Şimdi Ara

Akü ve inverter ile güçlü bir UPS nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bulunduğum ilçede çok fazla elektrik kesintisi oluyor. Dükkanımda bulunan 2 adet PC, 2 adet pos cihazı ve 1 adet modemi hem elektrik kesintilerden korumak hem de 4-5 saat kesintisiz çalıştırıp müşterilerime hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Bunun için nasıl bir akü ve inverter almam gerekiyor? Hiç bir bilgim yok yardımcı olurmusunuz? Teşekkürler.

• BU durumlarda hemen akü elektriğini direk kullanabilecek sistemler için hiç 220Volt kullanmadan aküden direk bağlantıdan bahsetmiştim,, yapan da olmuş mudur acaba...

Mesela 12Volt ile çalışabilecek bir cihaza direk aküden elektriği vermek ve ufak tefek gerilim farkları için regülatör kulllanmak. Regülatör ufak parça ya da küçük devre modüller oluyor.

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Kulağa mantıklı geliyor ama deneyen varmı bilmiyorum.
  • Hasan064 kullanıcısına yanıt

Kullanmayı düşündüğünüz cihazların gerilim ihtiyaçları nedir? Mesela adaptör bağlıysa adaptörden kaç volt alıyorlar?

• benimde benzeri durumum vardı ben şöyle çözdüm, çatıya 4 güneş paneli + 2 akü + 3kw inverter.

böylelikle sürekli aktif bir sistem kurdum hem gündüz hem gece elektrik kesintilerine karşı yedek sistemim oldu. ama bu sistemde de elektrik gidince pc kapanıyor tabi. fişi inverterden gelen prize takıyorum elektrik gidince.

eğer ihtiyaç olan enerji fazla değilse, güneş panelsizde yapilabilir. akü+inverter+akü şarj cihazı ile elektrik varken aküyü şarj edip, elektrik gidince aküden kullanarak çözebilirsin.

• UPS özellikli inverterler var. Hazır UPS amak yerine onlardan kullanılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.