Şimdi Ara

Akvaryum bitkisi üretimi ss li. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: crazy0611

quote:

Orijinalden alıntı: bitter03

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Konu yanlış yerde kapanabilir. Bu arada akvaryum bitkisinde elodeanın üzerine bitki tanımam 1 dal alırsın eve gelene kadar 5 dal olur. Üstelik çok ta ucuzdur. Ne kum , ne co2 sadece az bir ışık başka nişey istemez.

bi görselliği yok ama :) şu akvaryuma bakın mesela

birde buna hangisi daha görsel ?

Tabikide elodea olan. Tabi o tanktaki gibi değilde elodeaların akvaryumu kayıp orman gibi sarıp gelen ışığı yeşil yapıp suya yeşil yansıttığı bir akvaryum hayal edin. Kum falan yok gerekte yok. İçinde bir kaç kiraz karides , birazda rasbora ve kardinal neon. İşte bu akvaryum çok daha güzel ve ucuz olacaktır.

Oda sizin zevkiniz :) akvaryumcu 10 kişiden 9 u yolladigim gibi nano cuba tanki seçer elodea öyle orman goruntusude vermiyor ayrıca denedim çünkü :) kum olmazsa gorsellikte gidiyor akvaryumdan

Eve gidince karides yavrusu urettigim kabin resmini atiyorum bakalim orman oluyormuymus olmuyormuymus ustelik sirf gorsellik icin 20 lira parami ziyan edip daha uretilmesinin garanti olmadigi zahmetli bitkileri almam

Eğer bu hobiyle ugrasiyosan üretilmesinin garanti olup olmadigi bitkiler almam vs. Çok saçma bi cümle, sen akvaryum değerlerini koruduktan sonra her bitki yetişir ayrıca neden ısrarla elodea diyorsunuz anlamıyorum onun yerine bacopa monnieri, hemianthus micra, rotala gibi arka plan bitkileri çok daha görsel ve kolay yetişen bitkiler. Son bi resim daha atiyorum

Akvaryum bitkisi üretimi ss li.

Rotala akvaryumu

Bacopa monnieri

Hemianthus micra akvaryumu arkaplan bitkisi ve zemin bitkisi olarakta kullanilir bakimi kolaydir

Buda elodea akvaryumu

Az sonra resimleri atıcam. Öncelikle elodea gayet ucuz ve dayanıklı bir bitkidir. Bakımı fazla yoktur. Eğer bir çürüme vb sıkıntı olursa ucuz olduğundan fazla zarar kaybetmezsiniz. Evet gönderdiğiniz akvaryumlar çok güzel fakat bir öğrencinin bütçesini aşırı açacak akvaryumların resimlerini atmışsınız. Kısaca elodea şart değil bunun yerine tilki kuyruğu, cabomba , java moss , gül, limon , saz gibi bakımı kolay ve çok güzel işler çıkarılabilecek bitkilerde tercih edilebilir. Kısaca demek istiyorumki akvaryum hobisi eşek yüküyle para verip en pahalı bitki ve canlıları ekipmanları alıp aha akvaryum kurdum diyip hüsranla karşılaşmak değil. Elindeki imkanlarla en iyi akvaryumu sağlıklı bir şekilde kurup stres atmaktır.

Şöyle söyleyim cuba için masrafım sadece aydınlatma ve taban oldu o kadar co2 mayalı sistem yeterli kendiniz yaparsınız. Akvaryum tabanına kum zaten alacaksınız görsellik açısından o kadar da masraf edilmesi gerek bence nano bir akvaryuma 15 tl ye hagen siyah kum ve misket gübre almalısınız o da 10 tl desek 25 tl ye bitkinin gerekli besini alacağı tabanı halletmiş oluruz , bitkide 15-20 tl desek zaten bir öbeği 7-8 parçaya ayırıp dikeceksiniz buda yeterli 35 tl oldu toplam

Aydınlatma içinde nano akvaryuma tasaruflu floresan yeterli akvaryum 25-30 litre ise 20 watt beyaz daylight 6500 kelvin floresan rahatlıkla yetecektir. çalışma masası armatürü ile rahatlıkla aydınlatabilirsiniz. armatür yoksa elektrikçilerden vs. alabilirsiniz yani toplam 65 tl civarı bi fiyata rahatlıkla nano akvaryum kurabilirsiniz.

Keşke kağıt üstündeki kadar kolay olsa. Öncelikle tabana misket gğbre takviyesi sürekli yapılacak yani sürekli misket gübre parası cepten çıkıyor. Daha sonra tasarruflu lamba ile cubanın çok iyi yetişeceğini sanmam hele 6500 k bir lamba değilse. Üstelik çeşitli sebeplerden akvaryuma yosun vb sorunlar oluşacak buda o kadar para ve emek verilmiş bir şeyin çöpe gitmesine sebep olacaktır. Gelelim dayanıklı ve ucuz bitkilerle yapılmış akvaryumlara elodea,tilki kuyruğu , java moss , bacopa ve cabomba besleyecekseniz kuma gerek yok. Daha sonra bu bitkilerden en pahalısı java moss oda 10-15 arası bişey ama akvaryum forumda çok iyi insanlar var ben bitkileri ücretsiz temin ettim. Daha sonra ışık olarak bimdeki lambayı bile kullanabilirsiniz. Yani maaliyet canlılar dışında yanlızca 15 lira balık ve karidesleride forumda üreten size yakın kişilerden eminim ücretsiz olarak alabilirsiniz.

evet resimimizde burada az sonra videoda geliyor. Bu kabın maaliyeti bana sıfır oldu. Elodeaları ana tanktan aldım. Kum yok azıcık java moss ve bacopa attım ki içindeki salyangozlar ve karidesler yosunlarını yiyip beslensinler diye bu arada yem masrafıda yok. Haftada 1 yem atıyorum oradaki yosun onlara yetiyor. Elodeaları ilk başta 3 kök olarak attım daha sonra bu duruma geldi. Herhangi bir ışık desteğide yok. Gün ışığı yetiyor. Pencere kenarında çünkü. Karidesleri uğur abiden ücretsiz temin ettim. Elma salyangozları adaşım mehmet abi verdi. Yavrudan vermişti. Şimdi onlarında yavrularını burada kullandım. Adi salyangozlar zaten beleş. Yani maaliyeti sıfır görsellik olarakta bence iyi iş çıkardığım bir iretim kabı oldu. Hacmi 3 litre. Aşırı bitki olduğundan stres ve hastalık yok. Tek sorun copepodlar onlarıda sorun yapmıyorum. Videodada var. Yüklenince göstericem. Beyaz kıvrılan solucanlardır.

buyur kardeşim H.C tankım floresan 20 watt 6500 kelvin tasaruf ampülü akvaryum kapağının altında ve gübre kullanmadım sadece su değişimi yaparak (3 günde 1 % 20) bu hale gelmişti videolarımı bulabilirsin 4 aylık gelişim bu 2 tane akvaryum diğeri java moss akvaryumu farkedersen :) bende yetiştirdim java moss vs. ama hiçbiri cuba kadar eğlenceli ve görsel değil :)

• http://m.youtube.com/watch?v=bYIi9zD5z0A buyur videoda burada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://m.youtube.com/watch?v=bYIi9zD5z0A buyur videoda burada.

Elodeaların yaprakları dökülmüş galiba. çünkü bendede vardı elodea çam ağacı gibi oluyo çok iyi bakınca bitkiye.

Hocam ayrıca bitkili akvaryum denince bi görsellik, görsel doyum olması gerek bence bunu sadece elodea ile sağlayamayız. elodea da bakım ister öyle suya koy bakımsız ışıksız gene büyümez büyüsede çok sağlıksız büyür. her bitki mutlaka bakım ister buna emin olabilirsin çünkü 6 senedir bu hobiyle ugrasıyorum.

• quote:

quote:

http://m.youtube.com/watch?v=bYIi9zD5z0A buyur videoda burada.

Elodeaların yaprakları dökülmüş galiba. çünkü bendede vardı elodea çam ağacı gibi oluyo çok iyi bakınca bitkiye.

Hocam ayrıca bitkili akvaryum denince bi görsellik, görsel doyum olması gerek bence bunu sadece elodea ile sağlayamayız. elodea da bakım ister öyle suya koy bakımsız ışıksız gene büyümez büyüsede çok sağlıksız büyür. her bitki mutlaka bakım ister buna emin olabilirsin çünkü 6 senedir bu hobiyle ugrasıyorum.

Hayır elodeanın yaprakları tam yeni çıkan sürgünlerin eksik o kadar her haftada yeni sürgünler veriyorlar. Görsellikte göreceli bir kavramdır. Bence yaptığım işte gayette güzel oldu.Üstelik elodeanın istediği bakımla bir cuba kıyaslanamaz bile elodea tek ışık ve su ister. Neyse sağlıcakla kalın hocam size iyi hobiler sorunuz olursa pmden sorabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.