Şimdi Ara

Alcatel IDOL 4 incelemesi 'Seste tepeye oynayan siyah zerafet' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
6.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Simdiye kadar onlarca inceleme izledim.
    Ancak ilk kez bu kadar akici,detayli ve dozunda bir inceleme izledim tebrikler.
    Bundan sonra ozellikle takip edecegim.
    Telefona gelince fiyat performans cihazi diyebiliriz. Ozellkkle de benim gibi farkli olmak isteyenler icin tercih edilebilir.
    Merak ettigim servis durumu?
    alcatel in kendi servisi mi hizmet vermektedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berolizm kullanıcısına yanıt
    Teknik Servis tarafı cihaz modeline göre değişiyor idol 3 serisi gibi cihazlara Teleservice hizmet veriyordu. idol 4 ile birlikte Genpa da servis hizmeti vermeye başlamış ki idol 4 ve sonrası muhtemelen Genpa daha aktif olacak.

ayrıca diğer detay Teknik servis desteğinin mutlaka iyi olması gerekli çünkü Alcatel Türkiye resmi olarak var ve Blackbery ile ortaklıkları mevcut muhtemelen 2017 içerisinde Blackberry de gelecektir diye ümit ediyorum ki aynı servis istasyonunu kullanacaklardır. Alcatel in 2017 yılı Türkiye de tutunma yılı olacak.
  • aceleciburak A kullanıcısına yanıt
    Sadece işlemci ve fiyata bakarak efsane denmiyor.

Mi5'in kamerası gayet iyi. Sadece en iyilerden biraz geride. Fiyatında rakipsiz. Az ışıkta otomatik modda zorlanır zira OIS'i olmasına rağmen 1/15 saniye gibi az bir pozlama süresi kullanıyor. Hareket halindeki objeleri yakalamak için böyle yapılmış. Başka hiçbir şeye dokunmadan manuel modda pozlamayı 1/4 saniyeye çıkartmak gözle görülür bir iyileşme sağlar.

Kamera yazılımlarıyla ilgili iyileştirme MIUI 9 güncellemesi ile gelecek.

Mi5s'in bataryası büyürken örneğin GSM Arena batarya testine göre batarya süresi azaldı. Bunda Mi5'in düşük frekansı etkili olmuş olabilir. Bunu bir yandan performans açısından eksi puan olarak yazmak mümkün olduğu gibi diğer açıdan batarya süresi açısından artı olarak yazmak da mümkün. Zira o küçük frekans farkları tam yükte enerji sarfiyatını ciddi oranda etkiler.

Kendi sınıfında en iyi ekranlardan birisine sahip. Hatta sadece kendi sınıfında en iyi ekranlardan birisine sahip değil bayağı bayağı iyi bir ekranı var. Parlaklığı 600 nitin üzerinde. Renk kalibrasyonu iyi. Kontrastı sadece AMOLED'lere kıyasla geride kalır. Parlak ışıkta görünürlüğü yine AMOLED'ler hariç en üst seviyede.

Sadece işlemci değil, hızlı depolamaya sahiptir. Bir sistemde en ciddi darboğaz depolama birimidir. Bu fark kullanımda kendini belli eder. Dosya açma, kaydetme, uygulama açma gibi her şeyi etkiler. Keza hızlı RAM'leri vardır.

Tasarımı fiyat sınıfının çok üzerinde. Fotoğrafına bakınca insan yanılabilir. Elinize aldığınızda ince yapısı, inceliği ve de hafifliği ile kalite hissiyatı uyandırıyor.

Parmak izi tarayıcısı önde. Masadayken açma konusunda arkada olanlara göre avantajı var. Zaten o fiyat seviyesinde her cihazda da yok.

Batarya süresi gayet iyi. QC 2.0 hızlı şarjı var. Kutudan çıkmasa da cüzi bir masrafla QC 3.0 adaptörü alıp kullanmak mümkün.

USB 3.1 Type-C portu var.

Kızılötesi var.

MIUI arayüzü en şık arayüzlerden bir tanesi. Keyfinize göre istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Kendi marketinde sayısız teması var. Sıkıntısız kullanabiliyorsunuz. Ayrıca ekstra kullanışlı özellikleri var. Android güncellemelerinden bağımsız olarak arayüz güncellemesi desteği yıllar sürüyor. Nexuslarda bile 2 yıldan sonra Google güncelleme göndermeyi keser. Xiaomi'de 4 yıl önce piyasaya çıkmış Mi 2 güncel birkaç ay önce çıkmış MIUI 8 güncellemesi aldı.

En ciddi zayıflığı dayanıklılığı. Telefonun kalınlığını düşük tutup, hafif yapmaya çalışırken gövde dayanımı düşük kalmış. Dikkatli kullanılmazsa bükülebilir. Arkasının da cam olması da darbelerde kırılma riskini arttırıyor, ancak bu arka ön cam olan bütün cihazlar için geçerli. Samsung modelleri, Alcatel Idol 4 ya da Asus Zenfone 3...

Video çekimlerinde stabilizasyon sadece OIS üzerinden olduğu için yetersiz kalıyor. Video sabitlemek için EIS daha iyi bir çözüm.

Mi5s'in çıkmasının Mi5'in başarısıyla alakası yok. Mi4 de Mi3 bir senesini doldurmadan çıkmıştı. Mi6 da Mi5s bir senesini doldurmadan çıkacak.

Oneplus 3 son derece beğenilen bir telefonken bir sene dolmadan Oneplus 3T çıktı.

Paralel ithalat olması da hesaplanabilir bir risk. Pek çok markanın yetkili servisinde bile tüketici hakem heyeti kararıyla ya da kavga gürültüyle uzun müddet bekleyerek hallediyor işlerini insanlar. Birkaç istisna hariç.

• Guaire kullanıcısına yanıt
    cihaz paralel ithalat ise benim için efsane olmaktan çıkar hele ki cihazı hep sorunlu olan EVO firması getiriyor ise olay benim için bitmiştir ne kadar efsane olursa olsun.

Yaklaşık 4 yıl boyunca bir Teknoloji Mağazasında Müşteri Temsilcisi olarak tüm Reyonlarda çalışma imkanım oldu mağazam küçük olduğu için Müşteri Hizmetlerine de bakma durumumuz oluyordu orada karşılaştığım senaryoları anlatmak imkansız kitap yazmak daha kolay keza Rakipler ki birisi zaten Kayyım üzerinden kapandı adını verebiliriz Gold hem iPhone hemde bir çok ürünü Paralel ithalat ile getiriyordu ve müşteriler bela okuya okuya zor bela para iadesi alıp hatta tüketici mahkemesinden sonra yakına yakına Resmi garantili cihaz arıyorlardı karşılarından ilgilenecek kişi bekliyordu.

velhasıl EVO noktasında düzinelerse sorunları bilip gördükten sonra paralel ithalat olayına asla güvenmiyorum.

Senelerdir Galaxy Nexus kullanan biri olarak cihaz bir kez bile servise gitmedi oysa ki tanıdıklarımın samsung cihazlarını vaktim oluyor diye birebir servis noktasına bırakabiliyordum bir cihazı garantisinin son günü bile cihazın Anakartı komple değişip geldi keza LG Türkiye ki Patlayan bozulan G2 ler karşılığı kapalı kutu G3 son zamanlarda G3 olmadığı için G4 bir çok G4 bozuk olduğu için para iadesi verdiğinide gördüm.

Xiaomi ye gelirsek Mi Band 2 // Piston 3 // powerbank gibi bir çok ürünlerini severek kullanan biriyim hatta firma noktasında çok ama çok başarılı işler yaptığını görüyor rekabeti arttırması açısından destekliyorum bir çok firma olmalı böyle ama mi5 normalden daha fazla abartılan bir cihaz keza Snapdragon 820 de normalden daha fazla abartılan bir işlemci CES 2017 yada MWC 2017 de Snapdragon 835 i tanıtınca popülerlik bir anda bitecek 820 nin aşırı abartılması 810 un fiyaskoya dönmesinden geliyor bir çok kişi 820 ye çok anlam yükledi şahsen 3 ay içerisinde MI6 gibi bir cihaz tanıtılacak iken 1 kurşumu bile mi5 e yatırmam an için Xiaomide uygun fiyatlandırma yapılırsa Mi Note 2 popüler cihaz bana göre ...

vakti zamanında efsane cihazlar ki Ericson R380W Motorola Mpx200 Toshiba G500 Sony Ericson P990i Samsung i900 Omnia gibi hepsi efsane olmaya aday telefonlar kullanmış biri olarak yorumlarım bu eksende.

sadece düşüncem şu TCL gibi bir firma fark yaratmayı bulmuş sektörde hem Alcatel hem Blackberry tarafı kendine özgü teknolojiler ile farklılaşacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 16 Aralık 2016; 22:5:13 >

Herkes kendi açısından istediği gibi değerlendirme yapabilir tabi ki. Öznel olarak birisi için efsane olan diğeri için kestane olabilir. Görüşünüze saygı duyuyorum yanlış anlamayın.

Öznel tercihlerin yanında bazı nesnel kriterler vardır. Yukarıda izah etmeye çalıştığım gibi Mi5 sadece işlemci ve fiyat değil. Fiyatı tabi ki onu öne çıkarıyor, ancak bir paket olarak birçok özelliği ile fiyatı için çok iyi sadece işlemcisi değil. İşlemcisi iyidir ekranı dökülür. Kamerası hakikaten kötüdür. Depolaması, RAM'i maliyeti düşürmek için ucuz eski teknoloji olabilir. Gövdeyi plastik yapıp biraz ordan tasarruf edilebilir. Bunların hiçbirisi söz konusu değil. Malzemeden çalmamışlar. Daha dayanıklı bir alüminyum alaşımı yerine standart alüminyum kullanılması, arka kamerası için f/1.7 gibi daha büyük bir lens kullanılmaması ve giriş modelinde Snapdragon 820'nin düşük modelinin tercih edilmesi eleştirilebilir, ancak ülkemizde daha iyisini sunan alternatifi yok Çin'de olduğu gibi.

Daha Snapdragon 835 ile gelen ilk cihazların piyasaya çıkmasına 4 ay civarında bir süre var. Yaygın olarak görülmesi birkaç ay daha bulacaktır. Erkenden tanıtılan modeller olabilir, ama bu erkenden tanıtılan modeller piyasaya o kadar erken çıkmaz.

Kaldı ki 835'in çıkması 820 taşıyan Mi5 için bir dezavantaj olmaz. Fiyat farkı büyük. Xiaomi'nin kendi çıkaracağı örneğin Mi6'yı bir ithalatçı erkenden getirse bile fiyatı 2000TL civarında olabilir. Bu fiyat sınıfında ülkemizde en iyi ihtimalle Snapdragon 625 geliyorken, Snapdragon 835 çıktı diye 820 gözden düşmez. Hatta Snapdragon 615, Mediatek MT6753 ile gelen rakipler var görüyoruz. Snapdragon 835 ile Snapdragon 820 arasındaki %20-30 performans farkı olacaksa, bunlarla arasında %300-400 performans farkı var. Hadi SD625 diyelim, onunla da %200-300 fark olsun. GPU, CPU benchmarklarını hafızadan kıyaslayarak veriyorum, ama çok da gerçekten uzak rakamlar değil bunlar.

Hatta şimdi kontrol ettim Samsung A3, Snapdragon 410 ile geliyor. Mediamarkt fiyatı da 1329TL. Hadi bulunsun bulunsun başka yerlerde yine Samsung Türkiye garantili olmak şartıyla 200-300TL daha ucuza bulunsun.

Gold batmış bir firma. Bu ithalatçılar batabilir mi, batabilir. Burada Xiaomi Mi5'e özel bir durum yok. LG G2 de zamanında paralel ithalat peynir ekmek gibi sattı ülkemizde. Paralel ithalatı çok satıyor diye G2'nin kendi döneminde ülkemizde fiyat performans oranı en yüksek amiral gemisi olduğu gerçeği değişmedi. G2'nin kamerası Mi5 ile hiç kıyaslanmaz bu arada. G2 de çıktıktan bir süre sonra ancak hala güncelken fiyatı yanlış hatırlamıyorsam paralel ithalat fiyatı 1200TL civarıydı. 1000TL'ye doğru inmişti sonra. Aradan 2.5 sene geçmiş dolar kuru nerden nereye gelmiş, o fiyata şu anda amiral gemisi diye alınabilecek başka bir telefon yok.

Örneğin Huawei'nin kendi garantisinde P6 için yakın bir arkadaşım aylarca süründü. Yanlış yaptılar, başka bir tarafını bozdular verdiler. Hiçbir sorunu olmayan SIM yuvasını değiştirip yanlış renkte taktılar. Kaç kere gitti geldi. Yetkili servis Teleservice idi yanlış hatırlamıyorsam. Bu firmayla ilgili şikayetler dağ gibi zaten. Asus da Teleservice ile anlaşmalıydı diye hatırlıyorum.

Abimin LG G2 kenarı ezilmiş bir köşesi yerinden hafif çıkıyordu. Verdi, önce düzeltilmiş gibiydi sonra yerinden yine çıkmaya başladı. Hala o şekilde. Garantisi de bitti artık.

Telpa mesela efsane idi. Adamlar bariz üretim hatası binlerce kişiye kullanıcı hatası diyerek fatura çıkardı.

Apple tak diye değiştirir yeni bir telefon verir. Ancak son haberlere bakılırsa onların verdiği de yeni bir telefon değil yenilenmiş bir telefonmuş. Kötü bir sistem değil aslında, ama bazıları bunu duymaktan hoşnut olmadı.

Alcatel'e kim bakıyor, nasıl bakıyor bilmem.

• sonuç olarak tercih edilir mi ? sanmıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun 4s idol versiyonunun wp10 versiyonlusu 401 ppi. Ama 820 snapdragon, 530 adreno ve 21mp kamerası var.. Android 4s idol sanırım bunlara sahip değil..

Acaba wp10 versiyonlusu ülkemize gelse ne kadar olur ki ?
  • idol 4s Windows Versiyonu ile Blackberry DTEK60 benzer cihazlar ki genel fark Ekran DTEK60 ta 2K AMOLED varken idol 4s windows 10 da Full HD AMOLED var. Android li idol 4s ise Snapdragon 652 ile geliyor 3 GB RAM 32 GB ROM 2K AMOLED Ekran

idol 4s serisi ve Blacberry DTEK60 ı merak edenler Vodafone bayilerinde Smart Pro 7 ye bakabilirler cihazlar benzer hepsi TCL üretimi

idol 4s in Windows 10 versiyonu Normalde Avrupa pazarında satılmayacaktı ama talep olacak ki Alcatel Fransa Twitter üzerinden Fransa Dahil bir çok avrupa ülkesinde satışa sunulacağını söyledi.Ülkemize Windows 10 lu idol 4s gelirmi bilinmez gelirse de 1800 - 2000 bandında olabilir malum HP x3 haricinde Snapdragon 820 ile çıkan Windows 10 cihazı pek yok donanım yeni olduğu için yüksek fiyattan gelir.

BlackBerry DTEK50 ülkemiz pazarında Paralel ithalat ile geldi DTEK60 ta muhtemelen 2017 gibi paralel ithalat ile gelecek ama Blackberry nin TCL ile yaptığı uzun vadeli üretim ve satış anlaşması ile resmi kanaldan Blackberry satışıda olabileceğini düşünüyorum malum Alcatel Türkiye yapılanması var bir kaç değişiklik ile Blackberry de tekrar kurulabilir.

Eyvallah cevap için.

Valla şahsen windowslu telefonları seviyorum. Hp Elite x3 ve lumia 950 xl yanına bi Alcatel hoş olurdu. Ama çok pahalılar bu dediğim telefonlar ya.

1600 tl yurt dışında windowslusu. Ama bizde vergiyle bulur 2500'ü sanırım.

• genel çerçevede güzel cihaz olmuş gibi duruyor.

• Simdiye kadar onlarca inceleme izledim.

Ancak ilk kez bu kadar akici,detayli ve dozunda bir inceleme izledim tebrikler.

Telefona gelince fiyat performans cihazi diyebiliriz. Ozellkkle de benim gibi farkli olmak isteyenler icin tercih edilebilir.

Merabk ettigim servis durumu, alcatel in kendi servisi mi hizmet vermektedir ?

• burak whatsapp sesli arama kalitesi nasildir? ses yuksek cikiyor mu? ayrica karsi tarafa ses temiz bir sekilde mi gidiyor?
  • Şimdi bu telefonun hoparlöri stereo mu? Ayrıca kullandığı ekran ips lcd ekran olarak mı geçiyor? Ltps lcd nasıl bişey Biri beni aydınlatsın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 19 Aralık 2016; 2:08:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Orijinalden alıntı: webbeast

Telefonlarda hoparlörlere neden bu kadar önem veriyorsunuz anlamadım. En fazla ne kadar iyi olabilir ve iyi olsa ne gerek? Telefonda kulaklık kullan eğer medya tüketeceksen. Bu yüzden de hoparlörün ses kalitesine değil, kullaılan DAC ve 3.5mm jackin kulaklığa verdiği kaliteyi falan inceleyin.

önceleri bende öyle düşünüyordum. lakin çoğu geçn müziği dışarı vermeyi seviyor. bana saçma geliyordu. ama harbiden kullaklıkla dinlemekten daha zevkli. bir dahaki telefon alışımda en önemli kriterlerimden biri ses kalitesi olacak.

Arka planda çalsın tıngırdasın ben bi işle uğraşırken diyosan ve bunun için bulundugun ortamda ya da evde bir hoparlör ya da ses veren bişey yoksa evet olabilir. Fakat kaliteli müzik dinlemek için aranmaması gereken birşey.

• İdol 3 hepsiburada da 699 puanla 625 e geliyor.

Ama 16gb + 2gb ram

İdol 3 touch 16gb, 2gb ram 625 tl

Huawei p9 Lite 16gb, 3gb ram 1.000 tl

Ne dersiniz@bugrayeyer
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetlevo

İdol 3 hepsiburada da 699 puanla 625 e geliyor.

Ama 16gb + 2gb ram

İdol 3 touch 16gb, 2gb ram 625 tl

Huawei p9 Lite 16gb, 3gb ram 1.000 tl

Ne dersiniz@bugrayeyer

http://www.hepsiburada.com/alcatel-idol-3-one-touch-dual-sim-5-5-p-TELCEPALCAIDOL32-A

Hocam bende bu telefon var. 699 TL hepsiburadada. Çift sim yazıyor. Özelliklerinde 16 GB diyor ama çift simli bu yani 32 GB alanı var .orda yanlış yazıyor. Bana 32 GB geldi orda 16 GB yazmasına rağmen. Vallahi ben memnunum. 100 TL denizbank iadesi ile 599 TL ye aldım. 599 TL ye alınacak daha iyi bir telefon yok şuan.

• begenmedım

• Orta Segment düşünen lerde SES çıkışı özellikle arayanlara bence
    olabilir..

Elektronik marketlerde satış göremedim...

Vatan Teknosa Media Markt vs....

• Turkcellde satisi var sadece elektironik marketde satisi yok forumda kullananda yok galiba birde bu telin sar degirini bilen varmi arkadaslar bazi yerlerde 1 kw nin uzerinde gorunuyor sar degeri youtube deki incelemerde bir cok kisi telden memnun kaldiklerini batarya performansi iyi degil yogun kullanimda gunu kurtarmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.