Şimdi Ara

Akü Konusunda Kaç V ve Ah Seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Falcon Freedom 250 kullanıcısıyım, sıfır akü almak istiyorum, sitesinde 12V - 7 Ah yazıyor. Benim motosiklette GPS Tracker takılı, acaba diyorum V veya Ah değerinden birini yüksek alsak mantıklı olur mu?

• Voltajı yükseltmezsin ama amperi yüksek akü alabilirsin, tabii akü yuvası daha büyük akü koymaya izin veriyorsa ama daha büyük AH akü yakıt tüketimini çok az da olsa artırır. Daha büyük akünün tek avantajı, motor çalışmıyorken sana biraz daha fazla rezerv elektrik sunmasıdır. Yani üzerindeki 7 AH akü gps tracker aktif olarak hiç kullanmadığında 30 günde tamamen boşalıyorsa, 9 Ah bir akü de tahminen 35-36 günde boşalır gibi düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

Voltajı yükseltmezsin ama amperi yüksek akü alabilirsin, tabii akü yuvası daha büyük akü koymaya izin veriyorsa ama daha büyük AH akü yakıt tüketimini çok az da olsa artırır. Daha büyük akünün tek avantajı, motor çalışmıyorken sana biraz daha fazla rezerv elektrik sunmasıdır. Yani üzerindeki 7 AH akü gps tracker aktif olarak hiç kullanmadığında 30 günde tamamen boşalıyorsa, 9 Ah bir akü de tahminen 35-36 günde boşalır gibi düşün.
    Sağolasın hocam, servise götürdükten sonra sorayım ustaya daha büyük hacimli akü sığar mı diye

Soğuk havalarda performans kaybetmeyen aküler var mı peki, benim akü soğuklar yüzünden gitti galiba?

• Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Günümüzde en iyi aküler lityum iyon olanlar ama bunların BSM modüllülerini alman gerek. Ucuz Çin malı olanlarda genellikle olmaz bu modül ve bu yüzden tavsiye edilmez. Li-on aküler haricinde bakımsız AGM ve jel tipi aküler de var ama bunlar genellikle özel bir şarj akımı istedikleri için motorun alternatörü de ona göre olmalıdır.

Bence motorun orijinali hangi aküyle geliyorsa onu kullan. yani ıslak tipse ıslak tip, jelse jel gibi.
  • voltajı yükseltemezsin ama amper değeri yüksek akü alabilirsin,ama amper yüksek olacak diye gidip de başka motorun aküsünü alma hocam,motorun orjinal akü yuvasına sığmaz.
    önce orjinal akü ebatlarını ölç,sonra satın al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

Günümüzde en iyi aküler lityum iyon olanlar ama bunların BSM modüllülerini alman gerek. Ucuz Çin malı olanlarda genellikle olmaz bu modül ve bu yüzden tavsiye edilmez. Li-on aküler haricinde bakımsız AGM ve jel tipi aküler de var ama bunlar genellikle özel bir şarj akımı istedikleri için motorun alternatörü de ona göre olmalıdır.

Bence motorun orijinali hangi aküyle geliyorsa onu kullan. yani ıslak tipse ıslak tip, jelse jel gibi.
    Anladım hocam, sağolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

voltajı yükseltemezsin ama amper değeri yüksek akü alabilirsin,ama amper yüksek olacak diye gidip de başka motorun aküsünü alma hocam,motorun orjinal akü yuvasına sığmaz.
    önce orjinal akü ebatlarını ölç,sonra satın al.
    Bu hafta sökeyim aküyü bakayım öyleyse yuvasına..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 12v sabittir değişmez. maalesef Akü yuvamız 7 amperlik. 9 amper aldım daha önce ama yuvaya büyük geliyor. illaki lazım diyorsanız yuvanın sacını üst sağ sol dan kesip açabilirsiniz böylece oturacaktır. yine tecrübeyle sabit :)

Gps tracker için şöyle bir yöntem bence daha mantıklı..10000 yada 20000 mah lık bi powerbank alıp akü yuvasının yanındaki alet takılmı koyma yerine monte edebilirsiniz gps trackerla beraber... ayrıca yazın kampta çadırda telefon şarj etmek için ayrıca kullanabilirsiniz. powerbank ı ister eve götürüp şarj edersiniz, ister motorun üstüne usb şarj girişi takıp ordan şarj edebilirsiniz ;)

ayrıca freedomla alakalı her türlü soru skıntı yardım vs için 4 yıllık Freedomhunters grubumuzada bekleriz ;)

(zaten gruptaymışsın ;D yeni gördüm postunu )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 22 Aralık 2019; 23:20:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mefairo

12v sabittir değişmez. maalesef Akü yuvamız 7 amperlik. 9 amper aldım daha önce ama yuvaya büyük geliyor. illaki lazım diyorsanız yuvanın sacını üst sağ sol dan kesip açabilirsiniz böylece oturacaktır. yine tecrübeyle sabit :)

Gps tracker için şöyle bir yöntem bence daha mantıklı..10000 yada 20000 mah lık bi powerbank alıp akü yuvasının yanındaki alet takılmı koyma yerine monte edebilirsiniz gps trackerla beraber... ayrıca yazın kampta çadırda telefon şarj etmek için ayrıca kullanabilirsiniz. powerbank ı ister eve götürüp şarj edersiniz, ister motorun üstüne usb şarj girişi takıp ordan şarj edebilirsiniz ;)

ayrıca freedomla alakalı her türlü soru skıntı yardım vs için 4 yıllık Freedomhunters grubumuzada bekleriz ;)

(zaten gruptaymışsın ;D yeni gördüm postunu )
    Sağolasun hocam, evet grupta da sormuştum konuyu açtığım gün, akünün yenisi takıldı, aynı özelliklerde olandan takıldı, GPS tracker için motosikleti 1 haftadan fazla yatırmıcam artık.. GPS tracker'ı elektronikçi usta farın içine montelemişti bu arada...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.