Şimdi Ara

ALACAĞIM HAZIR SİSTEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet ben İtopya'dan hazır(Donanım arşivi tarafından toplanmış) bir sistem almayı düşünüyorum. Bütçem buna gayet yeterli ve üstelik parası da istediğim kıvamlarda. Tüm özellikleri alta yazacağım bir değerlendirin. Ama eminim ki hepinizin de değineceği konu ekran kartının VRAM'ı olacak.

AMD Ryzen 3 R3 1300X Soket AM4 3.5GHz 8MB Önbellek 65W 4 Çekirdek İşlemci

MSI B350M PRO-VD PLUS AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz(OC) VGA DVI Anakart

GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400Mhz CL15 Single Ram

MSI GTX1060 GAMING X 3GB GDDR5 192Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı

WD 3.5" 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk

CM MasterBox Lite 5 500W 80 Plus USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa

Evet sistem budur, değişiklik yapmak istemiyorum bir sorun çıkmasın diye, çok araştırdım, bilenlere sordum vs. vs. Tek takıldığım konu ekran kartının 3gb olması zaten bir konu açmıştım bilen bilir GTX 1060 3GB alınır mı diye. Alabilirsin diyen oldu alma diyen oldu. Birçok satış firmasının kullanıcı yorumlarında gayet beğenilmiş. YouTube'daki GTX 1060 3GB vs. 6GB videolarında da dehşet fark yok.

Bir diğer konu da RAM. Bu sisteme aslında 16GB RAM çok çok iyi gidecektir fakat bütçede sıkıntı var. Donanım Arşivinin de dediği gibi 8GB RAM'in de bu sisteme yeteceğini düşünüyorum. İşlemciyi de araştırdım darboğaz yapma ihtimali sanki pek yok.

Bu sistemin maliyeti yaklaşık 3.400 TL civarlarında İtopya'da. Gerçekten güzel bir sisteme benziyor çok araştırdım, bilenlere sordum bir DH'nin ustalarından da tavsiye alalım. Hatta buraya 1060-3gb düşmanı 1050ti'ciler de gelecek, gelsin onlar da gelsin fikirlerini almak istiyorum gerçekten.

Bunun yanında bir de monitör alacağım 650 TL'ye, bu yüzden bütçeyi daha fazla zorlayamam.Bir şeye daha değinmek istiyorum ben 7 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum ve minecraft gibi bir oyunda bile kasan bilgisayar. Yanlış hatırlamıyorsam 512mb ekran kartı. ATI Radeon HD 4350 ekran kartı. 320 gb hdd, 4gb ram. Bu sistemle 7 yıl idare ettim. İtopya'daki bu sistemle de daha da ederim diye düşünüyorum. Zaten profesyonel bir oyuncu değilim, iyi kalitede oynayabileyim bazı oyunları yeter.

Canlı canlı görmek istiyorsanız, bilgisayarın Donanım Arşivi'ndeki videosu:
    Donanım Arşiviyoutube
    3200 TL Bütçe İle Toplama Oyun Bilgisayarı ve Oyun Performansı
    https://www.youtube.com/watch?v=rcnMLs32_C8

Bilgisayarı da görmek istiyorsanız:https://www.itopya.com/tank-gtx1060mgx-3gbns-r3-1300x-msi-gtx1060-gaming-x-3gb-8b-ddr4-1tb-disk-gaming-bilgisayar/

Merak edenler için düşündüğüm monitörün de linki:https://www.itopya.com/asus-236-vp247t-analog-dvi-gaming-monitor/

Hepinizin yorumlarını bekliyorum.

• ALACAĞIM HAZIR SİSTEM
    Bunun yanına kasa olarak phanteks p300 + fsp 500w güç kaynağı koyarsanız aynı fiyata çok daha güzel bir sistem olur elinizde, hem estetik hem güç olarak.
    Anakartı da biraz yüksek kalite koydum.
    İşlemcinin düşük olmasının bir önemi yok, çünkü oclersen hiçbir farkı kalmıyor.http://www.vatanbilgisayar.com/viewsonic-23-vx2363smhl-ips-led-monitor--siyah.html şu monitör de gözünüze daha güzel gözükecektir, ama önerim vatanda gidip bakmanız bütün monitörlere.

Edit:marka ismi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingocd -- 23 Aralık 2017; 19:22:20 >

• Ben beğendim sistemi ama alabilirseniz gtx 1060 6gb alın.Çünkü shadow of war,gta 5 gibi oyunlar vram'e yükleniyor grafik detayı açınca.Ben r9 290 4gb ekran kartı ile vram yüzünden iki oyunuda ultrada oynayamadım.

• ydagli42 kullanıcısına yanıt
    Peki sorunun VRAM'den kaynaklandığına dair bir kanıtınız veya herhangi bir bulgunuz var mı?
  • yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz fiyat da az değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeoParZ -- 23 Aralık 2017; 21:23:23 >
  • LeoParZ kullanıcısına yanıt
    3.4k lik sistemin yanina bir de 600tl lik monitor alacaginizi gorunce ben de size monitor dahil 4klik sistem onerdim hocam elinizdeki butceyle ayni yani onerdigim sistemde monitor de var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hazır sistem
    2 hafta önce açıldı
    Hazır Sistem Tavsiyesi
    3 ay önce açıldı
    Satılık Hazır Sistem
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kingocd kullanıcısına yanıt
    O ekran kartına AMD Ryzen 3 1200 koymuşsunuz darboğaz yapmaz mı?
  • Aynı fiyata varsa ve anakartla/işlemciyle de uyumluysa 1600 MHz - 1866 MHz 16 GB RAM daha iyi olmaz mı?
  • yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    Sistem güzel ama toplama işini onlar mı yapıyor? Bir de Inno3d ne kadar sağlam, ne kadar iyi. Sonuçta MSI'nin 3gb'lığının fiyatından 220tl fazla.
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    MHz düşük ama, ayrıca uyumlu değil galiba.
    Evet var.gTA5 MAX. SETTİNG YAZ google'a.Sonra Adam grafik ayarlarına geçtiği zaman yukarıda ne kadar vram istediği yazar.
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    2684 MB. 3GB'ı geçmiyor ayrıyeten ben sistemin raminden de biraz aldığını duymuştum. Şimdi gördüm bir videoda 4190 MB'a kadar çıkartmış. Ama herif açabildiği tüm ayarları açmış. Ben zaten böyle oynamam ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeoParZ -- 23 Aralık 2017; 21:49:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeoParZ

Sistem güzel ama toplama işini onlar mı yapıyor? Bir de Inno3d ne kadar sağlam, ne kadar iyi. Sonuçta MSI'nin 3gb'lığının fiyatından 220tl fazla.

Urunleri sepete eklerken +40tl montaj ucretini de eklerseniz, evet onlar kurup gonderiyorlar.

yapmaz.
  • 3 gb gtx 1060 gibi bir kart için çok az bir Vram, ilerde sıkıntı olur. Ben şahsen kimseye önermiyorum 3 gb modelini.

• Ben Donanım Arşivinin Topladığı Sistemlere İnanmıyorum. Tamamen Sıkıntılı Ürünlerin Satışını Yapıyor Bilginize...
  • ALBAY PARS kullanıcısına yanıt
    1300x ve 1500x'te stok fan var. Ama bu arkadaş çoğunlukla 2133'lük ram, dandik kasa ve güç kaynaklarını öneriyor. Sınırlı bütçe varsa anlarım ama 4000 TL bütçeye o kasa ve güç kaynağı konulmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Sobotka

1300x ve 1500x'te stok fan var. Ama bu arkadaş çoğunlukla 2133'lük ram, dandik kasa ve güç kaynaklarını öneriyor. Sınırlı bütçe varsa anlarım ama 4000 TL bütçeye o kasa ve güç kaynağı konulmaz.

Peki Sayın Hocam 5000 TL Bütçe Monitör Dahil Canavar Gibi Bir Sistem Ne Önerirsiniz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.