Evime çin malı küçük, alarmlardan aldım. alarm gövdesini kasaya, mıknatıslı kısımı hareketli kapıya sabitliyorsunuz. Mıknatıs devre içindeki reed röle üzerinde etki göstererek, alarm devresinin çalışmasını sağlıyor.
Yukarıda yazdıklarımı kendi çabalarım ile öğrendim. Benim problemim, kapı çaldıktan sonra alarm devreye giriyor fakat kapatınca geri susuyor. Ben arabalardaki gibi, alarm devreye girdiği zaman, kapı kapansa bile susmasını istemiyorum.
Hırsız eve girdiğinde eğer çok derin uykudaysam, hızlıca kapıdan içeri girer, kapıyı kapatır. 2 sn alarm çalsa bile duymam. Sürekli çalarsa hem hırsız kaçar, hem ben uyanmış olurum.
Elimdeki devre üzerine bir şeyler ekleyip yapabilir miyim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürü borç bilirim. Saygılarımla
pic ile bir devre tasarlanabılır şöyleki ; röle cektıgınde 120 sanıye alarm calsın sonra sussun
pic kullanmadan, başka alternatifler mevcut mu?
Rölenin çıkışından Tristör Takarak sorun çözülür.bir kere tetiklendiğinde butona basılanakadar.Tetikte kalacaktır. pic farklı Bir dünya.dDüjital güzeldir ama analog çözümede dijital girmeye gerek yok..Programlayıcıydı.Entegreydi 60-70tl sadece entegre kısmı olurdu yoksaKaldıki birde öğrenmesi var.
Bahsettiğiniz alarmların içindeki üç küçük pil yerine 3 adet AAA ya daAA pil bağlarız. Alarmın içindeki dil röleyi bir adet bildiğiniz 5 V minik röleye bağlarız. Rölenin kontak çıkış ucunu da rölenin kendi bobin girişine bağlarsan alarm, sen susturana kadar öter.
Anlatım için özür.
quote:
Orijinalden alıntı: atakan123123
Rölenin çıkışından Tristör Takarak sorun çözülür.bir kere tetiklendiğinde butona basılanakadar.Tetikte kalacaktır. pic farklı Bir dünya.dDüjital güzeldir ama analog çözümede dijital girmeye gerek yok..Programlayıcıydı.Entegreydi 60-70tl sadece entegre kısmı olurdu yoksaKaldıki birde öğrenmesi var.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Uğraşacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: Nipp10
Bahsettiğiniz alarmların içindeki üç küçük pil yerine 3 adet AAA ya daAA pil bağlarız. Alarmın içindeki dil röleyi bir adet bildiğiniz 5 V minik röleye bağlarız. Rölenin kontak çıkış ucunu da rölenin kendi bobin girişine bağlarsan alarm, sen susturana kadar öter.
Anlatım için özür.
Daha ayrıntılı anlamak için uğraşacağım. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Saygılarımla
o kadar devre ile falan uğraşmana gerek yokki, mıknatıslı parçaya ip ile açılan kapıya bağla kapı açıldığında mıknatıs kapı ile beraber yerinden çıksın ve kapı kapansa bile artık devreyi kapatamasın, bilmem anlatabildimmi biraz karışıkmı oldu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme