Şimdi Ara

Alamut Kalesi Kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar alamut kalesi kitapları bir serimi yoksa sadece 1 kitap mı çünkü satın almak için bir sitede 10 taneye yakın alamut kalesi kitabı gördüm hangisini almalıyım

• Alamut kalesi deyince Vladimir Bartol'un kitabı aklıma gelir. Seri değil diye biliyorum. Diğer kitapların yazarı farklı zaten. Çokta güzel kitaptır. Sanırım forumdaki birçok kişi bu kitabı okumuştur. Diğer kitapları okuyan arkadaşlar varsa bilgi verirler. Ben bu kitabı da tavsiye ederim.

Fedailerin Kalesi Alamut - Vladimir Bartol
  • logan34 kullanıcısına yanıt
    Kitabı elime alır almaz kitabı okumayı bıraktım. Devam edemedim, içimden gelmedi. Kitap zaten Hassan Sabbah sahtekarını (Haşhaşileri) anlatıyor. Kitabın yazarı da bütün olaylara Fransız kalmış! Ben dinime hakaret eden kitabı elime aldığım için bile pişmanım. Böyle insanlara yüz verip dinimize hakaret etmesini resmen kabul ediyoruz. Herkesin duyarlı olması lazım. Allah hepimizi ıslah etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabı elinize alıp bıraktığınız halde, yazarın bütün olaylara Fransız kaldığını bilmeniz çok ilginç bir çelişki doğrusu. Hasan Sabbah, sizinde bildiğiniz gibi, gerçekte yaşamış bir kişi. Bartol 1938'de yazdığı eserinde bunu aktarmış. Ne yapmışsa Sabbah yapmış zaten. Adam bunu yazdı diye İslam düşmanı mı oluyor? Hasan Sabbah'ın yöntemleri tartışılır, dini kullanmış insanları sömürmüş denilebilir. Ancak bunu edebi bir kurgu içinde aktaran yazarı İslam düşmanı olarak yaftalamak bana pek doğru gelmiyor açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leylasıolmayanmecnun

Kitabı elime alır almaz kitabı okumayı bıraktım. Devam edemedim, içimden gelmedi. Kitap zaten Hassan Sabbah sahtekarını (Haşhaşileri) anlatıyor. Kitabın yazarı da bütün olaylara Fransız kalmış! Ben dinime hakaret eden kitabı elime aldığım için bile pişmanım. Böyle insanlara yüz verip dinimize hakaret etmesini resmen kabul ediyoruz. Herkesin duyarlı olması lazım. Allah hepimizi ıslah etsin.

neresini sakıncalı bulduğunuzu sorabilir miyim?bildiğime göre yazar bu kitabı yazmadan önce yıllarca araştırma ve çalışma yapmış.ama siz yazara fransız kalımış diyorsunuz.hanginiz daha fransız onu analayamadım.
    not:kitap zaten roman olup tam olarak gerçek olaylar üzerine kurulmamıştır.ama su götürmez tarihi gerçeklere uyulmuştur.
  • Ser i değil fakat meşhur bir konu olduğu için farklı ellerden kaleme alınmış sanırım. Fakat en hası Bartol'un Fedailerin Kalesi ALAMUT'tur. Muazzam bir eser gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Out_of_Time

quote:

Orijinalden alıntı: Leylasıolmayanmecnun

neresini sakıncalı bulduğunuzu sorabilir miyim?bildiğime göre yazar bu kitabı yazmadan önce yıllarca araştırma ve çalışma yapmış.ama siz yazara fransız kalımış diyorsunuz.hanginiz daha fransız onu analayamadım.
    not:kitap zaten roman olup tam olarak gerçek olaylar üzerine kurulmamıştır.ama su götürmez tarihi gerçeklere uyulmuştur.

Kitapta zaten tam olarak gözleri bağlı şekilde inananları ele alıyor biraz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nutuk - Yayınevi Tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ricky.McFloyd

Ser i değil fakat meşhur bir konu olduğu için farklı ellerden kaleme alınmış sanırım. Fakat en hası Bartol'un Fedailerin Kalesi ALAMUT'tur. Muazzam bir eser gerçekten.

+1
    Kitapta dinimizin aşşağılandığı su götürmez bir gerçek maalesef. Yazar fransız kalmış derken yazar Fransız olduğu için gönderme yapmıştım.

• Elimdeki kitabı bitireyim başlıyacağım.
  • Hocam biz aynı yazardan mı bahsediyoruz acaba? Benim bahsettiğim Vladimir Bartol Fransız değil Sloven asıllıdır. Paris'te sadece iki yıl eğitim için bulunmuş.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Bartol
    Ben Fransız olarak biliyordum yanılmışım.Fakat yazar dinimize hakaret içeren şeyler yazmıştır çok açık bir şekilde.

• Dini aşağıladığını da ilk defa duyuyorum yazarın. Dini bütün pek çok arkadaşım okudu. Bırakın aşağılıyor demeyi, ısrarla tavsiye ettiler kitabı. O yüzden de aldım. Semerkant bitince okuyacağım. Dini değil de din aracılığıyla insanları kullananları aşağılıyor olmasın?
  • Kulaktan dolma yarım yamalak bilgilerle yorum yazıyorlar.Kitabı eline alır almaz bırakmış ama kitapta asıl hikaye kitabın yarısından itibaren başlıyor.500 sayfa civarı kitap ama bunun bahsetmeye çalıştığı olay 250 civarı sayfadan sonra geliyor.Özel güçler ivar herhalde eline alır almaz bütün kitabı anlamış.
  • Vladimir Bartol. Fedailerin Kalesi Alamut

• Zebercet kullanıcısına yanıt
    Hayır alakası bile yok :) Kitabı herkes çok seviyor güzel kitap tamam bir şey demiyorum. Ben İslama hakaret içerikli pragrafı okuduğumda, kişilere yalan yanlış sıfatlar takıp kişileri kötülediğinde bıraktım. Müslüman birinin de duyarlı olup o kitaba para vermemesi görüşündeyim. Bu benim görüşüm herkes de saygı duymalı. Bana sığ kafalı mığ kafalı diyenlerde kendilerine bi baksınlar kimin kafası sığ imiş!

• Hayyr, dinimizin önde gelen kişilerine hakaret
    ediliyor kitapta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desmond Hume -- 19 Nisan 2014; 15:20:03 >
  • İnanmayanlar, ölünce her şeyi göreceksiniz fakat çok geç olucak.

• Konu Alamut'tan ateist müslüman tartışmasına dönmüş. Şu durumu anlamıyorum. Neden İslam dinine inanmayanların bu dine inanlara bu kadar aşağılıyor? Bırakın herkes ne yapmak isterse yapsın, ne okumak isterse okusun, neye inanmak istiyorsa ona inansın. Senin dediğini okunmuyor, düşünmüyor diye yargılanmasın. Şu bölümde yaptıkları yorumu sadece insanları kışkırtmak olanlardan temizlenmesi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaFs -- 20 Nisan 2014; 21:24:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.