Şimdi Ara

Akülü Matkap/Vidalama Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
5
Favori
71.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün koçtaş'tan bosch marka bir adet normal elektrikli matkap aldım, modeli 650 RE idi yanılmıyorsam. Ama aslında benim niyetim akülü olanlardan almaktı, ordaki satıcı, "akülüler sadece vidalama yapabiliyor, delmez, performans alamazsın vs.." diye bu kabloluyu sattı bana. Sonra evde ben pişam oldum açıkcası, her nekadar aldığım alet diğerlerinden daha kibar olsada genede kaba, kablolu olması sürekli uzatma kablosu ile kullanma zorunlulugu getiriyor. Aleti değiştirmek istiyorum

Ben öncelikle bu akülü matkapların gerçekten delmede sıkıntı yaratıp yaratmadıklarını sormak istiyorum. Birde öneriniz varmı acaba? Düşündüğüm markalar; bosch ve black&decker. Fiyat üst sınırım 250 ytl.

Duvarı delip komşunun mutfağına sızmak gibi bir niyetim yok, korneş takmak ne bileyim, tv askı aparatı montajlamak, banyoda fayanslara delik açmak gibi ev içi basit kullanım amaçlarım var. Çok nadiren metal bir şeyleri delmem gerekebilir, o da bir 2-3 milim kalınlığında demir sac gibi birşeyler olur. çelik delmeye çalışacağımı sanmıyorum. Birde vidalama yapmak istiyorum, bu bendeki bosch 650 re vidalama için oldukça kaba bi alet, pek kullanışlı değil

Bu bilgilere göre bana öncerebileceğiniz bir alet varmıdır?

İlginizi için şimdiden teşekkürler...

• hocam koçtaş taki arkadaş sizin ihtiyacınıza uygun aleti vermiş..merek etmeyin..şarjlı aletler arkadaşında söylediği gibi çeşitli şeyleri delmede pek başarılı değildirler..sonuçta şarj ile çalıuştığından gerekli gücü çekemezler..ve de işinizi zorlaştırır..ancak vidalama yapmak için fiyatı20 ytl civarı olan alphatools marka şarjlı vidalama aletini önerebilirim..yanında gelen küçük matkap uçlarıyla da ufak tefek şeyleri delebilirsiniz..
  • işte hocam sana bahsettiğim alet bu..ben bahouse dan 20 ytl civaru bir fiyata almıştım..oldukça iyi ve pratik bir alet..

• Yorumların için teşekkürler gitarist kardeş,

Yalnız benim anlamadığım bir şey var, şimdi akülü matkaplar delme işlemi için iyi değil, ee sadece vidalama içinde biraz büyükler, büyük derken senin gönderdiğin gibi küçük boylu, vidalama işini gayet iyi yapan cihazlar var, ben açıkcası bu akülü matkapların kullanım amacını anlayamadım. Mesela aşağıda ki aletin 18v 1,5 Ah bayağı güçlü bi aküsü var bu alet şimdi performanslı biçimde delemezmi betonu?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=450041&productid=hrboschpsr182v

Çelikte delme çapı: 12 mm
    Ahşapta delme çapı: 40 mm

diye yazıyor, bu değerler kablolu 650 RE'den daha yüksek. Ama bundada beton delme ile ilgili bi bilgi yok ???

650 RE'nin değerleri

Delme çapı beton: 16 mm
    Delme çapı ahşap: 30 mm
    Delme çapı çelik: 12 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agcao -- 21 Temmuz 2008; 17:41:39 >

• şajlı olanlar delik delemez sade vidalama amaçlılar
  • söylediğim gibi delse bile full dolu bir bataryayla en fazla 1-2 delik açabilirsiniz betona ...sonra bakmışsınız ki şarjı hemen azalmış..yani sizi çok uğraştırır..tekrar şarj et tekrar del...bu tür aletler vidalama için uygun aletlerdir..delmek için almış olduğunuz alet gayet iyi
  • bende o resimdekinin farklı markasından aldım 29 liraya ve delme işi yaş onu söyliyim şarjlı matkap ta kullandım tutmuyo elektriklinin yerini 5dk abandım duvara tık demedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matkap tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    şarjlı vidalama ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elektrikçi misin?
  • Yok kardeş, bilgisayarcıyım (software), ama matkabı programlamada kullanmicam .

quote:

Orjinalden alıntı: Herhangibiinsan

elektrikçi misin?

Evde çok amaçlı saklaması pratik kullanması pratik olsun istiyordum, tek alet vidalama ve delme yapsın istiyordum. Ama arkadaşlar, şarjlı olanların delme gücünün düşük olduğunu söylüyorlar anlaşılan bosch 650 re kalacak, bitanede küçük vidalama aleti alıcaz.

Herkese teşekkürler.
  • Senın ıhtıyacın olan matkabı almıssın, kornıs takacam dıyorsun bataryalı matkapla asla beton delemezsın. Elektrıklı motorla bıle zorlanıyorsun, sarjlı delmez delemez. Sarjlı matkapla ahsapı takır takır delersın, ama betonu delmez duvar delerken de tam randuman vermez. Bence elektrıklı alarak en guzelı yapmıssın 20-30 ytl ye montaj ıcın kullanılan sarjlı vıdalama cıhazları var onlardan bırınıde alırsan montaj sorununu cozersın. O matkap senı yarı yolda bırakmaz.
  • adam doğru söleymiş şarzlı matkapla ancak vida felan takarsın tayta felan deler ama beton delemezsin en iyi kablolu güçlü bir şey sana iyi gider kabloludan şaşmma akülüyle uğraşma hiç akü doldurmayla felan
  • sanmıyorum tork gücü ile alakalı bir durum işyerinde var bundan oldukça da güçlüdür güçsüz diyenlere katılmıyorum elektriklinin yaptığı işi yapabiliyor elinizle de tutsanız da döner ve betonu da deler ama tork gücü ile alakalıdır betonu 30 torkdan sonrası deler

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=455197&ProductID=hrblhp148f3b

• delmek için her zaman için kablolular daha iyidir.
  • ben de plastik delmek, vidalamak gibi basit işlemler için ufak bi cihaz almak istiyorum. BOSCH IXO IV ürünü var ama sadece vida uçları var anladığım kadarıyla. Acaba delme ucu alsam takılabilir mi, yani standart mı girişleri?

Bir de bu iş için başka önerebileceğiniz alet var mı?
  • Çok kaba iş değilse şarjlı ile de delinir. Bende şarjlı da elektrikli de var. Yerine göre lazım oluyor ikisi de. Şarjı matkapla beton delinmez. İlla kablosuz olsun diyorsanız bunu alırısınız.

http://www.tr.hilti.com/holtr/modules/editorial/edit_singlepage.jsp?contentOID=12463
  • Akülü matkap ile duvar delemezsin yani delersinde duvar sert olmayacak. Duvarı en iyi darbeli matkaplar deler ve akülü darbeli matkaplarda çok pahalı.

Matkabı ayrı tornavidayı ayrı alacaksın. Zaten matkapla da vidalama yapamazsın, matkapda devir vardır tork yoktur fakat şarjlı tornavidada dişli sistemi vardır bu yüzden yavaş döner ama torku kuvvetlidir, bu yüzden vidalamada çok rahatlık sağlar. Dizel ile benzinli gibi, benzinli arabanın deviri yüksektir en yüksek torku yüksek devirde verir, akülü tornavida ise dizel gibidir deviri düşük ama torku kuvvetlidir.

Bosch yeni bir ürün çıkarttı, akülü lion batarya var fakat 300 lira falan fiyatı. Hem darbeli matkap hemde akülü vidalama yerine kullanabiliyorsun. Fakat sen zaten bir matkap almışsın, güzelde bir matkap matkap herzaman lazımdır dursun köşede, sana küçük işler için akülü vidalama tavsiye edeyim bosch ixo. Küçük ve her yere kolaylıkla girer bu alet.

Akülü vidalama ve matkap kocaman oluyor ve vidalama bi süre sonra kolu yoruyor ve heryere girmiyor.

Bundan kullanıyorum çokta memnunum. Bosch hayranıyımdır zaten matkap, taşlama, vidalama, boya makinası bir sürü aleti mevcuttur her işimi kendim yaparım

akülü vidalama
    Hafif hizmet kullanıcıları için Bosch elektrikli el aletleri
    Amatör El İşleri
    http://www.bosch-do-it.gen.tr/boptocs2-tr/Product.jsp?country=TR&lang=tr&division=hw&ccat_id=95232&object_id=21123

bu da yeni çıkan ürün uneo

Keşke matkap almasaydın bunu tavsiye ederdim. Ama 300 lira biraz zorlar insanı

bu arada bir hatırlatma, bosch yeşil aletler amatör ev kullanıcıları içindir, mavi olanlar çok pahalıdır bunlar da profesyonel kullanıclar içindir. Ama yeşillerde amatör olmasına rağmen çok dayanıklıdırlar içinize kurt düşmesin yani.

• konuyu hortlatmış gibi oluyorumda biraz bilgi sahibi yapayım sizi yorumlara çok güldüm şarjlı duvar delemezmiş bırakın delmeyi duvar kıran şarjlılar bile var google amcada araştırın çok kullandımda özellikle dewalt markası bu işte uzman adamlar bi şarjlı yapmış duvarı parçalıyor bırak delmeyi hem darbeli hem kırıcılı hemde bir aküyle ortalama 30 40 delik deliyor betona saygılar
  • CAT
    DEWALT
    BLACK&DECKER
    MAKİTA
    BOSCH

Bu marklardan şaşma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umt_prds

CAT
    DEWALT
    BLACK&DECKER
    MAKİTA
    BOSCH

Bu marklardan şaşma.

Metabo

2 Vitesli olmasına dikkat et.
  • Şarjlı matkabı beton gibi sert cisimler haricinde diğer uygulamalar için kullanabilirsin. Tuğla duvar delen darbeli şarjlılarda var. Kimileri delmek için kullanamazsın demiş adamlar boşunamı koymuş "drill" vitesini. Geçenlerde aldığım Bosh psr 10,8 li var 4 cm alüminyumu 10 numara uçla deldim hiç bir şekilde güçte düşüş yada başka problem çıkarmadı ve bu cihaz 10.8 V ile çalışıyor.

tavsiye ediceğim marka bosch (mümkünse professional serisi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 14 Temmuz 2011; 22:52:29 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.