Şimdi Ara

Akustik düzenleme için sünger mi, taş yünü mü, teknik ne olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yakın gelecekte müstakil bir eve geçme planım var. Bodrumumu ev sinema salonu şeklinde kullanmak istiyorum. Forumları kurcalayınca karşıma çıkan çok farklı markalar oldu. Buradaki bazı arkadaşların da kendi uygulamalarını okudum. Çok pahalı olmaması ve uğraşmak istememden dolayı panelleri kendim hazırlamak, uygun bir kumaşla kaplamak istiyorum. Panel olarak akustik sünger mi, yoksa taş yünü mü önerirsiniz?
    Odanın ne kadarı soğurucu panel, ne kadarı difüzor ile kaplanmalı? Bass tuzakları hangi köşelere konulmalı?
    Türkiye'de bu tarz akustik sünger vs üreten Mardav diye bir şirket buldum. Prosonic markası altında üretim yapıyorlar. Yurt dışında ise Auralex, Vicoustic vs gibi çok farklı markalar var. Bunların Türkiye distribütörleri ise Compel, BLMuzik gibi şirketler.
    Okuduğum, incelediğim kadarıyla akustik sünger, taş yünü gibi malzemelerle idare edebilecek paneller hazırlamak mümkün ama iş difüzör ve bass tuzaklarına gelince parasını verip satın almak gerekiyor galiba?
    Odamın krokisi ekteki resimde mevcut. Bu işe kafa yormuş arkadaşların yorumlarını alabilirsem çok sevinirim. Herkese teşekkürler.

Akustik düzenleme için sünger mi, taş yünü mü, teknik ne olmalı?

• AKUSTİK DÜZENLEMELER adlı konuma bakabilirsiniz.
  • Sizin konuyu baştan sona okudum hocam :) Siz ve Teknika'nın deneyimleri bayağı bir fikir verdi. Ama daha başka görüşler de varsa almak adına bu başlığı açtım. Özellikle difüzör miktarı ve yerleşimi hakkında bilgi arıyorum.
  • Diffusorler agirlikli olarak stereo muzik odaları icin veya konser salonlari icin tercih ediliyor.
    Siz sinema icin ağırlıklı olarak taşyünü veya akustik sünger veya türevlerini kullanırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.