Bildirim
akü düşük voltaj koruma devresi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
Kenan hocam çok teşekkürler,ilaç gibi geldi.
Hayırlı çalışmalar. -
Hayırlı olsun .. iyi günlerde kullan -
Kenan hocam merhaba,
Devreyi çalıştırdım. 36 amperlik akü grubundan yaklaşık 10w gücünde tüketim olan led lamba çalıştırıyorum.
trimpot ayarını 10,5v. seviyelerinde ayarladım,fakat akü voltajı 10,5v eşik değerine yaklaştığında,devre çok kararlı çalışmıyor,
röle sürekli olarak aç kapa yapıyor.ve lambalara flaş yaptırıyor.
daha kararlı,daha hassas ayar için na yapmak gerekir acaba. -
Kenan hocamın affına sığınarak,
bu durumu gidermek için "hysterisis" denilen bir özelliği devreye eklemek gerekiyor.
iki adet direnç ekliyeceksiniz.
-opampın 3. ucuna gelen bağlantıyı kesip araya 1K direnç gireceksiniz.
-opampın 1. ve 3. uçları arasına 1Megaohm direnç koyacaksınız.
selamlar,kolay gelsin. -
Teşekkürler Nowanda,
Devredeki değişikliği yakında yapıp sonucu paylaşırım,
Selamlar. -
-
schmitt trigger, "çift eşikli karşılaştırıcı" demektir. bu devrede hali hazırda karşılaştırıcı oluşturulmuş. geriye hysterisis kalmış, ki çift eşeği sayesinde çıkış kararlılığını sağlayan yöntemdir, bunu eklediğimizde bu devre schmitt trigger oldu.evet.. -
-
merhaba arkadaşlar
devreyi yaptım ama devrenin hangi voltajda çalışacağını nasıl ayarlıycaz.? RV1 trimpotu çevirmeme rağmen herhangi bir değişiklik olmıuyor -
Devrenizi tekrar kontrol edin bir hata olmalı... -
devre cikisina 1 adet role baglayin, sistem ilk enerjilendiginde role sistemi calistirsin,, voltaj kesildigi zaman role siz mudahale etmediginiz surece sistem calismasin.. size 12v 10a solar regule unitesi oneririm,, hem aku sarj olunca 14v da keser, hemde aku 10.8v olunca yuku keser.. ben kullaniyorumm.. tabiki bundada sistem ayrilinca aku voltaji yukseldiginden acilip kapanmaktadir devamli. fakat ben girise 12v 500ma adaptor bagladigimdan, sistem dolu oldugu icin kesime gitmiyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 7 Mart 2015; 22:13:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu devre gerçekten çalışıyor mu ben yaptım potu çeviriyom fakat değişen bir şey yok defalarca kontrol ettim hata göremedim anlamadım gitti valla
-
Bu konudaki devreyi yaparsanız sorunsuz kullanabilirsiniz
https://forum.donanimhaber.com/otomatik-akilli-aku-sarjoru-paylasim-2--141344529
-
Vay be Kenan hocam. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dfk24
Vay be Kenan hocam. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.Amin rabbim rahmet eylesin
-
duyuru gazetesiKenan Özhalk Hayatını kaybettihttps://www.duyurugazetesi.com.tr/kenan-ozhalk-hayatini-kaybetti-12677h.htm
https://forum.donanimhaber.com/donanim-haber-elektronik-bolumu-ustalarindan-kenakord-vefat-etti--132245543
-
Allah rahmet eylesin, bu vesileyle yeniden hayırla andık Kenan abimizi.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X