Şimdi Ara

AKÜ BİTTİ TAVSİYE LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
19.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arabayla bugün dışarı çıkayım dedim dün gece çalışıyo ve sarj olmasına ragmen sabah kalktıgımda tek marş yaptım 8sn kadar araba calısmayınca kontagı kapayıp 2 marşa deneyeyim dedim akü iyice gucu bosalttıı yazın sorun yok calısıncada sorun yok ama 1 2 gün böyle karlı havada yatsın tek marşlık gucu kalıyo araba calıstı calıstı calısmadı marş yeni akü almak istiyorum mutlumu incimi yoksa vartamı alayım birde kaliteli akü alırsam aynı akuyu arabayı degıstıgımde o araca takabılırmıyım ?

• Hocam ben mazda3 e taktım mutlu gayet iyi. Şimdi biraz daha fazla verip varta alıp aklın onda kalacağına mutlu al akü değiştiriyim diye uğraşma satarken üzeriinde kalsın bence. Açıkçası arabayı satarken küçük hesaplar için arabayı soymaya çalışmak etik gelmiyor bana. Arabayı satacaksın adam yeni hevesle araba aldım diye binecek habire yolda kalacak ne gerek var
    Yapay Zekanın Yanıtı

Akünüz Biterse Ne Yapmalısınız?

Arabanızın aküsünün bitmesi, özellikle yolda kaldığınızda sinir bozucu bir durum olabilir. Nissan Qashqai 1.6 dCi Start Stop modelinde akü bitmesi durumunda izleyebileceğiniz adımları şu şekilde sıralayabiliriz:

• Güvenli bir yere park edin ve el frenini çekin.
    • Farları, klimayı veya diğer elektrikli cihazları kapatın.
    • Başka bir araç bulup yardım isteyin.
    • Yardımcı aracın pozitif akü terminalini, kendi aracınızın pozitif akü terminaline bağlayın.
    • Yardımcı aracın negatif akü terminalini, kendi aracınızın motorundaki veya şasisindeki metal bir yüzeye bağlayın.
    • Yardımcı aracı çalıştırın ve birkaç dakika bekletin.
    • Kendi aracınızı çalıştırmayı deneyin.

Akünüzü değiştirmeniz gerekiyorsa, Nissan Qashqai 1.6 dCi Start Stop için önerilen akü özellikleri şunlardır:

• Amper saat (Ah): 70
    • Voltaj (V): 12
    • Soğuk marş akımı (CCA): 760

Piyasada çeşitli akü markaları mevcuttur. Magneti Marelli, güvenilir ve kaliteli aküler üreten popüler bir markadır. Magneti Marelli aküleri hakkında yapılan yorumlar genellikle olumludur ve kullanıcılar uzun ömür ve güvenilirlikten bahsetmektedir.

Nissan Qashqai 1.6 dCi Start Stop için akü fiyatları, markaya, modele ve amper saate bağlı olarak değişebilir. Güncel fiyatlar için yetkili satıcılara veya çevrimiçi perakendecilere danışabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • En iyisi varta almak. Yeni araca da amperi tutarsa takarsiniz ancak satarken bu araca aku takmaniz gerekir. Bos durani (ustundeki mevcut akuyu) geri takayim deseniz bos durduğu icin iyice eskimis olur, araci alan adami kazıklamaya girer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5'te 1 fiyatına pert araçlardan çıkma akü alabilirsiniz. en son alınan inci akü 2 sene bile gitmeden komple öldü. tavsiye edemeyeceğim. tek marş için motor yağı da önemli. tam sentetik 5w30. 5w40 dan yukarı almayınız.
  • Soğukta zor marş basar hocam ama akü yeni ise 3 marşa kadar basabilmesi lazım bence.
    Bu arada araç çaluşmadığına göre karbüratörlü LPGLİ araç mı?

• araba eski tip dizel yağ 5 40 yada 10 40 olması lazım yenı degıstırdım

ama kac gündür böyle bişiy yoktu en azından 2 ci marşı rahatlıkla basıyordu araba bayadır hava soguk yanı hatta daha soguk anı bıle oldu 2 gün yattıgında bıle sorunsuz calıstıgı oldu

ama akü dandik TUNÇ marka diye bi dandık marka takılıydı üstünde
  • benim sıralamam böyle
    varta
    inci

şuan bende inci var 2 senelik sanırım. 70A.
    önceki akümde inciydi. bozuk olmamasına rağmen usta mağduru oldum. usta yüzünden değiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 4 Ocak 2016; 23:10:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuzunu alın gitsin en dandipi bile 2 sene götürecek zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu dandikte kalitelide olsa 2 yıl gidecek görüşünüzü bir bırakın aracım da mutlu akü var 3 yıldır bir sıkıntı yaşamadım bi 2 yıl daha sorun çıkartcağını düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dowland33 -- 1 Ocak 2016; 16:12:50 >
  • Ben sivasta yaşıyorum
    83 model renoult r12 gts aracım var
    10-40 yağ koyarım koşları
    4 senelik mutlu aküm var yolda bırakmadı hiç beni. ( pikniğe gidip farları açıp mangal yakmak dışında)

• İlk benim aracın marşı zor aldı, hep 1-2 sn de alan marş baya bir git-gel yaptı ama en sonunda aldı. Dedim 2-3 gündür çalıştırmıyorum normal.
    Sonra normal devam etti. 1 kere daha aynısını yapınca araba marş alır almaz, akü almaya gittim. Sıfır taptaze yiğit akü aldım koydum.
    Araba şimdi o kadar istekli ki arabaya bindiğimi hissettim. Deviri düzeldi, bastığım an en soğuk havada dahi alıyor marşı çok şükür. Aslında 1 senede bir değiştirmek gerek ama imkanlar kısıtlı.
  • aynen öyle akü önemli ama arabada dizel olunca zorluyor aküyü sanırım ama akü mart ayından yanı arabayı aldıgımden beri böyle soguklarda zor calıstırıyor gücü azalıyor yanı bosalıyordu sıcakta sorun yok ama sogukta salıyor kendını mecbur degısmek sart oldu umarım yenı akulerde boyle degıldır hıc kullanmadım am yenı aku
  • 80 bine araba alıyordum ne oldu?

• ben rally akü kullanıyorum fiyatı diğer akülere göre çok ucuz. kaç sene oldu alalı yaz kış daha bi yamuğunu görmedim
  • Varta kullaniyorum. -3 -4 derecede tek marş

• Varta'ya çok para vermek istemiyorsan mutlu dan şaşma hocam çektiğin çileye değmez gerçekten akü önemli hiç boş yere eski aküyü şarjdı filan uğraşma derim. Geçen yıl aküdeen çok çektim ben de mutlu aldım hiç zorlamadan işimi görüyor.
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    alana kadar mecbur bendekını kullanmam gerek artık alırken aceleye de getırmıyıcegım temız denk getırıcegım mercedes s320 lerle bozdum kafayı w220 kasalarla
  • kml_77 K kullanıcısına yanıt
    bende mutlu yada varta arasında kaldım internetten alayım dıyecegımde aku ınternetten alınırmı hıc bılmıyorum ama mecbur degıstırmem gerek artık akuyu sanayıye gıttıgımde varta bulabılırsem varta taktırıcagım mecbur en azından kullanırım uzun sure yyada yenı alıcagım araca taktırrım
  • Aküyü değiştireceğim beni 1 hafta idare etsin dersen aspirin dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

bende mutlu yada varta arasında kaldım internetten alayım dıyecegımde aku ınternetten alınırmı hıc bılmıyorum ama mecbur degıstırmem gerek artık akuyu sanayıye gıttıgımde varta bulabılırsem varta taktırıcagım mecbur en azından kullanırım uzun sure yyada yenı alıcagım araca taktırrım

Hocam ben mazda3 e taktım mutlu gayet iyi. Şimdi biraz daha fazla verip varta alıp aklın onda kalacağına mutlu al akü değiştiriyim diye uğraşma satarken üzeriinde kalsın bence. Açıkçası arabayı satarken küçük hesaplar için arabayı soymaya çalışmak etik gelmiyor bana. Arabayı satacaksın adam yeni hevesle araba aldım diye binecek habire yolda kalacak ne gerek var

• kml_77 K kullanıcısına yanıt
    haklısın eger fazla fıyat farkı varsa mutlu alacagım ama eger arabanın uzerındekı kac ah bılmıyorum ama 60ah varta 189 mutlu 195 lira internette eger 70 72 felansa mutlu alacagım yada uygun bulursam varta ama tokatta yasıyorum ve varta yok sanırım sanayıde
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.