Şimdi Ara

Akü Bitişiğinde Bağlı Ana Sigorta Adı Nedir bu parçanın?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toyota rav4 2003 model 2.el aldığım araç telefon çekmeyen dağda şehre uzak bir yerde yaylada gece 2 de şarj kesti ve araç motoru çalışmasına rağmen şarj ışığı, vites ışığı ve vites çalışmadığından hareket ettiremedik. Neyse yarım saat dinlendirdikten sonra tekrar kontağı açtığımda herşey normal gibi gözüküyordu hemen aracı çalıştırdık ve sonra sadece akü gücüyle şehir merkezine geldik (gerçekten mucize). Neyse uzatmayayım ertesi gündüz bir elektrikçi bulduk ve usta bir kaç kontrolden sonra aküye yöneldi ve orada sorunu tespit etti. Tam olarak aküye bağlı bitişik bir şekilde bir kutu var ve bu kutuya sorduğumuzda rezistansız akım sigorta devresi gibi birşey dedi. Onu bypas yaparak arabayı çalıştırdık ve işyerine geldik. İşyerinde o parçanın içini açtı ve bir nevi 6 tane akım devresi vardı ve bir tanesi daha önce lehim yapılmış. bu lehim eriyerek bağlantıyı kesmiş ve bizde aracı o yüzden çalıştıramamışız. Ben sizlere bu parçanın tam olarak ismini sormak istiyorum çünkü usta bana bu devre kaza anında aracın alev almasını çalışmasını engelleyen bir takım diğer koruma ve önlem amaçlı ana sigorta şeklinde cevap verdi. böyle kritik bir parçayı bypas yaparak aracı kullanmak doğru olmaz. İsmini sizlerden öğrenebilirsem ona göre piyasada araştırıp değiştiricem inşallah.

İlginiz için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.