorum,
    mutfaklar da kullanılan alüminyum folyo yapıştırmak, bugüne kadar bulduğum en iyi yöntem.
    Ben youtube dan bulmuştum.
    link:https://www.youtube.com/watch?v=e31imYkNHLI

Videoyla arada ki tek fark, folyo dan kemer delici zımba ile kalıp çıkardım ve kırtasiyeler de satılan UHU yapışkanla iş görmeyen butonun arka yüzüne yapıştırdım.
    kullandığım yöntem; bir kartonun üzerine folyo yu koyup kemer delici zımba ile delmek.

Çabuk kuruyan japon yapışkanla yapıştırmanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü yanlış yaptığınızda yapıştırıcıyı sökmesi zor.

Bu yöntemle, butonlarının yarısı çalışmayan 57 dolar lık Logitech Harmony 650 üniversal kumandamı kurtardım.

Folyoyu yapıştırma işi, büyüteç altında ince işçilik ve uğraşı gerektiriyor ama kesinlikle tavsiye ediyorum.
    Şu anda kumandanın bütün tuşları çalışıyor. Yöntem harika, mükemmel iş görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 20 Nisan 2019; 21:13:49 >

• savsat2000 S kullanıcısına yanıt
    Daha pratik bir yöntem var. Soba borularına duman sızdırmasın diye yapıştırdığımız parlak bant var. Adı ne bilmiyorum.
    Bundan bir parça kesip yapıştırıyoruz. Bu şekilde kumanda tuşu tamir ettim ben. Kendinden yapışkanlı olduğu için pratik oluyor.
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Fırında tavuk için satılan alüminyum folyonun, bant şeklinde olanı,,, alüminyum bant , bildiğiniz koli bandı ama dışı alüminyum ,

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Aynisini sigara ic kagidi ile yapmistim
    Delik zimba ile del cikanlari yapistir

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.