Şimdi Ara

AKÜ BİTTİ TAVSİYE LAZIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
19.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akun sahte mi? Bende de ayni sorun vardi buraya konu da actim, celik aku aldim 150 liraya. Eski akuyu de verdim. bence akun hem bozuk hem kalitesiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

ama sadece soguk havada boyle olması anlamsız gelıyor bende yazın saatlerce muzık dınlerdım eskı akuyle yınede bsıy olmazdı kısın 1 gun de kendı kendıne bosalıyor bu mutlu akude 2 ci marsa bıraksam belkı mars yapacak gucu kalmazdı ılk marsta bya zorladım bırakmadım da yaptı araba ısınınca yıne sorun olmuyo ama sogukken bı sıkıntı var sankı guc nıye zayıflark ı

hic kimse sanirim yazmamis, ben bilgi veriyim, akulerin amperinden cok cca (sogukta mars bastirma gucu) onemli, akuler hava sogudukca gucu duser, -25de aku cca gucunun %25ini filan veriyor yani 800cca li bi aku 200cca(amper guc verebiliyor), atiyorum cok para verip altidiguniz 90a lik akunun ccasi 60amperlikten daha kotu olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

quote:

Orijinalden alıntı: serhatsafkan

quote:

En iyisi varta almak. Yeni araca da amperi tutarsa takarsiniz ancak satarken bu araca aku takmaniz gerekir. Bos durani (ustundeki mevcut akuyu) geri takayim deseniz bos durduğu icin iyice eskimis olur, araci alan adami kazıklamaya girer.

Varsa aldım 2 yıl dolmadan bitti. Daha varta almam

2007 astrada varta vardi, 7 yil sonra varta ile degistim, kullanmaya devam ediyorum. 7 yillik aku de daha bitmemisti. Sizin aku ya yipratilmis ya da ariza var.

Yarın garantisi doluyor. Benim araçta sıkıntı yok elektrikciye kontrol ettirdim şarj dinamosu normal. Çalışmıyorken sadece araç merkezi kilit çok düşük elektrik harcıyor o kadar. 2 yıldır sıkıntı yokken şimdi olması ürünün garantisi 1 2 gün kala olması manidar.

• Bari guncelliyeyim aku 2 yilina giricek mutlu 70 yada 75ah olmasi lazm arabayi degistim ama akuyu almistim hala ayni akuyu kullaniyorm simdilik bir sknti yok yeni arabam benzinli dahakolay calisiyor asiri sogukta 2 mars yapmak yrne gaz veriyorm sadece hepsi o

• Aracım nissan qashqai 1.6 dci+otomatik start stoplu.. orjinal aküsünün üzerinde 12 V L3 EFB 70 Ah 720A (EN) Yazıyor... varta inci vb. Yaptığım araştırmalarda diğerleri tamamda 720A kısmı denk gelmiyor.. ya 680A yada 730A karşıma çıkıyor.. anlamadığım bir konu olduğundan ne yapacağımı bilemedim...

• ChonDanger kullanıcısına yanıt
    o deger araciniz icin farketmez,o akunun anlik verebilecegi max mars gucu

• quote:

quote:

quote:

quote:

En iyisi varta almak. Yeni araca da amperi tutarsa takarsiniz ancak satarken bu araca aku takmaniz gerekir. Bos durani (ustundeki mevcut akuyu) geri takayim deseniz bos durduğu icin iyice eskimis olur, araci alan adami kazıklamaya girer.

2007 astrada varta vardi, 7 yil sonra varta ile degistim, kullanmaya devam ediyorum. 7 yillik aku de daha bitmemisti. Sizin aku ya yipratilmis ya da ariza var.

Yarın garantisi doluyor. Benim araçta sıkıntı yok elektrikciye kontrol ettirdim şarj dinamosu normal. Çalışmıyorken sadece araç merkezi kilit çok düşük elektrik harcıyor o kadar. 2 yıldır sıkıntı yokken şimdi olması ürünün garantisi 1 2 gün kala olması manidar.

Bu durumda sorun akudedir. Bu noktada onemli olan markanin yaklasimi, eger geregini yaparsalar vartaya devam demektir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu durumda sorun akudedir. Bu noktada onemli olan markanin yaklasimi, eger geregini yaparsalar vartaya devam demektir

garanti bitimine yakın normaldir böyle olması dedi aldığım yer.Tamamen çalışmasa değiştirelim ama bu halde bişey yapamayız dedı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

garanti bitimine yakın normaldir böyle olması dedi aldığım yer.Tamamen çalışmasa değiştirelim ama bu halde bişey yapamayız dedı.

Normal diyen serviste de problem olabilir, 2 yilda zayiflayan aku digerlerinden pahaliysa neden satiyorsun

Bu arada vartanin savunucusu gibi de oldum ama sadece kendi aldiklarimdan memnun kaldim, markanin genel durumu kotuyse bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

ama sadece soguk havada boyle olması anlamsız gelıyor bende yazın saatlerce muzık dınlerdım eskı akuyle yınede bsıy olmazdı kısın 1 gun de kendı kendıne bosalıyor bu mutlu akude 2 ci marsa bıraksam belkı mars yapacak gucu kalmazdı ılk marsta bya zorladım bırakmadım da yaptı araba ısınınca yıne sorun olmuyo ama sogukken bı sıkıntı var sankı guc nıye zayıflark ı

hic kimse sanirim yazmamis, ben bilgi veriyim, akulerin amperinden cok cca (sogukta mars bastirma gucu) onemli, akuler hava sogudukca gucu duser, -25de aku cca gucunun %25ini filan veriyor yani 800cca li bi aku 200cca(amper guc verebiliyor), atiyorum cok para verip altidiguniz 90a lik akunun ccasi 60amperlikten daha kotu olabilir

Bu cca olayi onemli. Ne kadar yuksek bulabiliyorsaniz uygun olculerde onu almakta fayda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu akü işinde anladığım şu oldu. Basma gücü önemli mesela dizellerde 640 olmalı en az

• Tavsiye edilen markalara ek olarak çelik akuyu de tavsiye ederim.mutlu akü fabrikalarında üretiliyor.kaliteli ve uzun ömürlü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

ben şimdiye kadar 5 yıldan önce hiç akü değiştirdiğimi hatırlamam (normal şartlarda 4-5 sene sorunsuz gider)
    2 yıl dolmadan sorun çıkarttı ise mutlaka bir problem var demektir
    ve garanti dahilinde incelenip sizden kaynaklı bir sorun bulamazlarsa yenisiyle değiştirmek zorundalar
    arabayı ara sıra çalıştırıyor diye değişikliğe gitmemeleri diye bir durum olamaz
    diğer türlü garantinin ne önemi var ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

quote:

ben şimdiye kadar 5 yıldan önce hiç akü değiştirdiğimi hatırlamam (normal şartlarda 4-5 sene sorunsuz gider)
    2 yıl dolmadan sorun çıkarttı ise mutlaka bir problem var demektir
    ve garanti dahilinde incelenip sizden kaynaklı bir sorun bulamazlarsa yenisiyle değiştirmek zorundalar
    arabayı ara sıra çalıştırıyor diye değişikliğe gitmemeleri diye bir durum olamaz
    diğer türlü garantinin ne önemi var ?

5 yıl giden aküm hiç olmadı, en fazla 3 yıl.hatta sıfır aldığım aracın aküsü bile 2 yıl dolunca bitti

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    benim rekorum 7 yıl :)
    markası mutlu akü idi
    akünün ömrünü azaltan faktör aşırı şarjdır ,bir arıza olmadan aşırı şarjda mümkün değildir
    yani bizim kullanıcı olarak bu konuda yapabileceğimiz tek iş akü şarjını ölçtürmektir ,bunun dışında sulu tiplerde suyu kontrol edilir

bunlar normal iken akü 2-3 yıl içinde ölmüşse o akü sorunludur
  • quote:

quote:

Tam bu arkadaşın başına gelen benim de dün akşam başıma geldi. 12v 40ah varta ince kutup başlı aküm daha 2 yıllık olmasına rağmen çat diye bitti. Daha vartanın yanına yaklaşmam. Üstelik o kadar para verdik aküye. Bari 3 yıl gideydi yine iyiydi. Gittim cca390 lık 42amper mutlu akü taktırdım 170 tl ye. Varta akü fısmış gerçekten. Daha doğrusu aküye o kadar para bayılmamak gerektiğini anlamış oldum.

• 3 yılda varta akü bitti :( üstelik dizel değil araç.bu seferde mutlu deneyeceğim bakalım.fiyatlarda uçmuş depozitolu 72amper 450 lira mutlu akü
  • quote:

3 yılda varta akü bitti :( üstelik dizel değil araç.bu seferde mutlu deneyeceğim bakalım.fiyatlarda uçmuş depozitolu 72amper 450 lira mutlu akü
    60 amper aldım petlas 3 yıl garantili fena degil 300 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adil07 -- 24 Ocak 2020; 21:7:56 >
  • Benim arabada povver marka var baya da eski. Ankaranın -3 -4 derece soğuğunda tek marşta çalıştırıyor araç lpgli olmasına rağmen Aküye o kadar para baymaya gerek yok bence orta ayar bişey alıp geçmek lazım yerli olanlardan. Hepsinin belirli bir ömrü ve bu ömrü kısaltan bazı kriterler var onlara dikkat ettikten sonra hepsi aynı akü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suprémacy

Benim arabada povver marka var baya da eski. Ankaranın -3 -4 derece soğuğunda tek marşta çalıştırıyor araç lpgli olmasına rağmen Aküye o kadar para baymaya gerek yok bence orta ayar bişey alıp geçmek lazım yerli olanlardan. Hepsinin belirli bir ömrü ve bu ömrü kısaltan bazı kriterler var onlara dikkat ettikten sonra hepsi aynı akü.
    Ney kısaltırmış mesela

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.