Şimdi Ara

Cep telefonu şebekesini nasıl güçlendirebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İş yerim Bodrum katta ve cep telefonu sinyali çok az geliyor. Şebeke sinyalini nasıl güçlendirebilirim. Yükseltici araması yaptım internette ama nasıl bir şey kullanmam gerektiğini bilemedim.

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum, şimdiden teşekkürler.

• Mutimut M kullanıcısına yanıt
    Wi-Fi erişimin var mı? Varsa VoWi-Fi kullanabilirsin?
  • biradam0000 B kullanıcısına yanıt
    İş yerimde wifi var lakin sadece ben değil gün içinde gelen onlarca müşterinin de kullanması gerekecek.

En mantıklı çözüm Vowifi mıdır ?
  • Yoğun bir müşteri sirkülasyonu varsa firmalar ile görüş onlar iç mekan baz istasyonu kurar
    Hm o zaman wowifi olmaz. Şimdi webde arattım da 2g güçlendiriciler:100 TL
    3G: 500 TL
    4G : 1000-2000 TL
    Fiyatları ortalama olarak yazdım.
    Sinyal güçlendirici cihazlardan alabilirsin. Ama ne derece yükseltir onu bilemem. Bir de en fazla kaç kişi destekler onu da bilemem.
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Aynı anda 25-30 kişiye yetebilmesi lazım.
  • biradam0000 B kullanıcısına yanıt
    Sinyal güçlendirici cihazlar tak çalıştır şeklinde mi ?
  • Sinyal güçlendirici cihaz kullanabilirsin ben kullanıyorum lakin Türkiye'den alma aşırı fahiş fiyatları var.Aliexpress üzerinden alabilirsin
    Tam olarak bilmiyorum, ama galiba öyle.
  • Aşağı yukarı kaç liradan başlıyor. Örnek verebileceğin bir model ya da link var mı ?
    O kadar para verip yatırım yapmak yerine Vo-Fi kullanmak daha mantıklı. Yatırım yapma maliyeti yok.

Başka insanların o wi*fi bağlantısını kullanıyor olması seni korkutmasın..

Yanlış bilmiyorsam vo-fi bağlantısında H.264 kodlaması kullanılıyor.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    İnternet hızında bir yavaşlama ya da güvenlik ile ilgil bir sıkıntı olabilir mi ?
    Vo-Fi değil VoWiFi ayrıca H.264 bir görüntü sıkıştırma tekniğidir ses değil. 12.65 kbps bitrate VoIP sistemi VoWiFi denilen şey.
  • Aliexpresden 40-50 dolara şebeke sinyal güçlendirici alabilirsin.
    Frekansını doğru seçmen gerek.
    Sadece telefon görüşmesi için istiyorsan 2G ye uygun frekans secmelisin. 4g frekansa uygun alırsan telefonunda volte özelliği olmayanlara o sistem ise yaramaz.
  • Ya abi müşteriler için Vo-WiFi olur mu hiç. Adam belki tuşlu kullanıyor, belki Vo-WiFi i kapalı. Belki telefonu desteklemiyor. Desteklese bile Wi-Fi ıma bağlanda Vo-WiFi mı kullan diyecek adam müşteriye.
    başkasının ağına gelip bağlanan müşteri uygunsuz aktiviteler yaparken onları hangi codec ile şifreleyeceğiz

• Güzel alet, beğendim. Güle güle kullanın

Ancak kablosuz aletlerde her zaman sinyal kaybı olur. Sinyal kaybını engellemenin en kolay yolu mümkün olduğunca kablolama yapmak. Kablolamaya sadece yatırım amaçlı harcama yapılır, kablolamanın işletme maliyeti sıfırdır.
    Hocam bunda normal anten kablosu var zaten.Çatıya alıcı anteni koyduk 15 metre kadar kabloyla eve indirdik.Bizim sorunumuz hem çekim hem hızdı.3G 2100 olduğu için telron görüşmelerimiz rahatladı.1800 4G bandı var burda ondada bölge yoğun olduğu için 10-12 mbit arası geliyor gayet yeterli oldu bizim için
  • Bizim için öncelik telefonun çekmesi, mobil internet hızı mühim değil. 2G olanını alırsak bizim işimiz çözülür sanırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.