Şimdi Ara

ALARM SİNYALİNİ CEP TELEFONUNA YARDIMIYLA ALABİLMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadasalar eski bir elektronik bölümü mezunu olarak,
    bir alarm devresi yapmak istiyorum.. amacım 2 infira led (yada suanda kullanılan baka bir malzeme varsa o) arasından herhangibir geçiş oldugunda bu sinyal cep telefonunu aktif hale getirecek ve kaydedilen numarayı arayacak.. sanırım amacımı anlamıssınızdır.. sizden isteğim; cep telefonunu aktif hale getirecek devreyi nasıl olusturabilirim. .herhangibir bilgisi olan yada link verebilecek arkadaş varsa cok sevinirim..

(toplanacak bilginin benden baska arkadaslarada cok faydalı olacagını düşünüyorum..)
    teşekkür ederim.. herkese ii bayramlar dilerim.....

• http://www.paradox.ca/

burda yapilmisi war :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata Kan -- 23 Ocak 2005, 14:06:12 >
  • abduaty .. dostum çok teşekkür ederim ama.. sence aradığım bu mudur?
    bana hazır deil. .bu tür alarm devreleri türkiyedede var.. ama mümkünse ben devreye bağlayacagım telefonu aktif hale getirecek baglantının nasıl olacagını ögrenmek istiyorum.. böylece o telefon kayıtlı baska bir telefonu arayacak....
  • kardeşim cep telefonunun 1 tuşuna basılı tutarsan telesekreteri arar sen de telesekreterin numarasını kendi numaran olarak gir. bir tane ir yada pır dedektörünün cıkısını bir roleye baglayarak cep telefonunun 1 tusuna bagla ama 1 tusuna verilen sinyal en az 3 sn olmalıdır. bunun için pır dedektöründeki zaman ayarını değiştirerek yapabilirsin tabi aradaki role voltajlarını ve pır cıkısını 12 v vb gibi bir değer yapmalısın basarılar.
  • xserdarx dostum teşekkür ederim. bana özelden yazdıklarını biraz açarsan çok sevinirim.. tekrar teşekkürler..
  • biraz daha ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaş yokmu?
  • Selamlar... Birçok cep telefonunun hızlı arama tuşu var... Buna ucuz fiyata alabileceğiniz eski telefonların bir kısmı da dahil... Yapmanız gereken şey , mesela 1 tuşunu kendi diğer telefon numaranızı hızlı arama şeklinde ayarlamak olacaktır... Şimdi iş bu 1 tuşuna bir süre ( alarm geldiğinde !!! ) basmak.
    1 tuşunun 2 kontak ucunu dışarıya çıkarıp telefonu kapatmanız gerekiyor. Daha sonra ise bu forumdaki bir topik te bulunan PIR dedektörü şeması veya yaklaşık 10-15 YTL yealacağınız bir PIR dedektörü gerekli. Bu dedektörler algılama yaptığında kısa süreli bir tetik sinyali verdiğinden , bu süreyi biraz uzatıp röleye uygulamanız gerekli. Bu da birkaç şekilde yapılabilir ( 555 li bir timer veya benzeri gibi)... Sonuçta da rölenin normalde açık olan kontakları arasına , telefondan gelen 1 tuşu kabloları bağlanmalı... Bence en pratik ve ucuz yollu çözüm bu... Anlaşılamayan bir nokta varsa tekrar yardımcı olmaya çalışırım... Kolay gelsin

• biraz daha düzgün çözüm istersen
    http://www.elektronikdunyasi.com/elorn/elorn006.htm adresindeki basit alarmı yap çıkışına

http://www.sens.com.tr/telmod.html adresindeki S3141 telefon arama modülünü bağlayarak cep yada normal 6 ayrı telefonu aratabilirsin.
  • dostum.. yukarıda söylendiği gibi olayı iki parçada halletmen gerekeir alarm ya da algılama devresi... ve arama devresi... alarm devresi kolay onu kendinde yapabilirsin..arama devresi biraz ..pic proglamayı biliyor musun? dtmf entegresini bir pic ile süreceksin okadar... tabi demesi kolay diyebilirsiin... biz bitirme projesi olarak böyle bişi yapmıştık kendimiz.. sonra gördük ki zaten yapılmışları varmış.. aşağı yukarı bizimkiyle aynı... şu siteye gir ve bak... www.e-proje.com üye olman gerekebilir devreleri görmen için.... kolay gelsin.. ben sana gönderemiyorum devreyi maalesef.. çünkü tüm dökümanlarımız uçtu.. sadece çalışan devremiz var elimizde lazım olursa ve vakit olursa 1 gün tekar çıkarırım dereyi diye düşünyom.. ama o site de var yapılımışı.. bak ordan.. hadi kolay gelsin..

• teşekkürler dostlar. .yinede bilgisi olanlar, ihtiyacı olanlara buradan ek bilgileri girmeye devam etsin..
  • ben bu konu hakkında baya bi ilgilendim.Bana ne yapacağını tam olarak anlatırsan sana baya b iyardımcı olurum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.