Şimdi Ara

Aküm Her Gece Bitiyor Neden ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar tipo aracım var. her gece aküyü bitiriyor sabahları takviye yapmak zorunda kalıyorum. şarj dinamosunda sorun olduğunu düşünmüyorum . 5dk çalışınca 3 4 saat sonrada çalışıyor. üsteli aküyü yeni aldım.
    ses sistemi var araçta bu sorunda kurtulmak için 2.ci aküyü aldım şu an 2 akü var araçta ama gine aynı neden böyle oluyor delirecem
    ses sitemi olarak. indash dvd teyp + 2 koltuk başlığı + 3 adet anfi + 3 takım mid + 2 takım oval + 40cm bass var ayriyetten 2farad kapasitörüm de var

bağlantıda şu şekilde acaba bağlantıdamı anormallik var diye düşünüyorum . öndeki akünün + sından arkadaki akünün +sına 4ga kablo çektik. arkadkai aküden +sından kapasitörün +sına kablo çektim araya 100ah sigorta koydum. sonra kapasitörün +larından anfilere ve kapasitörün - lerinden anfilerin şaselerine kablolarını çektim.( remleri teyp tetikliyiciyi) ortak kullandım. teybi kapatınca aktım anfiler kapanıyor kapasitörde en geç 1 dk içinde kapanıyor her şey normal gibi ama neden aküler bitiyor ne yapmam lazım

• 2 aküde 72 ahp bu arada
  • arabaya bağlı cihazlardan biri standby'da iken mutlaka enerji çekip aküyü bitiriyor. Siz o kadar tesisat çekmişsiniz bir tane akü anahtarı koymayı akıl edemediniz mi?

Elinizde bir avometre, akünün hattına akım ölçecek bir şekilde bağlayıp inceleyin. Elektrikten anlamıyorsanız gidin sanayide iyi bir elektrikçiye kontrol ettirin.
  • muhtemelen ses tesisatı aküden elektrik çekiyor, benim usta tesisatını takarken özel bir işlem yaptıysı, anahtarı çıkarınca devre kesiliyor
  • Bir yerde kısa devre vardır ondan bitiriyordur. Bir ara aynısı benim başıma geldi araya araya en sonunda sorunun kaynaklandığı yeri bulduk. Bagaj lambasının kablosu yerinden çıkmış kablo kasaya deyiyordu, haliyle kaçak oluyordu. Kabloyu sabitleyince sorun çözüldü. Ama aküyü 2 gün elektirikçide şarja bırakmak zorunda kaldık.
  • birde benim indash teyipde kırmızı ışık yanıyor kapalı olsa dahi acaba ondanmı diyorum olabilirmi acaba
  • Soruna cevap..Aracında elektrik tüketen bir cihaz açık kalıyor...Yada gövdede kaçak var...Akünün + kutup ile - kutup arasında kontak kapalı iken elektrik akımı oluyor...Akü boşalıyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.